Recept: Najbolj preprost jagodni tiramisu!

Ta preprost recept za jagodni tiramisu te bo navdušil. Sploh v času, ko je slastnih rdečih sadežev na pretek. Preizkusi!

Recept: Najbolj preprost jagodni tiramisu! (foto: Profimedia) Profimedia
11. 6. 2015

Za pripravo te slastne sladice rabiš le 20 minut, pa še smešno lahka je za pripravo.

Potrebuješ:

  • pekač 
  • bebi piškote 
  • 3 sladke smetane po 250 ml
  • 0,75 l kave (ali kakava) 
  • košarico jagod

Priprava

Najprej skuhaj kavo, in sicer čisto po svojem okusu. Lahko jo sladkaš po želji, vendar ti odsvetujemo, ker so že bebi piškoti sladki sami po sebi. Lahko jo pripraviš z mlekom (lahko z rastlinskim, priporočamo riževo), če ne maraš kave, pa lahko pripraviš kakav.

Skratka pomembno je, da na koncu dobiš približno 0,75 litra tekočine, s katero boš namočila bebi piškote.

Nato pripravi nadev. V posodo zlije vse tri smetane in začni s stepanjem, dokler ni smetana dovolj trdna.

Priporočamo ti, da za boljšo čvrstost dodaš eno žlico sladkorja, ali pa eno vrečko krem fixa, dobro se obnese tudi šlag pena. Če se odločiš za slednjo, dodaj kar tri vrečke šlag pene in mešaj, dokler ni smetana maksimalno čvrsta.

stepanje

V smetano nato postopoma vmešaj jagode, ki si jih pred tem oprala in narezala na manjše koščke.

Tako, zdaj te čaka samo še zlaganje!

Vzemi pekač in dno prekrij z bebi piškoti, nato pa vse skupaj zalij s kavo/kakavom, vendar ne porabi vso tekočino, samo toliko, da se bodo piškoti dobro prepojili.

Nato na plast piškotov daš polovico nadeva z jagodami. Sledi druga plast piškotov, ki pa jih že prej, preden jih daš na pekač namoči v kavi/kakavu (priporočamo, da jih namakaš kar v krožniku, pazi pa, ker takoj, ko se prepojijo, postanejo zelo krhki).

piškoti

Sledi nanos še preostalega dela mase, za piko na i pa vse skupaj še posipaj s kakavom.

tiramisu

Nato jagodni tiramisu za nekaj ur postavi v hladilnik, da se vse okusi med seboj dobro prepojijo.

Preprosto, kajne? Mhmmm ... Uživaj v sladki pregrehi!

Psss ... Če imaš več časa, lahko tiramisu 'zložiš' v kozarčke (glej fotogalerijo, kjer najdeš še nekaj namigov za dekoriranje).

Preizkusi še recept za vegansko lešnikovo kremo!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri