Recept: Pica mafini - Top ideja za zabavo!

Dobiš obiske in nimaš čisto nobene pametne ideje, kaj jim ponuditi? Namesto da naročiš klasično pico, jim raje pripravi pica mafine

Recept: Pica mafini - Top ideja za zabavo! (foto: Peter Bratuša) Peter Bratuša
1. 12. 2015

Recept za pica mafine smo našli v najnovejši kuharski knjigi Polona ga žge in zadostuje za pripravo 12 mafinov.

Sestavine za testo:

  • 400 g moke 
  • žlička soli 
  • 2 žlici olja 
  • 20 g kvasa 
  • 2 dcl mlačne vode 
  • žlica sladkorja

Ostale sestavine:

  • gobice 
  • pica šunka 
  • nariban sir 
  • češnjevi paradižniki 
  • mozzarella 
  • origano in timijan 
  • pelati ali kečap

+ peki papir in pekač za mafine

Postopek:

V posodi z vilico zmešajte toplo vodo in kvas ter pustite stati približno 10 minut. Dodajte moko, sol, sladkor, olivno olje ter preostalo vodo in z rokami pregnetite. Testo premažite z olivnim oljem, dajte v skledo, pokrijte s kuhinjsko krpo ter ga na toplem ali sončnem prostoru pustite vzhajati približno eno uro.

Ko je testo dovolj dolgo vzhajalo, da je toplo in voljno, odtrgajte malo testa in ga s prsti potlačite na dno luknjic pekača za mafine. Najbolje bo, če je testa malo pod polovico vsake odprtine. Testo potem premažite s pravimi, doma narejenimi pelati, no, ali pa s kečapom, nanj položite šunko, nariban sir, gobice, češnjev paradižnik, mozzarelo in posipajte z začimbami.

Lahko pa seveda pripravite povsem svojo, vam najljubšo različico pica mafinov. Mafine lahko pečete v peki papirju, narezanem na kvadratke (tako bodo mini mafini delovali bolj rustikalno), otrokom pa bodo seveda bolj všeč mafini, pečeni v barvnih papirčkih za mafine.

Pecite jih 20 min na 200°C.

Dober tek!

Še več okusih receptov izpod rok Polone Požgan najdeš v njeni kuharski knjigi Polona ga žge!

Polona

Se rada vrtiš v kuhinji? Ne spreglej še receptov za: slastne pudingove kroglice (brez peke)cheesecake v kozarcu ali pa preizkusi čudovite recepte za božične piškote, ki bodo v tvoj dom vnesli nostalgijo in vonj po božiču.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri