Praznični čas je idealen za to, da sebe in svoje najdražje crkljamo s čokolado, še posebej, če pride v posebni obliki.
Omamno dober recept je za Cosmopolitan razkrila Teta Frida, ki nam je zaupala recept za čokoladne lomljenke - FRIDINE GRDOBICE.
Potrebuješ:
- 50 g blanširanih mandljev
- 50 g praženih in olupljenih lešnikov
- 50 g indijskih oreščkov
- 50 g kandirane pomarančne lupinice
- 200 g mlečne čokolade
Priprava:
Oreščke in kandirano pomarančno lupinico na grobo nasekljaš. Čokolado nad soparo stopiš in ji dodaš nasekljane oreščke. Vse skupaj zmešaš in na pladnju s peki papirjem narediš majhne kupčke. Pustiš čez noč, da se ohladijo in strdijo.
Namig 1: Če je kdo od družinskih članov alergičen na katere od oreščkov, jih po želji zamenjaj.
Namig 2: Mlečno čokolado lahko nadomestiš tudi z belo ali temno. Za še bolj zdravo različico pa lahko izbereš tudi čokolado brez sladkorja in kandirano pomarančno lupinico zamenjaš z oreščki po želji.
Ideja za darilo!
Na trši papir natisni označevalni kartonček, ki ga najdeš TUKAJ!
Grdobice naložiš v vrečke iz celofana in jih zavežeš s svilenim trakcem ali rafijo.
Na koncu na trakec obesi označevalni kartonček in zaveži s pentljo.
Zgodbo tete Fride boš najlažje začutila v njeni konceptualni slaščičarni in kavarni. Pripravi se na nepozabno sladko izkušnjo. V prijetnem okolju se ti bo pred njenimi sladkimi vitrinami spremenila v veliko skušnjavo. Več o njej pa si lahko prebereš na: www.tetafrida.eu.
Novo na Metroplay: Filip Flisar iskreno o obdobju, ko je končal kariero: "Bilo je težko …"