Svet, kot ti je všeč - glasovanje se pričenja

Natečaj Svet, kot ti je všeč, je pozval najbolj domiselne posameznike iz vse EU, da predstavijo svoje nizkoogljične inovacije. Najbolj praktične, stroškovno ugodne in učinkovite podnebne rešitve, ki bi jih bilo mogoče uporabiti tudi v drugih evropskih državah, bodo nagrajene. Nastopil je čas za glasovanje, ki bo dalo zmagovalca.

Svet, kot ti je všeč - glasovanje se pričenja (foto: shutterstock) shutterstock
19. 6. 2013

Komisarka EU za podnebne ukrepe Connie Hedegaard je izjavila:

„Zelo spodbudno je videti tako številne inovativne projekte – od nizkoogljičnih prevoznih rešitev in digitalnih orodij, ki olajšajo trajnostni življenjski slog, do podjetij, šol in domov, ki proizvajajo energijo za lastne potrebe iz obnovljivih virov. Sedaj, tik pred začetkom glasovanja, katere rešitve so po VAŠEM mnenju najboljše za oblikovanje sveta, kot nam je všeč? Veselim se že, da bom na podelitvi nagrad letos jeseni v Københavnu lahko nagradila najboljše."

Od 19. junija dalje bo javnost s spletnim glasovanjem lahko izbrala deset evropskih projektov, ki se bodo uvrstili v naslednjo fazo izbora. Te projekte bo nato žirija pod vodstvom komisarke Hedegaard ocenila in izbrala tri finaliste, ki se bodo udeležili podelitve nagrad Sustainia letos jeseni v Københavnu.

Eden od finalistov bo prejel glavno nagrado: evropski medijski paket. Zmagovalec bo imel priložnost pripraviti profesionalni video posnetek o svojem projektu in bo deležen bogate medijske podpore za promocijo svojega uspešnega projekta po vsej Evropi.

Ker je kampanja osredotočena še zlasti na Bolgarijo, Italijo, Litvo, Poljsko in Portugalsko, bo v vsaki od teh petih držav izbran tudi zmagovalec na državni ravni. Ti zmagovalni projekti bodo vključeni v oglaševalsko kampanjo v glavnih mestih zadevnih držav.

Kaj sledi?

  • Razglasitev zmagovalcev na državni ravni v Bolgariji, Italiji, Litvi, na Poljskem in Portugalskem do sredine septembra;
  • Razglasitev treh finalistov in končnega zmagovalca na podelitvi nagrad Sustainia – Svet, kot ti je všeč, 7. novembra 2013 v Københavnu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri