Kresničke v Piranu

Prireditev Kresničke v Piranu, ki se bo odvijala v soboto, 28. junija, po celem Piranu, bo postregla s celodnevnim in pestrim večernim programom.

18. 6. 2014

Prireditev je razdeljena na dva dela.

V dopoldanskem času se bo 7 deklet potegovala za laskav naziv Princeska 2014, ki se bo 26.7.2014 spustila z zvonika na Tartinijev trg.

Naloge , ki jih bodo morale izvesti dekleta:

  • 1.     Glasbeni kviz na temo Tartini
  • 2.     Plezanje po južnem obrambnem stolpu
  • 3.     Lov na zaklad – zbiranje poljubov + sefi po Piranu
  • 4.     Preoblačenje v zraku
  • 5.     Prenašanje soli z obale na obalo – hoja po vrvi
  • 6.     Lepotno tekmovanje – katero dekle je najlepše v srednjeveški obleki

Popoldan in zvečer pa se bo dogajanje preselilo v mandrač in v zaliv pred Piranom. S starimi barkami bomo v Portorož peljali sol in jo tam razdelili. Iz Portoroža pa bomo pripeljali rože in predvsem vrtnico Portorož. Zvečer se bodo barke zavezale v zalivu in ljudje bodo iz bark lahko občudovali kres na obzidju.

Zakaj Kresničk v Piranu ne smeš zamuditi?

Ali morda veš, kako je videti Piran z morja? Najverjetneje ne, saj imajo ta privilegij le izbranci. Piran je staro obmorsko mesto, ki svoje najlepše razglede in poglede ljubosumno skriva. S prireditvijo Kresničke v Piranu pa ga bodo razgalili. Vsem obiskovalcem bodo namreč omogočili, da ga vidijo tudi z morja. Edinstvena atrakcija pa bo nočni pogled na Piran z morja, ko bo na obzidju gorel kres.

Foto: Princeska 2014

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri