28.10.2011-konec majevskega koledarja

Astrologija, horoskopi, vedeževanje, mistika, nadnaravno, ezoterika ...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 428
Na forumu od: 10. 6. 2009
Kraj: Graz

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 24. Mar. 2011 18:52

disketa napisal/-a:Eh, nam je pa profesor na faksu rekel, da je koledar napisan samo do takrat, ker so Maji imeli drugačen način štetja in je ta datum v bistvu samo konec nekega njihovega obdobja (kot bi recimo mi napisali koledar za 2 stoletji naprej).


Jaz sem isto slišala. To s koncem sveta je ena velika bedarija.... nehajte se sikirat pa živite svoje življenje dalje :wink:
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
underdogy
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 200
Na forumu od: 29. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a underdogy » 02. Apr. 2011 1:34

To z obdobji je res, ampak za tem stoji napoved dejanskega konca človeštva - maji so verjeli, da so bogovi ustvarjali ljudi skoz več ciklov iz različnih materialov (lesa, blata,...) in ko niso bili zadovoljni z svojo kreacijo so to uničili in začel se je nov cikel. Naslednji cikel bi se naj končal 21.12.2012 - toraj bogovi nas bojo uničili in ustvarili "boljše ljudi". Gre za vero že zdavnaj izumrle civilizacije (ki je bila res ZA SVOJE ČASE zelo napredna, predvsem kaj se tiče astronomije - od tam tudi to z majevskim koledarjem). Zdaj pa vprašanje dneva - kdo ve ZAKAJ so maji izumrli? zastrupli so svojo pitno vodo, saj ko so se pojavljale suše, bolezni itd. (in to vse naenkrat - vbistvu logično kr je povezano) so začeli iz obupa žrtvovati ljudi, da bi s tem omehčali bogove. Trupla so metali v zbirališča pitne vode.

Nevem kak lahko nekdo dejansko vzganja paniko zarad takih stvari - in to v obdobju ko mamo vse informacije en klik stran. Mislim to je še bolj banalno kot napoved ruskih znanstvenikov, da se bojo ko bo meteroit letel nekje med zemljo in soncem začela menjevat magnetna pola - če samo za trenutek razmisliš o tem = vzameš magnete, ustvariš magnetno polje, potem vzameš kamen in ga mečeš nad prej ustvarjenim magnetnim polejm. Kaj se zgodi? Nič.

Tako da prosim ne paničarite v pričakovanju konca sveta - če pa katero kdaj prime se naj resno vpraša: "kok verodostojno je ljudstvo, ki je samo sebe zastruplo?"

Vrni se na Astro

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov