Slovenski zajtrk ob prihodu z vlakom v Ljubljano

20. 11. 2014

Ob jutrišnjem Dnevu slovenske hrane je danes zjutraj v podhodu ljubljanske železniške postaje Mercator med potnike in mimoidoče razdelil 4500 paketov s slovenskim zajtrkom. Vabimo te k ogledu fotogalerije presenečenih, a tudi zadovoljnih prejemnikov vrečk, iz katerih je dišalo po dveh rezinah kruha ali pekovskega peciva, svoje mesto pa je tam našlo še 2 dl mleka, jabolko ter zavitek masla in topljenega sira.

Pobuda je Mercatorjev prispevek k ozaveščanju o pomenu zajtrka in podpora lokalno pridelani hrani. Slovenski zajtrk so skupaj z Mercatorjem omogočila slovenska živilska podjetja - Ljubljanske mlekarne, Mlinotest, Pekarna Grosuplje, Mlekarna Celeia in Evrosad.

Slovenskega zajtrka z Mercatorjem so se na železniški postaji v Ljubljani udeležili tudi Janja Kokolj Prošek, vodja službe za živilsko predelovalno industrijo in mednarodno medinstitucionalno sodelovanje na Ministrstvu za kmetijsko, gozdarstvo in prehrano (MKGP), Toni Balažič, predsednik uprave družbe Mercator ter predstavnice in predstavniki sodelujočih slovenskih živilskih podjetij.

Dan slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk

Po sklepu vlade RS je dan slovenske hrane vsak tretji petek v novembru, letos bo to 21. november, katerega namen je poudarjati prednosti in pomen hrane, ki je bila pridelana, prirejena in predelana v naši neposredni bližini, to je v Sloveniji.

Tradicionalni slovenski zajtrk je osrednji dogodek dneva slovenske hrane in bo letos potekal že četrto leto zapored. Vanj so vključeni slovenski vrtci, osnovne šole, osnovne šole s prilagojenim programom in zavodi za izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami.

Namen tradicionalnega slovenska zajtrka je spodbujanje zdravega načina življenja in prehranjevanja, zato je zelo pomemben tudi iz vzgojnega vidika.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol