Praško gledališče z mjuziklom na Mali sceni

Med gostovanji tujih gledališč v Mestnem gledališču ljubljanskem zagotovo ne gre spregledati praškega gledališča Na ograji, ki se bo na Mali sceni predstavilo z mjuziklom Gledalisce Gocár.

13. 5. 2014

Mjuzikel je mešanica jazza, bluesa, rocka, rapa, kabareta in operete, glasbo izvaja orkester v živo in predstavlja tri velikane moderne arhitekture (Josefa Gočárja, Jožeta Plečnika in Pavla Janáka). Libreto se poigra z njihovi resničnimi in domnevnimi citati; izmišljeno središče njihovih sporov je, kdo med njimi bi znal zgraditi najlepšo cerkev. Janák zagovarja beton, Gočár se zavzema za lahkotnost in udobnost, medtem ko Plečnik odločno brani stališče, da je sakralni prostor nezdružljiv s profanim in da centralna kurjava pač ne sodi v cerkev.

Dogajanje je postavljeno v čas med obema vojnama, v zlate čase, ki na Češkem še danes veljajo za neprekosljivo merilo demokracije, etike in napredka. V tem času je Plečnik Hradčane obnavljal na povabilo predsednika Masaryka.

Kdo, kje in kdaj?

  • Sobota, 17. maja, ob 20. uri na Mali sceni
  • Režija Jan Nebeský, igrajo JiříŠtrébl, PetrJeništa, MiloslavKönig in AnežkaKubátová

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri