Zgodba o Noetu kmalu na velikih platnih!

V kina prihaja zgodba o Noetu, zadnjem poštenem in pravičnem možu v svetu,ki se je prepustil hudobiji, nasilju inizprijenosti, ter o ladji, ki mu jo Stvarnik ukaže zgraditi,preden bo uničil svet.

Zgodba o Noetu kmalu na velikih platnih! (foto: Kolosej) Kolosej
14. 3. 2014

Aronofskyja je zgodba o Noetu očarala že pri 13 letih.

Takrat je o njem napisal pesem za šolo.Toda šele ko je zavil v filmske vode, si je upal začeti sanjati, da bo nekega dne svojo skromno pesmico razširil na mogočen filmski projekt. Vedel je, da bo to nedvomno največji izziv v njegovikarieri,hkrati pa si je že začel zamišljati, kako bi zgodbo utemeljil, da bi jo približal sodobnem ugledalcu. V središče je postavil Noetovodružino, njihove strahove in upe, spore in iskanje smisla.

Ko so se odločali, kateri igralec bo igral morda eno najtežjih vlog v zgodovini filma, je bil med prvimi kandidati Russell Crowe, ki ima izkušnje z mogočnimi liki in jim zna vliti prizemljeno človečnost. Toda naloga je bila težka celo po njegovih merilih, saj Noeše nikoli ni bil upodobljen kot resničen človek, ki se spoprijema z najhujšim bremenom, ki ga je kdo kdajnosil. Igralec je privolil pod enim pogojem: da ga v niti enem kadru ne bodo pokazali osladno klišejsko z dvema žirafama za hrbtom.

Nabor oskarjevcev v filmu nadaljuje Jennifer Connelly, ki igra Noetovo ženo. Ženske moči zasedbe jeokrepila Emma WatsonkotIla, sirota, ki jo najdejo hudo ranjeno v begunskem taboru.

V slovenskih kinih že 3. aprila.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri