Vonj po jutranji kavi ne odtehta njenega okusa!

Za večino je vonj po jutranji kavi nekaj najlepšega in v resnici je njen vonj boljši kot okus.

5. 10. 2012

Zdaj znanstveniki pravijo, da so razrešili uganko, zakaj večina jedi nikoli ni tako dobrih, kot 'obljublja' njihov mamljivi vonj.

Ko pijačo popijemo, nam aroma in okus ponovno stopita v nos in aktivirata 'drugi vonj', katerega možgani zaznajo manj kot začetnega. Seveda pa je lahko tudi obratno, veliko francoskih sirov ima sila neprijeten vonj, njihov okus pa nas nato pozitivno preseneti.

Le dve aromi sta – čokolada in sivka – ki imata v ustih popolnoma enak učinek, kot ga imata njuna vonja.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri