Disko kugla in 80's

18. 2. 2007

Ne vem, ali ima to karkoli opraviti s tem, da sem svojih prvih pet minut doživela na proslavi konec prvega razreda osnovne šole, ko sem kot ikona dramskega krožka poskrbela za prvovrstno zabavo navzočim staršem. Pisalo se je leto 1981.

Šlo je za preformance: jaz šestleltna sem oponašala pevca uspešnice Đuli - Danijela. Pesem je zmagala na Evroviziji in bila največji hit začetka osemdesetih. Pustimo zdaj to, da sem zaradi kratke pričeske bila prisiljena biti moški, moji dve sošolki pa sta skakljali za mano v prikupnih mini oblekicah, gamaškah in traku v laseh ... tudi jaz bom prišla na vrsto, sem si mislila. Trenutek za to je napočil čez natančno četrt stoletja. Mojih drugih pet minut. Tokrat ne na proslavi, marveč v podzemljnem klubu na pustni večer. Končno sem bila jaz bejba iz osemdesetih.

Muzika back to 80's elektro, disko krogla s soji žarometov, bliskavice iz trotelzihrov, par požirkov absinta, 'nekaj v zraku' in to je bilo dovolj za glamurozen petkov večer v štirici. Za vselej sem izvedela, kako se počutijo kraljice noči. Prvi razlog: za maškare sem bila - seksi. Drugi razlog: nihče me ni prepoznal. Tretji razlog: presegla sem samo sebe. Ne jaz, ona me je: Frančeska, učiteljica aerobike iz 80tih. Moj alter ego? Moj 'coming out'? Definitivno, eden od njih.

Poti nazaj ni več - po posvetovanju svojih najljubših sožurerjev ter predvsem njihovih alterjev, ki so poskrbeli za hudo čarobno noč, sem sklenila, da bom odslej retro Frančesko peljala plesat kadarkoli se ji bo zahotelo vrtenja krogle tudi izven moje sobe.

To toplo priporočam tudi vsem dominam, zasanjanim princeskam in trebušnim plesalkam deep down. Pridite iz omare!

Fotki Frančeske: avtoportret by Marta L., ostali dve: 'sposojeno' iz Myspaca

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord