Sobotni recept: Cvetačna juha s sirom s plemenito plesnijo

Ne boš verjela, kakšno slastno juhico lahko pripravimo iz cvetače! Preizkusi naslednji recept ...

Sobotni recept: Cvetačna juha s sirom s plemenito plesnijo (foto: Profimedia) Profimedia
3. 12. 2016

ZA 4 OSEBE POTREBUJEMO:

  • 1 kocko za zelenjavno juho (instant)
  • 400 g cvetače
  • 200 g krompirja
  • 100 g sira s plemenito plesnijo
  • 300 ml mleka
  • 300 ml smetane
  • muškatni orešček
  • sol, sveže mleti črni poper
  • mleti kajenski poper
  • svež luštrek

Postopek:

V večjem loncu zavrite 700 ml vode. Vanj nadrobite jušno kocko in juho pustite vreti še nekaj minut. Cvetačo očistite in jo razdelite na brstiče.

Skupaj z olupljenim in na kocke zrezanim krompirjem jih stresite v juho. Ta naj lahno vre 20 do 25 minut. Nato lonec odstavite.

Sir s plemenito plesnijo zrežite na kocke. Polovico jih primešajte juhi, počakajte, da se malce ohladi, in juho nato pretlačite s paličnim mešalnikom.

Lonec znova postavite na kuhalno površino, dodajte mleko in smetano ter juho ponovno zavrite. Začinite jo s ščepcem muškatnega oreščka, soljo in poprom.

Postrezite jo s preostalim sirom, okrasite z vejicami luštreka in potresite s kajenskim poprom.

Pa dober tek!

Psss ... Recept smo vzeli iz decembrske številke revije Lisa Čarovnija okusa, kjer najdeš še več slastnih receptov!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri