Prerokovanje iz ciganskih kart

Astrologija, horoskopi, vedeževanje, mistika, nadnaravno, ezoterika ...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jeanitte
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 120
Na forumu od: 1. 1. 2006
Kraj: koroška

Neprebrana objavaNapisal/-a jeanitte » 05. Dec. 2007 19:37

Ste že slišale za ciganske karte ali jih celo uporabljate?
Jaz sem namreč šele danes postala nova lastnica "cigank", prej pa sem o njih le bežno slišala. Imam pa točno take: http://www.astro-star.net/storitve/ciganke.jpg

Ciganske karte so karte z enostavnimi slikovnimi podobami, ki vam bodo pomagale do hitrega odgovora na zastavljena vprašanja. Zaradi svoje enostavnosti so precej popularne.

Pri vedeževanju iz kart je intuicija zelo pomembna, zato se morate pred delom s kartami sprostiti in umiriti, za kar lahko uporabite različne meditativne tehnike.


Trenutno se šele seznanjam z osnovami - ker so navodila v škatli več kot skromna, si pomagam z internetom, čeprav še nisem našla strani, ki bi imela popolno razlago vseh kart oz. dokaj enostavno za mene, začetnika. :D Še najbolj mi je všeč tale : http://www.vedezevanje.eu/html/ciganske_karte.htm čeprav veliko manjka in se moraš kar precej potrudit, da dobesedno ujameš vse karte....
Predvsem me zanima, na kakšen način moraš odpirati položene karte in podobno. Obstaja sicer knjiga Prerokovanje iz ciganskih kart, vendar si je zaenkrat še ne nameravam kupiti, v knjižnicah pa se pojavi zelo redko. :?

Zanimajo me torej vaše izkušnje, predlogi, nasveti...
...if there are roses, they will blossom...
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1108
Na forumu od: 21. 8. 2004
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objavaNapisal/-a puma » 05. Dec. 2007 23:10

jap ... jih imam ... vendar sama sebi ne znam gledat :D ... drugim pa itak ne prerokujem :D

poznam pa enga tipa, ki jih ima in obvlada ... ampak on prav tako sam sebi ne zna prerokovat :D
lady gumica
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 120
Na forumu od: 12. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lady gumica » 06. Dec. 2007 16:19

Mamo jih doma, mami zna šlogat iz njih sm tega že dolgo ni počela, sama pa se ne ukvarjam s tem.
Uporabniški avatar
jeanitte
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 120
Na forumu od: 1. 1. 2006
Kraj: koroška

Neprebrana objavaNapisal/-a jeanitte » 06. Dec. 2007 19:06

Na zgornjem linku (tadrugem) mi je uspelo dobit kar zadovoljive opise, kaj predstavlja katera karta - razen naslednjih:
veselje
ljubosumnost
svečenik

Če kdo ve kaj vse lahko te karte pomenijo (razen očitnega in splošnega, kar bi kao lahko vedel vsak - pri teh kartah namreč ni vedno vse tako kot se zdi na prvi pogled :wink: in lahko celo pomenijo ravno nasprotno).

Hvala za morebitne odgovore in lep dan.

P.S.: Še vedno sem več kot odprta za predloge in/ali graje. :D
...if there are roses, they will blossom...
Uporabniški avatar
Nency
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 166
Na forumu od: 3. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Nency » 07. Dec. 2007 12:15

Jaz se ukvarjam s ciganskimi kartami in tu pa tam kdaj slogam, ceprav sebi tezko oz. si ne znam , kolegicam pa kolegom pa sem baje ze velikrat zadela, poleg tega, da sem ze tudi takim, ki jih nisem poznala in baje kar zadanem. Sicer zdaj ze nekaj casa nisem, ker mi ni ni vec do tega, ker zna to kar vplivat na ljudi sploh ce kej slabega poves in ce ima clovek potem to skos v glavi se res lahko nardi ravno tisto, kar poves , ceprav bi se dalo prepreciti.

Tukaj pa sem ti napisala pomene 3 kart za katere si sprasevala. Pa veliko uspehov pri sloganju....


DUHOVNIK - Ustvarjalna sila v treh svetovih: božjem, duševnem, telesnem; sedem, dolžnost, odpuščanje, nravnost, zavest, moralna moč, tempelj, bel prtiček, svetinja, svetohlinstvo.


Karta pomeni, da bo spraševalec dobil nasvet, ki ga potrebuje.Mirno in spokojno obdobje.Karta lahko pomeni tudi zaupanja vredno osebo v njegovi bližini.Simbolizira tudi skrivnost...

Duhovniški poklic zna biti zelo zanimiv. Predvsem zaradi tega, ker je zelo podoben poklicu svetovalca in terapevta. Duhovnik skozi svoje življenje opravi tako lepe kot tudi žalostne dogodke. Vsakič se mora profesionalno odzvati in uporabiti vse svoje znanje, ki ga obvlada. Skozi celo življenje se mora dopolnjevati in znati obvladovati, saj če pogledamo skozi očala nas, moških, mora konec koncev tudi opustiti kakršnekoli zveze z ženskami, kar zna biti dandanes že pravi izziv. Da, duhovnik na naši karti je tudi zelo vzdržljiv. Poglejte kako ga obkrožajo mogočna okolica in stebri. Verjetno je to njegova okolica, kjer tudi deluje. Lahko rečemo, da je zelo izkušen, zelo pameten, zelo inteligenten in preudaren. Pravi mojster na svojem področju. Na obrazu se mu vidi, da je neomajan in sočuten. Na poti skozi življenje se je očitno že toliko naučil, da ve, da se mora vseeno zaščiti, zato pa ima na sebi toliko plasti obleke. Toda skriva roke. V njih drži neko relikvijo, vendar je ni potrebno držati z obema rokama. Prostor je razdeljen na dva dela in sicer na vijoličnega in rumenega. Kaj nam hoče karta povedati? Izgleda, kot da sta dva različna prostora stisnjena na isto karto. Prekrijte eno in potem drugo polovico. Duhovnik dobi popolnoma drugačen predznak. Oglejte si stebre: na levi strani sta dva manjša, na desni en večji. In zakaj je duhovnik obrnjen na levo, v preteklost? Ima morda kak nerešen primer iz preteklosti? Ne vem, zakaj, ampak vedno, ko vidim to karto, mislim, da ima duhovnik v omari mnogo »okostnjakov«. Mislim, da bi lahko primerjali to karto s karto Vdovca in Misleca. Vsi trije so na isti valovni dolžini, kaj pravite? Morda pa je vseeno duhovnik najbolj zrela osebnost, najbolj trezno razmišljujoča in najbolj efektivna. Kot pravim: lahko označuje terapevta, svetovalca, psihijatra ali nekoga, ki zelo rad brska po detajlih.



VESELJE
- V dvoje, več ljudi, veselica, lažno veselje, zavist, zadržanost, resnobnost.

Kaže na obdobje radosti in sreče v življenju.Pomeni tudi zadovoljstvo, izpolnitev in iskreno prijateljstvo.Življenjska moč se regenerira, spraševalec je poln energije in elana...


Kdo gre danes na ples? Kdo se mi pridruži? Zakaj? Ker bi rad šel na enak praznik ali ples, kot je šel par na karti. Lep večer je, vse je okrašeno, glasba igra in skupaj se vrtita in uživata svoj večer. Poznata se že več časa, oba sta preskrbljena, zrela in točno vesta, kaj hočeta. Tako bi lahko opisali karto. A ni vse zlato, kar se sveti. Osebi na karto imata težave, ki se jih s prostim očesom ne vidi, če se človek ne poglobi v karto. Ženska je vezana, a to nekako skriva tako, da ima pas iste barve kot obleko. Vezana ali obljubljena je neki svoji ideji, idealu, lahko bi rekli po moderno, da je »single« v letih. Ni pa nujno, kaj pravite? Ona točno ve kaj hoče (to potrjuje lučka pri lampiončku) in zato vse svoje sile in ženske čare usmerja in uporablja v tem primeru za ugajanje moškemu partnerju. Barva njene obleke je zelena. Kaj že pomeni zelena barva? Moški pa je oblečen v črn frak z belo srajco in viola kravato ali bolje ruto zavezano okoli vrata. Je premožen, uporablja srajco na manšetne gumbe, mnogo da na svojo zunanjost in pomembno je, da ga družba sprejema. Nekako bi lahko rekli, da si želi, da ga vsi vidijo. Ali morda vse vidijo? Ali je oženjen? Nikjer ne vidimo prstana. Morda ga pa le ne nosi. Na splošno lahko opažamo, da sta oba preračunljiva, oba imata svojo računico, na plesni ploščadi pa vseeno opustita modro razmišljanje in njihovi glavi se trenutno ne ukvarjata toliko z matematiko kot z golim plesanjem kot obliko zabave. Zanimivo je tudi to, da ona gleda njega in išče očesni kontakt, on pa se spretno izmika in nekako nosi masko, ki ženski omejuje prodor v njegovo notranjost. Je potemtakem ona bolj segreta kot on? Je ona tista, ki v končni fazi želi nekaj od njega? Sta morda ljubimca? Je morda na karti prikazan eden njihovih pozitivnih trenutkov? Morda pa je ples le ponazoritev igre, veselja, iskanja rešitve situacije, približevanja drug drugemu, iskanja skupnih točk? Okoli njiju se zgrinjajo »črni oblaki«, če pogledamo robove karte. Ta črnina predstavlja okolico, negativno razmišljanje, črne misli. No, lahko pa da gre le za en lep večer v dvoje na nekem plesu, ki se zabavata in iščeta toplino in bližino drug drugega. Vse je v temu, kaj vam intuicija pove. Karta je povsod predstavljena v pozitivnem pomenu in naše misli so ponavadi usmerjene samo v tisto, kar nam kdo pove. Je pa pomembno, da začnete stimulirati vaše možgane k lastnemu razmišljanju in upam, da sem vam prikazal tudi alternativni pogled na karto.



LJUBOSUMJE

Predstavlja skriti čas pred izgubo nečesa, na kar je spraševalec navezan.Karta prikazuje globoko notranjo negotovost in nezaupanje v lastne cilje...
Še vedno lahko povemo, kar smo zamolčali, ne moremo pa več zamolčati, kar smo povedali.
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1108
Na forumu od: 21. 8. 2004
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objavaNapisal/-a puma » 07. Dec. 2007 12:54

ma zraven teh kart obstaja tud knjia v kateri je vse lepo razloženo (od kart, do načinov šloganja)
Uporabniški avatar
jeanitte
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 120
Na forumu od: 1. 1. 2006
Kraj: koroška

Neprebrana objavaNapisal/-a jeanitte » 07. Dec. 2007 17:23

puma vem da obstaja ta knjiga in se že trudim priti do nje - in ker je tak lep čas obdarovanj, že resno razmišljam o tem, komu naj o njej namignem :wink:

Nency lepa hvala za tvoj trud in pomoč :bussi:
...if there are roses, they will blossom...
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 272
Na forumu od: 12. 4. 2008
Kraj: Štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a Marcela123 » 08. Maj. 2008 7:56

js sm brala svojo knjigo za nazaj, kjer je zapisano kar mi je povedala "vedeževalka" iz kart. Da bom spoznala trgovca ( moj dolgoletni partner je po izobrazbi trgovec ), da bom imela probleme z faxom ( res je, na faxu sem imela vmes in prot koncu težave z določenimi izpiti )...tko da to je res.

Moji mamci je vedeževalka napovedala preden smo se preselil, da bomo mi živeli v bolj strnjenem naselju, vrstne hiše, ( res je živimo v dvojčku, hiše so precej na kupu ), za stare starše pa je rekla da bosta med borovjem. ( res je, na njuni parceli je veliko, veliko borovih čudovitih dreves )

Ta vedeževalka je imela prav, saj v to kar mi je mami takrat povedala, verjamem.
Always look on the bright side of your life.
isabella
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 4
Na forumu od: 7. 5. 2008
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a isabella » 12. Maj. 2008 17:31

jaz že nekaj let šlogam iz ciganskih kart in kave, začela pa sem zato, ker so se mi nekatere stvari razjasnile same od sebe. imam zelo močno intuicijo. nikoli ne šlogaj sama sebi, ker se lahko obrne, kar ti pokaže dobro, se lahko zgodi nasprotno. sama sebi lahko šlogaš iz angelskih kart, ker ti svetujejo.

pri ciganski kartah ima vsaka karta 13 pomenov. tako lahko smrt pomeni tudi konec nekega obdobja, konec slabega. vse je odvisno od zaporedja kart.

ni pa nekih načinov, kako morš karte polagat, to je od vedeževalke odvisno. jaz imam enih 5 različnih načinov, odvisno od tega komu šlogam in kaj ga zanima. če te bo zanimalo kaj za določeno karto, mi pošlji zs pa ti z veseljem pomagam.
Uporabniški avatar
BeXy
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 134
Na forumu od: 28. 3. 2008
Kraj: Over the Niji

Neprebrana objavaNapisal/-a BeXy » 26. Maj. 2008 17:04

una k men šloga ma glih take :)
kje se pa take karte dobijo? Bi jih js tut mela :wink:
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 961
Na forumu od: 29. 3. 2006
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a prinzessin » 11. Jun. 2008 15:19

Js mam neke vrste ciganske karte, pa knjižico z razlago, kako jih "šlogat" in prevajat, pa se včas spravim zraven. Njavečkrat bolj za kratek čas, pa prerokujem sestri pa domačim in se dodobra nasmejijo mojim razlagam, ki jih zaradi večjega učinka bolj pikantno začinim :D
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 662
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 19. Jul. 2008 16:14

za to je ekspert moja bivša frendica.

Vrni se na Astro

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov