Mama G točke

24. 4. 2007
Mama G točke

Beverly Whipple, ženska, ki je v 70tih pomagala k odkritju G točke je pred dnevi opravljala raziskave o tem, kako orgazmi vplivajo na ženske možgane ...

Jasno ne v smislu, da so ženske, ki jih doživljajo, potem bolj pametne! Namen raziskave je bil namreč dognati, kateri del možganov se vse aktivira ob orgazmiranju. Pod drobnogled je vzela 400 žensk, med njimi tudi takšne, ki zaradi poškodb ne čutijo telesa pod prsmi (pa vseeno čutijo orgazme!), pa tudi takšne, ki se lahko do orgazma pripravijo zgolj z mislimi. (!!!) Vse so se spravile do orgazma v neki komori, ki je beležila aktiviranje možganov. O izsledkih bom poročala v enem od naslednjih postov.

Po raznih forumih opažam, da veliko žensk še vedno ne ve oz. ne priznava razliko med klitoralnim in vaginalnim orgazmom. Še enkrat: vaginalni orgazem je tisti, ki je povzročen s stimuliranjem G-točke in do katerega se pride lahko popolnoma brez draženja ščegetavčka (Woohoa, I’m coming without hands!) – klitoralni pa je tisti, ki je povzročen s ročnim stimiliranjem ‚ščegija‘ ali pa drgnjenem z njim ob sramno kost moškega ob seksu.

Prebrala sem celo za mit, da ženske vselej tudi ejakulirajo, če doživijo vagnialni orgazem. Resnici na ljubo se to redko zgodi, ko pa se, je odstotek zelo majhen, pa tudi, kadar se, so mi fantje zatrdili, da so ponosni na ta uspeh. Torej, kar brez sramu: sprostite se! Za klitoralni orgazem je znano, da ga punce doživljajo že od 5, 6 leta starosti, vaginalni pa pride precej kasneje, oz. včasih šele z ‚pravim moškim‘, če lahko malce karikiram. In ko se to zgodi … takrat tistega žrebca ne izpustimo iz vajeti kar tako, kajne?

Hm, da bi se do orgazma pripravila le z možgansko stimulacijo? Če bi mi pa to uspelo, boste, obljubim, prve izvedele tule!

p.s. Na tole temo vaginalnega sem pisala že tule ...

p.ss. Ups, še to: seveda ne obstajate le ti dve možnosti, pogosto doživljamo tudi mešani ali "blended" orgazem - to pa je tisti, do katerega pridemo (dobesedno) s kombinacijo penisa in drgnjenja klitorisa. Zakaj se mi zdi, da je ta še najpogostejši oz. tisti najbolj "ziher"? ;)

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ