MobileLabs Hackathone: bio-hakerski mini festival

Galerija Kapelica na Kersnikovi ulici v Ljubljani gosti bio-hakerski mini festival, ki bo potekam med 10. in 18. junijem.

7. 6. 2013

Javni program:

  • 15. 6., od 14. do 18. ure: delavnica LAB-IN-A-BOX

Na 4 urni delavnici bomo v sklopu MobileLabs Hackathon mini festivala mednarodni mentorji predstavili svoje projekte skupini študentov, umetnikov, ustvarjalcev. Naredili bomo prenosni laboratorij v škatli, ki ga boste lahko vzeli domov in pričeli z lastnimi znanstvenimi eksperimenti in/ali umetniškimi raziskavami okolja, biologije ali življenja samega.

Mentorji:

Udeležba: brezplačna

Za: dijake in študente

Prijave na: gallery@kapelica.org

  • 18. 6., ob 21. uri: Finissage / Vernisage

Zabava ob otvoritvni BioTehne na novi lokaciji / Predavanja umetnikov / Otvoritev MobileLabs

Naši prototipi bodo prikazan in pojasnjeni še naslednje dni v Galeriji Kapelica. Pridružite se nam na večeru predavanj udeležencev in mentorjev MobileLabs Hackathona, ki bodo uvedli občinstvo v svoje projekte, iz  Bangalorja,  Švice in od drugod.

Za mednarodne udeležence: V enem tednu se bomo poglobili v ideje mobilnih laboratorijev (MobileLabs), sodelovali na delavnici izdelovanja lastnega premičnega laboratorija ( Lab-in-a-Box), razmišljali o spremljanju okolja na terenu v povezavi z umetniškimi projekti  ter transportu živih sistemov.

V zadnjih letih so člani mreže hackteria raziskovali različne pristope za gradnjo in uporabo različnih prenosnih laboratorijev, mobilnih kuhinjskih laboratorijev in laboratorijev v škatlah. Na raznih konferencah in festivalih kot so MutaMorphosis: Nomadic_Science_Lab # Nomadic_Furniture ali Lab-in-a-van za Ars Electronica so raziskovali različne pristope k izdelavi in uporabi. Zdaj je čas za poglobljeno refleksijo konceptov in va ta namen se bodo v novih prostorih BioTehne Hackathona srečali mednarodni biohekerji.

Teme diskusij:

  • * mobilni genski laboratorij v kovčku
  • * biohekerski Lab-in-a-Box
  • * mobilni inkubatorji
  • * komplet za merjenje sprememb v naravi
  • * UV & bioluminiscenčni nahrbtnik
  • * mini-akvariji in potujoče kulture alg
  • * laboratorij za reševanje kitov v kopalkah

Kot test za mobilnost udeležencev, se bodo le-ti udeležili ekskurzije z raziskavami in delavnico v Mariboru in Vitanjah.

Projekt je podprt z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri