Vedeževalska etika

Astrologija, horoskopi, vedeževanje, mistika, nadnaravno, ezoterika ...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
bik
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 355
Na forumu od: 30. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a bik » 27. Maj. 2009 10:09

Vključil sem se v del vedeževanja. Mislim da je prav da spregovorimo še malo o etiki vedeževanja.

VEDEŽEVALSKA ETIKA

Splošno znano je, da imajo zdravniki svojo etiko. Tudi duhovniki se srečujejo z zaupnimi podatki o ljudeh in imajo zaobljubo molka. Pri vedeževanju pa nimamo nekega napisanega pravila, velja pa pri vedeževanju etika, ki se jo vsak pravi vedeževalec drži sam zaradi sebe in seveda svoje darme in karme. Zavedati se je treba, da z vsakim nasvetom posegamo v svet drugega človeka, da mu z namigi lahko celo spreminjamo usodo. Zato je treba vedeževanje vzeti resno in odgovorno. Vedno pazimo, da ne precenimo sposobnosti sebe in dobro je psihološko oceniti profil človeka, ki ga imamo pred seboj. Začutiti je treba, kaj in na kakšen način, mu bomo sporočili informacijo, ki smo jo dobili preko branja simbolov iz postavitve kart, ki jih imamo pred seboj. Zavedati se moramo, da vedeževalec lahko predvidi dogajanja, smer in potek določenih situacij, vendar odločitve vedno ostajajo na strani spraševalca.

Nekaj pravil:
1. vedeževalec ne sme posredovati informacij, ki jih je dobil o stranki
2. vedeževalec ne sme izkoristiti podatkov za svoje napredovanje ali finančno zlorabo
3. vedeževalec ne sme dajati informacij /prav tako tudi spraševalec ne sme spraševati/ o ljudeh, ki niso sestavni del spraševalčevega življenja /kako živi bivši partner, kako živi šef, soseda itd./.
4. ne vedežuje se ljudem na katere je vedeževalec čustveno navezan
5. vedeževalec nikoli ne razkrije dogodkov, na katere človek nima vpliva /neozdravljiva bolezen, smrt/, pa tudi dogodkov, ki bi obremenili spraševalca v taki meri, da bi njegovo situacijo poslabšali
6. pa še plačilo: vedeti moramo, da se z vedeževanjem ne da obogateti. Včasih so ljudje vedeževanje plačevali z darovi, danes pa imamo izmenjalno vrednost izraženo v denarju. Vedeževalec seveda lahko računa za svoje storitve, kajti kriti mora stroške življenja in seveda tudi izpopolnjevanja, šolanja, itd…. Zato vedeževalec vzame le toliko, kolikor potrebuje za kritje teh stroškov, sicer pa v duši vedno na prvo mesto postavi pomoč ljudem v stiski.

Vrni se na Astro

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov