V Sloveniji se bo italijanski kuharski mojster mudil v imenu trajnostnega projekta Glocal Gourmet,.
Prejšnji teden je podjetje Hit javnosti predstavil nov trajnostni projekt Glocal Gourmet, ki z besedo in dejanji povezuje lokalne kulinarične zgodbe in prizadevanja za trajnostno prihodnost.
V Hitu želijo s projektom Glocal Gourmet pospremiti dogajanje na poti do leta 2021, ko bo Slovenija postala evropska gastronomska regija.
Kuhinja namreč predstavlja most med lokalnim eno-gastronomskim bogastvom ter trajnostnim življenjskim slogom.
No, v okviru omenjenega projekta pa bodo pred izziv postavili tudi velika imena italijanske kuhinje, ki bodo z lokalnimi in sezonskimi pridelki ustvarjali skupaj z ekipo kuharjev Perline restavracije Calypso, ki jih vodi chef Dalibor Janačković.
Prvi v goste prihaja chef Emanuele Scarello, vrhunski kuhar in lastnik restavracije Agli Amici iz Vidma (2* Michellin).
View this post on Instagram
Dogodek bo potekal v četrtek, 21. marca, v restavraciji Calypso v hotelu Perla v Novi Gorici, sledili pa mu bodo še drugi večeri, v vsakem letnem času po eden.
»Zelo sem vesel, da lahko prispevam svoj delež znanja in izkušenj k projektu Glocal Gourmet, katerega skupni cilj je prepoznavanje, raba in promocija živil, na katerih temelji identiteta našega skupnega čezmejnega prostora. Prav tako pa želimo v vsakodnevno delovno prakso uvesti nekatere dobre navade z
namenom zmanjšanja uporabe plastike«, pravi Emanuele Scarello.
V družbi Hit v sodelovanju z Biotehniško šolo iz Šempetra pri Gorici in priznanim italijanskim chefom Emanuelom Scarellom s projektom Glocal Gourmet postavljajo most med lokalnim eno- gastronomskim bogastvom ter trajnostnim življenjskim slogom.
S skupno zavezo k izmenjavi strokovnih znanj s področja eno-gastronomije ter zmanjševanju uporabe plastike v delovnem in domačem okolju.
Fotografije: Unsplash.com/Nick Karvounis
Novo na Metroplay: Filip Flisar iskreno o obdobju, ko je končal kariero: "Bilo je težko …"