Majhni triki velikih kuharskih mojstrov

Kuharska misija pod vodstvom znanih obrazov sveta kuhinje se je pričela. Prvi slovenski Masterchef Sašo Miljuševič in Jani Jugovic, nepogrešljivi del tandema Tejani, sta za skupino najbolj zagnanih ljubiteljev kuhanja pripravila ekskluzivno kulinarično doživetje.

25. 5. 2016 | Promocijsko sporočilo

Mojstra kuhinje sta se tokrat odločila, da povabljence presenetita z odličnim menijem, sestavljenim iz sedmih hodov. S praktičnimi nasveti in koristnimi kuharskimi triki sta zbrane preprosto navdušila. Po končanem kuhanju je sledila tudi pokušina in izbor najbolj slastne jedi med recepti. Sašo in Jani pravita: »Hitro, z malo sestavinami, ki jih imate običajno vedno pri roki, do slastnega obroka s poletnim pridihom.«

Namig: Za bolj hrustljavo testo dodajte malo več maščobe (olje, maslo, oljčno olje ipd.), za bolj mlečen okus in puhasto testo pa namesto vode uporabite mleko. Kvašeno testo vedno postavite v prej ogreto pečico na 180 stopinj in je med pečenjem nikoli ne odpirajte, saj lahko testo postane zbito.

Pa še en slasten recept ...

Focaccia s tunino Rio Mare in čebulo ali češnjevcem in origanom

Testo:

  • 500 g moke tip 500
  • 8 g medu
  • 3 dcl vode
  • 20 g soli
  • kocka svežega kvasa
  • 25 g ekstra deviškega oljčnega olja

Nadev:

  • 1#
  • 250 g paradižnika - češnjevec
  • origano
  • 4 konzerve Rio Mare tunine v oljčnem olju s pekočo papriko
  • 4 g grobo mlete soli (solni cvet)
  • 2#
  • 300 g čebule
  • 4 konzerve Rio Mare tunine v oljčnem olju
  • 2g grobo mlete soli (solni cvet)

Kvas vmešamo v 3 dcl mlačne vode, dodamo med, počakamo 5 minut, da vzhaja in ga nato dodamo k moki in ostalim sestavinam. Dobro pregnetemo in pustimo vzhajati vsaj 30 minut.

Po 30 minutah testo namestimo v pekač, kjer mora počivati še 45 minut. Med tem čebulo narežemo na lunice, katere na oljčnem olju prepražimo za deset minut, solimo in popramo. Paradižnike narežemo na polovičke ali četrtine. En pekač obložimo s čebulo, tunino Rio Mare, drugega pa s paradižniki, origanom in tunino.

Oba potresemo z grobo soljo. Focaccie pečemo na 190 stopinj za približno 30 minut.

Pa dober tek!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri