Okusi Radol'ce 2014 v Radovljici

Po lanskoletni premierni akciji Okusov Radol'ce se gostinci iz območja občine Radovljica tokrat povezujejo v še večjem obsegu in verjamejo, da je 'vse več dobrih gostiln'.

Okusi Radol'ce 2014 v Radovljici (foto: radolca.si) radolca.si
23. 10. 2014

To je tudi slogan letošnje novembrske akcije, ki poleg odlične lokalne hrane ponuja tudi kulinarične predstavitve in gostovanja.

Otvoritveni dogodek bo 30. oktobra na Linhartovem trgu v Radovljici. Predstavili se bodo lokalni kmetje, čebelarji, zeliščarji, sirarji, ki bodo ves mesec november izvrstne radolške kuharje zalagali z lokalnimi sestavinami, ti pa bodo iz njih pripravljali vrhunske jedi. Na otvoritvenem dogodku bo glasbeni gost Andrej Šifrer.

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V mesecu novembru pa k temu prispeva še projekt Okusi Radol'ce, v katerem se združujejo restavracije in gostilne iz območja občine Radovljica.

Cel mesec november bo 10 sodelujočih gostiln in restavracij ponujalo poseben, lokalni meni. Posebnost menija je, da sestavine zanj prihajajo od lokalnih pridelovalcev in ponudnikov. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih bodo spretni kuharji povezali v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija.

Izhodišča za jedi so kuharji črpali iz Strategije gastronomije Gorenjske, ki jo je izdelal prof. dr. Janez Bogataj. V strategiji so za območje občine Radovljica vključene stare kroparske jedi, sladice iz baronovih jagod, med in drugi čebelji izdelki, čokolada, izdelki iz konoplje.

Več informacija pa na radolca.si

hrana

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri