Cimetove zvezde na prazničnem pogrinjku

Ko pomislimo na božično - novoletne praznike, nas večina te poveže tudi z vonjem po cimetu, pa naj se ta bohoti v šalici s kuhanim vinom ali pa  prihaja k nam s krožnikov sladkih dobrot.

31. 12. 2013

Z mislijo na lepe praznike ti v nadaljevanju predstavljamo recept, ki bo tvoj dom napolnil z vonjem po sladkem cimetu.

Cimetove zvezde

divja brusnicaZa približno 50 kosov potrebuješ:

  • 3 beljake
  • 1 ščepec soli
  • 300 g sladkorja v prahu
  • 450 g zmletih mandljev
  • 1 žličko cimeta v prahu
  • 1 ščepec klinčkov v prahu
  • 1 žlico brusničnega džema ali kakšne druge rdeče marmelade

Pečico segrej na 170 stopinj (ventilatorsko na 150). Beljake in sol čvrsto stepi in med stepanjem dodaj sladkor v prahu. Sneg stepaj toliko časa, da postane trd in bleščeč. Zmešaj mandlje, cimet, klinčke in žele.

Pet žlic snega prihrani, v preostalega pa vmešaj mandljevo mešanico. Maso zmešaj v testo, ki ga lahko oblikuješ, in po potrebi primešaj še malo mandljev. Testo razvaljaj po delovni površini, posuti z zmletimi mandlji, približno 5 mm debelo.

Z modelčkom, potopljenem v mlačno vodo, izreži zvezde in jih položi na pekač, obložen s papirjem za peko. Ostanek testa pregneti, razvaljaj in izreži zvezde, dokler ne porabiš vsega testa. Zvezde premaži s prihranjenim snegom in jih peci 15 do 20 minut. Popolnoma ohlajene shrani v nepredušno zaprti posodi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri