Projekt R.E.M.: Prepusti se čisti energiji glasbe!

Če še ne veš, kaj bi počela v soboto popoldne, potem se nam pridruži na koncertu na Kongresnem trgu, kjer bo kar 18 slovenskih glasbenikov in glasbenih skupin interpretiralo pesmi legendarne skupine R.E.M.

6. 9. 2012

Veleposlaništvo ZDA v Sloveniji, ki je lansko leto uspešno izvedlo glasbeni projekt Bob Dylan: Postani prostovoljec, se je letos poklonilo lani razpadli skupini R.E.M., ki je glasbeno ustvarjala kar 30 let.

Projekt R.E.M.: Čista energija glasbe vključuje 18 glasbenikov in glasbenih skupin, tokrat z njihovimi različicami skladb R.E.M..

Projekt je namenjen dviganju ozaveščenosti o okoljevarstvu in o aktivnostih nekaterih slovenskih okoljevarstvenih skupin in nevladnih organizacij.

Za ogrevanje ti Cosmo priporoča ogled fotografske razstave National Geographica Ni nam vseeno: v navdih vsem pri skrbi za naš planet na Jakopičevem sprehajališču v Tivoliju, ki jo je včeraj odprl ameriški veleposlanik Joseph Mussomeli. Odtvoritev je popestrila še okolju prijazna modna revija, kjer so predstavili reciklirane modne kreacije.

Glavna akcija pa bo sledila z velikim koncertom v soboto, 8. septembra, ob 18. uri, ko bodo nastopili Elvis Jackson, N'Toko, Siddharta, Vlado Kreslin in The Bambi Molesters, The Tide, Polona Kasal, Toronto Drug Bust, Narat, Lollobrigida, Murat & Jose, My Buddy Moose s Chrisom Eckmanom, Severa Gjurin in Kjara's Dance Project.

Slovenski glasbeniki bodo izvajali skladbe skupine R.E.M. z glasbene zgoščenke Projekt R.E.M.: Čista energija glasbe!, ki jo je pravkar izdalo veleposlaništvo ZDA v Sloveniji.

Zgoščenka ponuja poleg dobre glasbe tudi pašo za oči zaradi odličnih portretov Žige Koritnika.

Na Cosmu smo dobili namig, da bodo na veleposlaništvu v teh dneh podarjali zgoščenke, zato pokukaj na njihovo FB-stran, kjer si lahko tudi prebereš podrobnosti o projektu.

Se vidimo v soboto!

Za pokušino ...


Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri