V Bistro na 13. Dneve elektrotehnike

Dnevi elektrotehnike, ki jih Tehniški muzeje Slovenije organizira v sodelovanju s Fakulteto za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, bodo potekali kmalu po prvomajskih praznikih.

27. 4. 2014

... ali bolj natačno: od torka, 6. 5., do petka, 9. 5., od 9. do 13. ure in v nedeljo, 11. 5. 2014, od 11. do 18. ure v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki.

Sodelavci Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani bodo na 13. Dnevih elektrotehnike predstavili interaktivne eksperimente s področja najsodobnejših tehnologij.

Obiskovalci bodo lahko spoznali merjenje električne aktivnosti možganov in prenos zvoka iz telefona na zvočnike prek laserske svetlobe, se preizkusili v virtualnem studiu, zaigrali skladbo z glasbeno Teslovo tuljavo, preizkusili IOS aplikacije (Bicikelj, RTV4D, Komunikator) ter optično tablo, se poigrali s svetlobnimi odtenki, spoznali robota, ki pripravi in deli osvežilni napitek, in preizkusili še mnogo drugih eksperimentov s področij sodobnih tehnologij, ki so jih pripravili sodelavci Fakultete za elektrotehniko.

V nedeljo, 11. 5. 2014, ob 16.30 bo potekalo tudi zanimivo in aktualno predavanje prof. dr. Janka Drnovška z naslovom »Merjenje nemogočega« o izzivih v moderni merilni znanosti.

Podrobnejši opisi demonstracij pa na www.tms.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri