Z jogo do lepšega telesa in boljšega počutja

Na delavnici Genjoga in oblikovanje telesa, ki bo v nedeljo, 2. junija, ob 18. uri v hotelu Plaza, ti bodo predstavili skrivnosti prakticiranja joge, ki ti lahko pomagajo do lepšega telesa in boljšega počutja.

15. 5. 2013

Telo sta si z jogo oblikovala tudi Madonna in Sting. Zakaj si ga ne bi še ti?

Prva skrivnost je, da je pri jogi zelo pomembno dihanje, in to kar na prvem mestu.

Z asanami (telesnimi položaji v jogi) se poveča dovajanje kisika v telo, to pospeši presnovo in odvajanje strupov iz telesa. Hkrati pa vadba vpliva na izločanje seratonina in endorfinov – zato se boš po jogi bolje počutila. Preizkušeno deluje in to vedno!

1, 2, 3 ... tega pri jogi ni! Štejemo kvečjemu vdihe in izdihe, saj je zavedanje svojega telesa prednost pri jogi. Med vadbo vključimo zavedanje, vsak gib je ozaveščen, povezan z dihom, kar je zelo težko – zato je poškodb manj. Pri drugih aktivnostih, zlasti pri fitnesu, krepimo samo velike mišične skupine, globlje pa ostanejo šibke, kar pripelje telo do neravnovesja, zato je poškodb veliko več. Z asanami se okrepijo globlje mišice, sploh med hrbtnimi vretenci, kjer je veliko napetosti, ki jih ne moremo okrepiti z drugo telesno vadbo. Največja skrivnost pa so asane z zasuki in predkloni, ki spodbudijo presnovo, zmanjšujejo obloge okoli trebuha in bokov, ki jih bodo predstavili na delavnici.

Vse asane boš potem lahko delala tudi sama doma ali pa - po želji -  za eno- ali dvomesečni specialistični program pri www.genjoga.com

Značke: joga

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri