Priporočamo: Valentinov koncert Gala Gjurina z gosti

Po koncertu s simfoničnim orkestrom Cantabile aprila 2013 bo Gal Gjurin ponovno nastopil na velikem odru Cankarjevega doma, in sicer z novim avtorskim projektom.

Priporočamo: Valentinov koncert Gala Gjurina z gosti (foto: promocijsko gradivo) promocijsko gradivo
1. 2. 2015

Desetčlanska zasedba Temna godba temelji na klasičnem jazzovskem zvoku (in videzu) iz norih dvajsetih (in deloma swingovskih tridesetih) let prejšnjega stoletja.

Poigrava se z zvoki iz mafijskega časa prohibicije, charlestonom, dixielandom, izvornim bluesom, pouličnim jazzom New Orleansa, burlesko, francoskim ciganskim kitarskim swingom, kabaretom, zvokom evropskih klubov, plesnih dvoran, kavarn in nebotičnikov iz obdobja po prvi svetovni vojni, ki je odzvanjal v slovenski glasbi še tudi v petdesetih in šestdesetih letih.

Gjurin

Besedila novih skladb, ki so objavljene na albumu Temna godba (založba DHH), so izključno v slovenskem jeziku. Na eni strani se prevešajo v za Gjurina značilni baladni lirizem in ljubezensko poezijo, na drugi pa v neposredno satiro, samoironijo in parodijo današnjega sveta, kakršno bi lahko morda našli pri Ježku ali Francu Koširju.

Nikakor ne gre za prepoved alkohola, temveč za prohibicijo razmišljanja, zdravega razuma in vsebine v sodobni izpraznjeni potrošniški družbi. Tem prepovedim Gal Gjurin in Temna godba odgovarjata z ljubeznijo do glasbe in občinstva.

Glasbeni repertoar Temne godbe obsega nove avtorske skladbe, hkrati pa starejše Gjurinove uspešnice, ki jih poslušalci dobro poznajo z radijskih valov, preoblečene v novo-star zvok iz norih dvajsetih.

Kot posebni gostje bodo nastopili:

Severa Gjurin, ki nas bo skozi prirejene skladbe popeljala v čas zasedbe Olivija in k njenim novejšim pesmim, Pero Lovšin, ki bo dodal koncertu poseben ljubezensko-pankovsko-gangsterski pečat, kot se spodobi za glasbenega izvajalca njegovega staža in kova, ter pevska skupina Buške čeče iz Bovca, ki nas bo odpeljala v čarobni svet, kjer sta spojena prohibicijski jazz in eksotičen bovški dialekt.

Več informacij o koncertu in nakupu vstopnic dobiš TUKAJ!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri