Čaranje in klicanje duhov

Astrologija, horoskopi, vedeževanje, mistika, nadnaravno, ezoterika ...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1227
Na forumu od: 4. 2. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Frenkie » 19. Jun. 2007 12:47

Jst osebno ne verjamem v to vrsto obsedenosti. Bolj se nagibam k prepričanju, da je obsedenost s hudičem psihičnega značaja. Po moje gre tukaj za hude histerične napade, ki so posledica shizofrenije. Gre za trenutke, ko oseba ne najde več stika z realnostjo.

Lahko da gre tud za eno vrsto epilepsije. Sicer epileptik še zdaleč ne boleha za psihozo ali shizofrenijo, ampak vseeno mislim, da epilepsija kot bolezen organskega izvora, vpliva tudi na duševnost.

Prav tako se mi zdi, da ta obsedenost izvira iz verskega fanatizma! Za take ljudi, ki potem zbolijo še za histerijo, shizofrenijo ali epilepsijo, ni težko doživljati neke "demone", saj so podzavesto že čist obsedeni s takimi zgodbami.
Kosmo_s_Kjem
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 126
Na forumu od: 1. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kosmo_s_Kjem » 19. Jun. 2007 13:08

Smem potem vprašat kako bi pojasnila par dejstev;

recimo da je po tistem ko rečejo..neki v tem smislu..pokažis e da zapuščaš..plunla vn škorpjona?
Al pa stara ženica kmal u moči nesla par mladenčev?
Al pa da ti pride žebelj skoz kožo vn?
Al pa enko znanje izumrlih jezikov?

(da, to ni sam v filmih je 100% resnično). Ta možak, bolj točno je bratranc mojga dedka..in mislim da ni razlogov zakaj bi se lagal..je pa že biu povsod od brazilije ipd...sicer pa tle dela kot uradni izganjalc hudiča (cerkveno potrjen)..no ampak vsak ima svoja mnenja.

Če bi pa že bli shizofreniki al pa doživljali epileptične napade..to ponavadi ne gre kar tko stran, u bistvu ne gre.
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1227
Na forumu od: 4. 2. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Frenkie » 19. Jun. 2007 13:29

Kar se tiče tistih nadnaravnih stvari, ki si jih naštel, je to bolj posledica tega, da ima človek v histeričnem stanju neopisljivo veliko moči v sebi. Npr. zakaj misliš, da morajo neko žensko, ki v "normalnem" stanju ni preveč močna, v stanju histerije držati kar trije moški?! Obstaja dokaz, da take osebe trpijo za mišičnimi krči ki omogočijo, da oseba lahko prenese ogromno bolečine, ki jo v "normalnem" stanju ne bi mogla.

Glede tistih (izumrlih) jezikov, ki jih ljudje kar na enkrat začnejo govoriti, pa obstajajo dokazi, da se je to zgodilo le tistim, ki so vsaj podzavestno kdaj prišli v stik s tem jezikom. Enkrat sem slišala zgodbo o neki ženski, ki naj bi bla obsedena s hudičem in je v stanju napada govorila nek že izumrli jezik... potem pa se je izkazalo, da ji je mama ko je bla še majhna brala zgodbe v tem jeziku. Se pravi, te besede so ble shranjene v njeni podzavesti.

In nisem rekla, da se te osebe zmišljujejo oz. da lažejo, ampak sem rekla, da gre za motene osebe, ki take stvari doživljajo kot resnične. Jst sem prepričana, da taki ljudje res vidijo neke "čudne podobe" pred sabo in da se jim dogajajo neverjetne stvari, vendar je to le posledica njihove duševne motenosti.
Kosmo_s_Kjem
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 126
Na forumu od: 1. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kosmo_s_Kjem » 19. Jun. 2007 13:39

Tle lahk vsak na svojo stran vleče
Pojasni mi še, zakaj je bila neka oseba pred tem normalna, doživela to, znala govort nek izumrli jezik (btw. me zanima kok pravljic je v neki izumrli hebrejščini al čemerkoli..se ne spoznam na jezike, vem pa da do zdej aladina nism še vidu v kakem takem jeziku), obraz ji fizično izmaličlo, po vsem tem pljunla vn škorpjona, in nato je spet bla normalna.
Ne trdim da ni dosti takih ki si to sam domišljajo..tega nism reku. Ne morš pa zanikat stvari glede par znanstvenih raziskav. Znanost in nadnaravno nikol nista šli z roko v roki.
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1227
Na forumu od: 4. 2. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Frenkie » 19. Jun. 2007 14:05

Kosmo_s_Kjem napisal/-a:me zanima kok pravljic je v neki izumrli hebrejščini al čemerkoli..se ne spoznam na jezike, vem pa da do zdej aladina nism še vidu v kakem takem jeziku

Gre predvsem za verske zgodbe (pravljice) ki so se ohranile v hebrejščini.

Kosmo_s_Kjem napisal/-a:Pojasni mi še, zakaj je bila neka oseba pred tem normalna, doživela to, znala govort nek izumrli jezik, obraz ji fizično izmaličlo, po vsem tem pljunla vn škorpjona, in nato je spet bla normalna.

Kot prvo, take osebe definitivno niso normalne, četudi se to nekomu zdi. Gre se le za to, da obstajajo milejša stanja, kjer je oseba umirjena in navzven ne kaže "čudnih" nagnjenj, medtem ko obstajajo "huda" stanja, kjer oseba dela "spako" iz sebe (to zdej ni blo mišljeno žaljivo). Vendar taki ljudje imajo tudi v "normalnem" stanju čudna nagnjenja, le da jih zaradi takšnega (normalnega) stanja lahko kontrolirajo (brzdajo). Ravno zato, se nekomu zdi, kot da te sebe "skačejo" iz enega stanja v drugega. V resnici pa gre za eno in isto stanje, le da se po svoji intenzivnosti razlikujejo. Kar se tega škorpijona tiče, pa lahko samo to povem, da o tem ne morem komentirati, ker tega nisem videla in posledično v to ne verjamem. Tudi če bilo to res, obstaja logična razlaga, da je oseba v paranormalnem stanju res pojedla to žival in jo potem v ponovnem stanju izpljunila. Kar tako sigurno ni v njo prišel.
Kosmo_s_Kjem
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 126
Na forumu od: 1. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kosmo_s_Kjem » 19. Jun. 2007 15:12

Ja vidim da imaš znanstveni pristop..
No kakorkoli ne rečem da ni prav ampak moja naloga je da spet potegnem na svojo stran (če rečem ja..se bo tle ustavlo vse..pol ni debate) :D

Tle je en intervju..za tiste k pač ne verjamete v nadnaravno, in podobne stvari, se vam bo zdel smešn...za ostale ki dopuščate vse vrste razlag pa mogoče ne.
http://www.misteriji.si/?content=tema_meseca&content_id=232

Drgač pa je, kar on govori, verodostojno.

Sej vem da dost stvari je nejasnih..ene so čist brezveze glede tega, spet druge je težko pojasnt pa vseeno najde znanost eno pot.
Drgač pa sm tudi jaz dostkrat pristaš znanstvenih razlag, kr se mi zdijo bolj vrjetne, ampak žal sm sedaj na tej strani. :D
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1227
Na forumu od: 4. 2. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Frenkie » 19. Jun. 2007 16:57

Sem na hitro preletela ta link, in moje mnenje je, da tip kvasi neumnosti. Recimo tista izjava, da oseba začne kričati, če nanjo položijo nek sveti predmet (npr. križ), ker kao hudiči ne prenesejo križev in podobnih predmetov... to so zame navadne buče, saj vsaka motena oseba bo kričala, če boš na njo karkoli položil. Grem stavit, da bi kričala, tudi če bi se jo dotaknili z navadno leseno palico.

Enkrat sem celo gledala en posnetek na YouTube, kjer so kazali ta obred o izganjanju hudiča. In preden so začeli s to seanso je oseba, katera naj bi bla obsedena z hudičem, kazala le "zmerne" znake norosti (pač kričala je), potem ko se je začel obred, in ko so jo začeli polivati z vodo, jo zavezali na stol ter ji nekaj momljali v obraz, se je osebi enostavno utrgalo. Začela je še bolj kričat, brcat in se dret z nekimi vulgarnimi izrazi --> čist logična reakcija! Oseba ki je v osnovi mentalno motena potrebuje normalen pristop in dostojen pogovor, ne pa, da jo polivaš z vodo in jo vežeš za stol :? Med posnetkom sem bila pozorna na to, kaj sta duhovnik in ta oseba govorila, in začuda ta oseba niti enkrat ni omenila hudiča, vse dokler ga ni omenil duhovnik. Namreč šele takrat, ko je on začel govorit o demonih, se je tud oseba začela vesti kot nek demon. Iz tega je očitno, da so eksorcisti in okolica tista, ki osebo prepričajo, da je v njej hudič, in na koncu tudi sama začne verjet, da je to res!

Jst osebno sem prepričana, da take seanse škodijo ljudem, saj se je nemalokrat že zgodilo, da so nekateri zaradi tega obreda celo umrli. Duhovniki se tega lotevajo na zelo brutalen način, kot je vezanje, špricanje z neko vodo, omenjanje hudiča in podobno. Logično, da nekatere osebe ne prenesejo takšnega pritiska in umrejo med "obredom" :?

Načeloma tud jst verjamem v obstoj nekaterih nadnaravnih stvari, vendar v obsedenost v hudiča enostavno ne verjamem, kajti za tako "čudno" vedenje obstaja enostaven znanstveni vzrok, ki se ga da pozdraviti tudi po bolj humani poti.
Kosmo_s_Kjem
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 126
Na forumu od: 1. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kosmo_s_Kjem » 19. Jun. 2007 19:29

Ja ne vem glej. Sicer pa lahk tud jst naredim filmčk k se derem..pa me bo nekdo polivu z vodo (ne prevč vročo upam :D ).
Tko da..verodostojnost posnetka me zanima.

Eno čist out vprašanje (sam vprašam), če bi mela šanso si it ogledat en tak obred..bi šla?
Drgač..kaj študiraš (če študiraš)?
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1227
Na forumu od: 4. 2. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Frenkie » 20. Jun. 2007 13:59

Kosom_s_Kjem napisal/-a:Ja ne vem glej. Sicer pa lahk tud jst naredim filmčk k se derem..pa me bo nekdo polivu z vodo (ne prevč vročo upam :D ).
Tko da..verodostojnost posnetka me zanima.

Verodostojnost gor ali dol, kajti vsi posnetki na netu in vsi dokumentarci na televiziji so lahko močno vprašljivi glede njihove verodostojnosti. Dejstvo je, da boš redko kdaj srečal osebo, ki ti bo rekla, da je obsedena s hudičem... take zgodbe slišiš le preko neta ali na tv-ju. Tisti, ki pa sumijo, da v njih "prebiva" še nekdo drug (hudič), pa so potrebni obiska pri zdravniku za mentalne probleme in ne nekih obiskov pri "eksorcistih". Skratka, kar koli najdeš na netu, glede te teme, se lahko vprašaš o njeni verodostojnosti. Kdo pa pravi, da ni možno, da je tisti intervju, ki si ga prilepil na prejšnji strani, prav tako izmišljen?!

Kosom_s_Kjem napisal/-a:Eno čist out vprašanje (sam vprašam), če bi mela šanso si it ogledat en tak obred..bi šla?

Ne, itak da ne bi šla. Tudi če bi imela željo gledat motene osebe, jih je na ljubljanski psihiatriji polno. Tudi tam boš našel primerke, ki ti bodo zagotavljali, da imajo opravka s hudičem.

Sicer pa sva zelo zašla s teme! Tema je o 'čaranju in klicanju duhov' in ne o izganjanju hudiča. Za kaj takega je bolj primerna tale tema Nepojasnjeno, nerazložljivo.
Kosmo_s_Kjem
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 126
Na forumu od: 1. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kosmo_s_Kjem » 20. Jun. 2007 21:34

Frenkie napisal/-a:Kdo pa pravi, da ni možno, da je tisti intervju, ki si ga prilepil na prejšnji strani, prav tako izmišljen?!


Kr možaka poznam, je dobr duša poštenjak, in ma 78 al tm nekje let, in nima razloga zakaj bi lagal.
Sicer pa tiste osebe ki naj bi imele opravt s hudičem..tega ne govorijo, kr ne vejo.
Kakorkoli že, pričakujem da boš zadnja odgovorila kr hočeš met prav. Jst nazaj ne bom..se mi niti ne da več poglabljat oz. se selit na drgačno temo.
Mnenja so deljena (kakor zmiraj), kljub temu pa lep pozdrav!
Uporabniški avatar
arowei
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 33
Na forumu od: 30. 7. 2007
Kraj: smartno

Neprebrana objavaNapisal/-a arowei » 30. Jul. 2007 19:28

s frendicami smo včasih to pocele na rojst.partyjih pa se nam ni nikol noben duhec pokazu :D pomoje so zgodbe k jih pripovedujejo nekateri izmislotina, previdi al pa halucinacije...ampak nikol ne ves :wink:
..what secret door?...
Uporabniški avatar
misska
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 25
Na forumu od: 9. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a misska » 08. Avg. 2007 12:55

Verjamem, da obstajajo določene "višje sile" ali kakorkoli že, sam ene zgodbice kle so pa že res čiste buče no... :lol:
-->impossible is nothing<--
innny-ka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 24
Na forumu od: 22. 7. 2006
Kraj: /

Neprebrana objavaNapisal/-a innny-ka » 10. Avg. 2007 11:17

hm... s tem se ni za igrat.wišje sile resnično obstajajo tak da....jaz tega ne bi delala in ne delam zarad nekaterih stvari ki so se mi zgodile in prej nikol nisem wrjela w njih.
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 961
Na forumu od: 29. 3. 2006
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a prinzessin » 16. Avg. 2007 14:50

innny-ka napisal/-a:hm... s tem se ni za igrat.wišje sile resnično obstajajo tak da....jaz tega ne bi delala in ne delam zarad nekaterih stvari ki so se mi zgodile in prej nikol nisem wrjela w njih.


Se pridružujem tvojemu mnenju ! Sama nisem verjela v višje sile, dokler nisem s tem imela zelo neprijetne izkušnje, o kateri ne bi rada govorila. S temi rečmi se nikakor ni za šalit :schlaumeier: Resno.
Uporabniški avatar
Mucitel1
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 13
Na forumu od: 16. 9. 2007
Kraj: tam ko si crkno

Neprebrana objavaNapisal/-a Mucitel1 » 16. Sep. 2007 16:21

vohunka napisal/-a:Hey!

mene pa ena tema zanima ... Ste že kdaj čarale? Kaj si mislite o tem? Je vse skupaj samo izmišljeno ali je res?
Mene magija in te stvari začenjajo vedno bolj zanimati pa bi rada vedela, če imate kakšne izkušnje s tem :)

Kaj pa glede klicanja duhov? Sem malo gledala po internetu kakšne bi naj bile kao posledice pa me je kar minlo ...


jas sn enkrat klico duhe :S pol pa sn htel vun it pa vrat nisn mogo odpret!!! :cry: pol se sreca da ssn skoz balkonska vrata lahko priso v dnevno ^^ zegn :P

neem mejbi je kdo dol zakleno vrate.. btw.. to je blo ko sn 5 let bio star

Vrni se na Astro

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov