Universal Pictures z Alexom Kurtzmanom v snemanje franšiz o pošastih

Universal Pictures je podpisal triletno pogodbo s filmskim ustvarjalcem Alexom Kurtzmanom, s katerim bo oživel klasične filmske franšize o pošastih.

8. 9. 2014

Novo produkcijsko sodelovanje prinaša obljubo velikopoteznih filmskih projektov, med drugim predelavo filma Mumija.

Universal Pictures je oznanil poglobitev sodelovanja s filmskim ustvarjalcem Alexom Kurtzmanom (Transformerji (2007), Neverjetni Spider-Man 2 in Star Trek) in sklenitev triletne pogodbo z njegovim novim podjetjem Secret Hideout. Sklenjena pogodba predstavlja pomemben mejnik v Universalovem projektu predelave klasičnih filmskih franšiz, v katerih kraljujejo pošasti in nadnaravna bitja.

Filmski ustvarjalec Alex Kurtzman se bo v svojem novem podjetju Secret Hideout osredotočal predvsem na produkcijo filmskih franšiz, ki prinašajo možnost poglobljenega pripovedovanja in postopnega razvoja zgodbe. Pri uresničevanju te vizije pa sta se mu kot del ekipe pridružila tudi producenta Jeb Brody (predsednik produkcije pri Focus Features) in Bobby Cohen (predsednik K/O Paper Products).

S podpisom triletne pogodbe s Kurtzmanovim Secret Hideout je Universal Pictures naredil pomemben korak pri izvedbi njihovega projekta predelave klasičnih filmskih franšiz, v katerih kraljujejo pošasti in nadnaravna bitja.

Kurtzman bo tako režiral prvi film v tako imenovani »monster seriji«, in sicer bo oživel filmsko klasiko Mumija, katere lansiranje je predvideno v juniju 2016. Obenem bo kot producent sodeloval tudi pri ustvarjanju fantazijske avanture Dragonology, posnete po uspešni otroški knjižni zbirki.

Ob podpisu pogodbe z Universal Pictures Kurtzman ni skrival veselja: »Obožujem celotno Universal ekipo in ponosen sem, da bom svoj dom zgradil prav tukaj, kjer so ustvarili večino mojih najljubših filmov. Naša misija je, da bo Secret Hideout služil kot varno zatočišče za vse režiserje in scenaristi ter njihove projekte.«

V sinergijo in uspešnost sodelovanja je prepričana tudi Donna Langley, predsednica družbe Universal Pictures: »Navdušeni smo nad poglobitvijo sodelovanja z Alexom. Tudi Jeb in Bobby, ki se pridružujeta njegovemu novemu podjetju, sta idealna partnerja za naš novi podvig,« je še dodala.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri