Ljubljanska Drama predstavila program za prihodnjo sezono

V sezoni 2013/14 čaka Dramo in njeno občinstvo šest premier na velikem odru in pet v Mali drami, od tega dve krstni uprizoritvi in tri prve slovenske uprizoritve.

1. 6. 2013

Ena uprizoritev bo nastala v koprodukciji z Dramo SNG in ena v koprodukciji z Vio Negativo.

Sezono na velikem odru bo odprla krstna uprizoritev besedila BORIS MILENA RADKO, avtorja in režiserja Dušana Jovanovića, v Mali drami pa uprizoritev Evripidove Alkestide v režiji Borisa Liješevića.

V nadaljevanju sezone se bodo na velikem odru zvrstile uprizoritve: igra Rudija Šelige Svatba v režiji Jerneja Lorencija, Camusev Kaligula v režiji Vita Tauferja, koprodukcija z mariborsko Dramo Kralj na Betajnovi, Ivan Cankar, v režiji Eduarda Milerja in prva slovenska uprizoritev Senekove Medeje v režiji Mete Hočevar.

V Mali drami pa prva slovenska uprizoritev drame Koboja Abeja Prijatelji v režiji Mateje Koležnik, avtorski projekt Nerazrešljivo #4 Bojana Jablanovca, Grege Zorca, Katarine Stegnar in Marka Mandića v koprodukciji z Vio Negativo, prva slovenska uprizoritev Angela pozabe Maje Haderlap v režiji in priredbi Igorja Pisona.

Sezono bosta zaokrožili uprizoritvi Državljan Kane po motivih filma Orsona Wellesa v režiji Tomaža Pandurja (na velikem odru) in prva slovenska uprizoritev igre Wolframa Lotza Nekaj sporočil za vesolje v režiji Sebastijana Horvata (v Mali drami).

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri