Okusi Ljubljane – od nekdaj jedi so ljubljanske slovele

Obiskovalce Ljubljane in njene prebivalce vse bolj zanima, kje bi lahko poskusili kaj tipično ljubljanskega.

Okusi Ljubljane – od nekdaj jedi so ljubljanske slovele (foto: profimedia) profimedia
9. 11. 2014

Ker je bila ponudba tradicionalnih ljubljanskih jedi do sedaj skromno zastopana, nekatere jedi pa popolnoma nepoznane, je Turizem Ljubljana v sodelovanju s priznanim etnologom prof. dr. Janezom Bogatajem zasnoval blagovno znamko Okusi Ljubljane.

Tipične ljubljanske jedi imajo prebivalci in obiskovalci mesta priložnost okušati v 60ih gostinskih lokalih ter na številnih prireditvah v Ljubljani.

Okusi Ljubljane se kot pomemben del ljubljanske turistične ponudbe predstavljajo tudi na tujih trgih. Žabji kraki, leteči žganci, jedi na žlico, slani in sladki štruklji, medena potica in pehtranove palačinke s skuto, to je le nekaj jedi, s katerimi vabijo Okusi Ljubljane.

Novo gastronomsko ponudbo Ljubljane spremlja knjiga »Okusi Ljubljane, Od nekdaj jedi so ljubljanske slovele - Z Ljubljančani za vsakdanjo in praznično mizo«, katere avtor je prof. dr. Janez Bogataj. V knjigi je predstavljena zgodovina kulinarične ponudbe v Ljubljani in njeni okolici, zgodbe, ki spremljajo posamezne jedi in recepti za njihovo pripravo. Na koncu so navedeni gostinski lokali, kjer so jedi pod blagovno znamko Okusi Ljubljane na voljo kot del redne ponudbe.

Poleg knjige je prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane na voljo tudi brezplačni turistični vodič Okusi Ljubljane z recepti tradicionalnih ljubljanskih jedi in seznamom ponudnikov, ki v svojih lokalih ponujajo tradicionalne ljubljanske jedi pod blagovno znamko Okusi Ljubljane.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri