Imaš rada kari? V Ljubljani bo znova zaživel Festival karija

Ljubitelji karija bodo zopet prišli na svoj račun, saj bo Hotel Park Ljubljana v začetku februarja že četrtič gostil kulinarični festival Taste of Britain Curry Festival.

Imaš rada kari? V Ljubljani bo znova zaživel Festival karija (foto: Profimedia) Profimedia
27. 1. 2015

Vrhunski britanski kuharski mojstri na čelu z Dominicom Chapmanom, ki je za svoje kuharske dosežke prejel Michelinovo zvezdico, bodo pripravili ekskluziven nabor jedi, ki jih na meniju Festivala karija v Ljubljani do sedaj še ni bilo.

Ljubljančani so kari dobro sprejeli, povpraševanje po tovrstni ponudbi se je drastično povečalo in tako so organizatorji festivala novembra 2014 odprli restavracijo Curry Life Figovec. Festival se bo letos prvič odvijal tudi na slednji lokaciji, ki bo gostila del dogajanja, medtem ko se bo glavnina festivala, tako kot pretekla leta, odvijala v hotelu Park Ljubljana.

Festival se bo pričel 2. februarja, in sicer ob 18. uri  z večerjo v Hotelu Park.

3. in 4. februarja si lahko v Hotelu Park in restavraciji Curry Life – Figovec privoščiš festivalsko kosilo (samopostrežni bife), 2. 3. in 4. februarja pa bodo v Hotelu Park organizirane festivalske večerje.

Večerje bodo letos predstavljale vrhunec festivala, sestavljene bodo iz šestih hodov, kjer bo predstavljen kari v najbolj ekskluzivni obliki. Dominic Chapman z ekipo obljublja nepozabno kulinarično doživetje. Rezervacije za kosila in večerje so obvezne.

Udeležiš se lahko tudi kuharskega tečaja!

Če šele dobro spoznavaš čudoviti svet začimb in karijev, se v sklopu festivala lahko udeležiš tudi kuharskih tečajev, na katerih se boš naučila priprave tovrstnih jedi, deležna pa boš tudi drobnih nasvetov, ki bodo popestrili tvoje kulinarično ustvarjanje.

To pa še ni vse. V dar boš dobila tudi recepte, ki jih bodo za tečajnike pripravili Dominic Chapman in ostali kuharski mojstri, ter nabor začimb, tako da boš tudi sama lahko pripravljala čisto prave, originalne karije.

Chapman je tik pred prihodom v Ljubljano povedal: "To je sijajna priložnost in veseli me, da bom lahko letos soustvarjal festival karija v deželi, kjer še nikoli nisem bil. V zadnjih dveh letih sem sodeloval na festivalu Taste of Britain Curry Festival v Indiji in to je bila čudovita izkušnja. Čeprav sam nisem strokovnjak za kari, bom tekom festivala z veseljem predstavil nekaj svojih jedi ter recept ali dva za njihovo pripravo. Kot glavni kuhar vedno poskušam ponuditi visoko kvalitetno hrano, pripravljeno s svežimi sestavinami, ki jedcev nikoli ne pustijo ravnodušnih, in upam da bo tudi v Sloveniji tako."

Za prijavo na kosilo, večerjo ali kuharski tečaj piši na marijana.damnjanovic@hotelpark.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri