Fant na misiji

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

snezinka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 7. 12. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a snezinka » 07. Dec. 2015 14:38

E227 napisal/-a:Zdravo, pišem po forumih in sem že čist obupana ker nobena ne odpise in upam da bo tu drugače.
Vglavnem moj fant je pred 2 tednoma odšel na misijo za pol leta. jaz pa doma jokam kot dež. Kar ne morem priti k sebi ker sva skupaj ze 4 leta in sem zelo navezana nanj, izgubila sem voljo do vsega kar obstaja najraje bi se zaprla v kako sobico in cele dneve spala. Po glavi se mi cel čas podijo temne misli in me je grozno strah da ga ne bo nazaj, ne spim, ne jem kot bi mogla, ne vidim več smisla. Vem pretiravam ampak že tako v življenju sem bol pesimist zato me take spremembe še bol obremenijo. Zanima me če ima katera podobno izkušnjo in ali je to sploh normalno kaj se mi
dogaja? , kako naj se zamotim?
Hvaležna bom za vsak nasvet.



Zivjo :) no naj te potolažim, sva že dve taki. tudi moj je šel 3 tedne nazaj :( prvi teden je bilo najhuje....jok jok in še enkrat jok. čez 2 dni ko je šel sem čist zbolela, verjetno tudi stres-zato je bilo še huje ker sem imela preveč časa za razmišljat. ko sem se vrnila v službo je bilo takoj bolje. večkrat grem s kolegicami na kavico ali čajček, začela sem pisati diplomo, poskušam se zamotiti. z mojim se kar veliko slišiva, drug drugega tolaživa si poveva da se imava rada in da bova preživela. ko me zagrabi se zjočem vendar je potem boljše....meni najbolj manjka dotik :( kar se pa tiče dol, me pa ni tako strah da bi se kaj zgodilo. me vedno nekak potolaži in sploh ne razmišljam o tem da bi se kaj zgodilo, drugače me lahko samo pokopljejo. treba bo preživet :) boš videla da bo :) samo ne razmišljaj preveč, ker s tem sama sebe obremenjuješ, spremeniti pa itaq ne moreš nič. naj ti hitro mine :D
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7033
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 16. Dec. 2015 16:19

Ne vem koliko je to še aktualno in koliko ga še pogrešaš, ampak vojaki na misiji imajo zraven svoje prenosnike, vsak dan lahko "skajpata", ni to tako kot včasih, ko se med služenjem nisi mogel videti in si si lahko pisal samo pisma.
O vojakih in misijah pa se moram strinjati z MarijoNano.
Če bi se res šlo za denar, bi šli delat na teren. Fizična dela. Že v Avstriji bi zaslužili po 2.000-2.500€/mesec. Ampak je drug problem- veliko ljudem se ne da delati. Tam delaš po 10-12 ur na dan. Imaš pa na koncu dneva čisto vest, da o denarju niti ne začnem. In še dobro, da so vojaki pomagali pri beguncih. So jih vsaj za nekaj pametnega uporabili.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 16. Dec. 2015 23:44

Ja, ker samo v Avstriji ljudje res delajo.

Jezus, a zmorejo? 10-12 ur, nisem vedel da se samo v Avstriji resno dela.

In geografija je kurba, recimo če pogledamo zemljevid Slovenije, so nekatere regije bližje Avstriji, nekatere so pa bolj oddaljene. In razdalja je kurba, ker da jo premagaš rabiš čas.

In če živiš v Novemu mestu porabiš več časa da prideš do Avstrije, kot nekdo ki živi na Štajerskem.

Vsak ima svoje mnenje o vojski, to razumem, ampak ne govorite sranja, ker pač živite v regijah kjer vsak drugi dela v Avstriji.
To bi bilo tako, kot da bi jaz začel nabijati, da nekdo dela v vojski ker ima nacionalni ponos, in raje ne dela za naše bivše gospodarje v Avstriji.
Vsak dela svoje, živi kjer hoče, in dela tam kjer so mu omogočeni pogoji življenja ki so mu zadostni.

Vsakemu svoje, samo držite se nekih zakonov fizike in časa.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7033
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 17. Dec. 2015 9:23

Ljudje, ki garajo v naši državi imajo minimalca. Tisti, ki delajo v AU ali Nemčiji pa ne hodijo vsakodnevno domov, pridejo pa čez vikende ( če odštejem delavce v tovarnah, ki so iz Mb ali bliže meji aka Lenart itd). Še en plus terenskega dela. Tu geografija nima veze, še vedno daš nekaj za prevoz, pa ti bo veliko ostalo. Plus še punca bi ga lahko videla za vikende.
In ja. Je ogromna razlika med normalnim delovnim dnem vojaka in enega delavca ( kjerkoli pač je). Ker kot da je edina alternativa zaslužka delu vojska (ki je daleč od dobre plače). Tako da je razlog za "iti v vojsko" marsikje drugje kot pa v denarju. Kot sem pa rekla, se strinjam z M.N.
The world is as you are.
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 17. Dec. 2015 22:10

V tej temi se totalno strinjam z emanuelo. :) Kolega je hodil na rukerje v Nemčijo, kjer je zaslužil v dveh mesecih 5.000€. V pol leta bi torej imel 15.000€. Je pa isto bil pač v Nemčiji in ni hodil domov vsak dan. Itak. Po drugi strani je isti kolega igral stave in legit zaslužil v nekaj mesecih 40.000€.
Sicer pa večina nas ni kdo ve kako premožnih. Delamo, kar lahko, služimo za preživetje. In ne sklepamo odločitev, ki si jih ne moremo privoščit. Pa kar nekako gre.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 17. Dec. 2015 22:18

Ne vem daj je ta tema zašla v karierno svetovanje.

Folk dela v vojski ker hoče tam delati, in če se jim ponudi šansa da zaslužijo denar, jo sprejmejo.

Avtorica teme se ni pritoževala nad finančnim stanjem svojega partnerja, ampak nad tem kako naj se spopada s tem da ga ni.

Če bi ljudje ki delajo v vojski želeli delati v tujini, bi šli delati v tujino. Fizično in psihično pojejo vsakega človeka ki dela v civilu, večina fantov v bojnih enotah ima oz. dela fax, in če se odločijo poiskati drugo službo, jo takoj najdejo, saj so odlični delavci.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov