Recept: 'Čizkejk' v kozarcu (brez peke) - Hitro in preprosto!

Tudi ti obožuješ sladice, ki so hitro pripravljene in noro okusne, po vrhu vsega pa še zgledajo kot iz kakšne fine restavracije? Tole je recept zate!

Recept: 'Čizkejk' v kozarcu (brez peke) - Hitro in preprosto! (foto: Profimedia) Profimedia
29. 7. 2017

Ta preprost recept za Cheesecake v kozarcu smo našli v kuharski knjigi Polona ga žge. Takole pravi Polona:

"Cheesecake ali po domače čizkejk je klasična sladica, presna ali pečena, navadno v obliki torte. Najbolj znan je sicer tisti iz New Yorka, sama pa rada pripravim poenostavljeno verzijo, pri kateri pečice ni potrebno niti vklopiti. Priporočljivo je, da kozarčki s sladico nekaj ur počivajo v hladilniku, vendar če – tako kot jaz – niste ravno blagoslovljeni s potrpežljivostjo, zadostuje že, da postavite kozarce za pol ure v zamrzovalnik."

Za 4 osebe potrebuješ:

  • 140 g zdrobljenih polnozrnatih piškotov (lahko jih potolčeš kar s kladivom za meso ali pa tolčeš s krpo, v kateri imaš zavite piškote, po pultu ali mizi)
  • 100 g stopljenega masla
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 1dl polnomastne smetane
  • 25 g sladkorja v prahu
  • 200 g kremnega sirčka
  • 100 g stopljene dobre temne čokolade (najmanj 64 % kakava)
  • 200 g svežih malin
  • 40 g bele čokolade, nalupljene na rezalnik, za dekoracijo

Postopek:

1. Čokolado raztopimo na vodni kopeli (voda naj narahlo brbota, pazimo, da se ne dotika posode s čokolado).

2. Zdrobljene piškote zmešamo z maslom in rjavim sladkorjem. Pustimo nekaj minut, da se sestavine prepojijo, in zmes razdelimo v 4 vinske kozarce oziroma čaše.

3. Polnomastno smetano in sladkor v prahu stepamo tako dolgo, da smetana naraste in obdrži svojo obliko. V posebni posodi zmešamo kremni sirček in mu primešamo stepeno smetano (na roko).

4. Polovico zmesi porazdelimo na piškote v kozarcih in jo prelijemo z dvema ali tremi žlicami stopljenje čokolade. Umetniški vtis pri tem početju je prepuščen tebi. Pustimo, da se čokolada nekoliko ohladi in strdi. Na stopljeno čokolado položimo preostanek sirčkaste smetane, dodamo maline in vse skupaj posujemo z ostružki iz bele čokolade.

Pa dober tek!

Še več okusih receptov izpod rok Polone Požgan najdeš v njeni kuharski knjigi Polona ga žge!

Polona

Se rada vrtiš v kuhinji? Ne spreglej: Slastne poletne sladice, ki ne redijo (Njamiii RECEPTI)

Priporočamo tudi članek: Odličen naraven napitek za hujšanje iz zgolj 3 sestavin

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri