Polovica jih verjame v življenje po smrti

Nedavna, precej obsežna in podrobna britanska raziskava prepričanj in verovanj Britancev je pokazala, da jih več kot polovica verjame, da se življenje po smrti, tako ali drugače, nadaljuje ...

9. 4. 2008

... večina teh (44 odstotkov vseh vprašanih) verjame, da smrt ‘preživi duša človeka’, le 9% pa jih verjame v dejansko, fizično vstajenje, torej fenomen vstajenja, ki ga sicer pripisujemo Jezusu.

Jezus ja, vstajenje ne!

V raziskavi, bolje poznani pod imenom The Theos, jih je med drugim zanimalo tudi, kako ljudje vidijo Jezusa. In medtem, ko jih 13% ne verjame, da je Jezus sploh kdaj obstajal, sta dva od petih (torej 40 % anketiranih) prepričana, da je bil Jezus božji sin, skoraj polovica (torej 47%) pa jih verjame, da je bil sveti prerok.

Platon jim je bližje

“Najbolj zanimivo je, da le 9 odstotkov vseh vprašanih oz. le 42% vseh vernih Kristjanov dejansko verjame v fizično vstajenje po smrti, na čemer pravzaprav temelji krščanska vera. Izkazalo se je, da se je pri ljudeh vera v dušo in posmrtno življenje vsidrala bolj po zaslugi Platona in drugih velikih grških filozofov kot pa po zaslugi učenj biblije,” je izsledke komentiral eden od raziskovalcev.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri