Dobiš obiske in nimaš čisto nobene pametne ideje, kaj jim ponuditi? Namesto da naročiš klasično pico, jim raje pripravi pica mafine!
Recept za pica mafine smo našli v najnovejši kuharski knjigi Polona ga žge in zadostuje za pripravo 12 mafinov.
Sestavine za testo:
- 400 g moke
- žlička soli
- 2 žlici olja
- 20 g kvasa
- 2 dcl mlačne vode
- žlica sladkorja
Ostale sestavine:
- gobice
- pica šunka
- nariban sir
- češnjevi paradižniki
- mozzarella
- origano in timijan
- pelati ali kečap
+ peki papir in pekač za mafine
Postopek:
V posodi z vilico zmešajte toplo vodo in kvas ter pustite stati približno 10 minut. Dodajte moko, sol, sladkor, olivno olje ter preostalo vodo in z rokami pregnetite. Testo premažite z olivnim oljem, dajte v skledo, pokrijte s kuhinjsko krpo ter ga na toplem ali sončnem prostoru pustite vzhajati približno eno uro.
Ko je testo dovolj dolgo vzhajalo, da je toplo in voljno, odtrgajte malo testa in ga s prsti potlačite na dno luknjic pekača za mafine. Najbolje bo, če je testa malo pod polovico vsake odprtine. Testo potem premažite s pravimi, doma narejenimi pelati, no, ali pa s kečapom, nanj položite šunko, nariban sir, gobice, češnjev paradižnik, mozzarelo in posipajte z začimbami.
Lahko pa seveda pripravite povsem svojo, vam najljubšo različico pica mafinov. Mafine lahko pečete v peki papirju, narezanem na kvadratke (tako bodo mini mafini delovali bolj rustikalno), otrokom pa bodo seveda bolj všeč mafini, pečeni v barvnih papirčkih za mafine.
Pecite jih 20 min na 200°C.
Dober tek!
Še več okusih receptov izpod rok Polone Požgan najdeš v njeni kuharski knjigi Polona ga žge!
Se rada vrtiš v kuhinji? Ne spreglej še receptov za: slastne pudingove kroglice (brez peke), cheesecake v kozarcu ali pa preizkusi čudovite recepte za božične piškote, ki bodo v tvoj dom vnesli nostalgijo in vonj po božiču.