Na zdravje s penečimi mehurčki

Predvsem ženske se rade pocrkljamo s kozarcem dobre penine, ob dnevu zaljubljenih pa lahko z dragim nazdravita tudi skupaj in si ustvarita nepozabno vzdušje.

Na zdravje s penečimi mehurčki (foto: Profimedia) Profimedia
12. 2. 2015

Peneča vina imajo lepo tradicijo, nekoč so namreč veljala za pijačo vladarjev. Domovina tega posebnega vina je Francija.

Danes peneča vina pridelujejo po vsem svetu, z imenom šampanjec pa poimenujejo zgolj peneča vina, ki so bila pridelana v francoski pokrajini Champagne.

Osnovno vino za pridelavo penin je popolnoma suho in vsebuje več kislin kot običajno belo vino, je idealen aperitiv, saj ti mehurčki vzbudijo tek. Lahko ga postrežeš k predjedem in lažjim glavnim jedem, nekoliko bolj sladke penine pa se odlično dopolnjujejo tudi s sladicami.

Ta teden smo preizkušali peneča vina v vinski knjižnici, ki je najnovejša pridobitev prenovljene Kavarne Union.

Njihova želja je postati center vinskega in kulinaričnega dogajanja v Ljubljani, ob izbrani glasbi in okusnem vinu bodo vsak mesec organizirali dogodke.

Če si ljubiteljica dobrih vin, lahko v petek, 13. februarja obiščeš Salon penečih vin v Veliki dvorani GH Union, ki poteka v okviru 18. festivala vin.

Prav tako se lahko v tem letu udeležiš tudi drugih vinsko-kulinaričnih dogodkov festivala, ki ga poleg dobre kapljice odlikuje vrhunska kulinarika.

Na ulicah stare Ljubljane bodo tako organizirali Ljubljansko vinsko pot s poletnim in jesenskim vinskim razvajanjem, od maja dalje pa lahko na Pogačarjevem trgu obiščeš Mesto vina.

Napisala: Maja Jagodic

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri