ZPS poziva k podpisu peticije o energetskih izkaznicah!

Na ZPS so skupaj z odvetnikom Janezom Tekavcem pripravili konstruktiven predlog sprememb Energetskega zakona v delu, ki opredeljuje energetsko izkaznico.

11. 2. 2014

V ZPS so prepričani, da v Energetskem zakonu predlagani način energetske izkaznice za potrošnike pomeni le nov, dodaten strošek.

Lastnikom ne daje druge izbire, kot da izkaznice naročijo pri zelo dragih strokovnjakih, čeprav predlagani način izdelave energetske izkaznice dejansko obsega le vnos podatkov, ki jih morajo posredovati sami lastniki stavbe v računalniški program, ki ga bo priskrbelo ministrstvo.

Z namenom:

  • zadostitve zahtevam direktive glede izdajanja energetskih izkaznic in
  • s hkratnim namenom da le-te ne smejo pretirano obremenjevati lastnikov z novimi dodatnimi stroški
  • ter namenom, da se dodatno ne obremenjuje državnega proračuna z vzpostavljanjem novih evidenc in izdajanjem novih odločb predlagajo spremembe Energetskega zakona.

Potrošnike vabijo k podpisu peticije!

S podpisom sporočajo, da potrošniki nismo in ne želimo biti le nemi plačniki neracionalnih, nesmislenih predlogov!

Želimo, da potrošniki imajo izbiro (npr. izbira med merjeno energetsko izkaznico, če njen izračun temelji na podatkih o dejanski porabi energije ali računsko energetska izkaznica, če njen izračun temelji na podatkih o energetski učinkovitosti stavbe) ...

Podpri njihova prizadevanja in podpiši peticijo!

Hvala!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri