Francija v boju za svežo hrano v restavracijah

V Franciji so se resno lotili gostinstva, kaj je restavracija in kaj ni.

14. 7. 2013

Namesto sveže kuhanih jedi namreč v vse več restavracijah strežejo v mikrovalovni pečici pogreto hrano iz pločevink. V nedavni raziskavi so zgroženo ugotovili, da v kar 31 odstotkih restavracij strežejo vnaprej pripravljeno hrano.

Ljubitelji dobre hrane so se zbali, da bi se tako pokvarile vse restavracije, zato so predlagali zakon, da bi se od zdaj lahko restaurant imenovali le še lokali, kjer bi stregli samo svežo pripravljeno hrano.

Podobno ekskluzivo za uporabo besede boulangerie, pekarna, so leta 1998 dobili že francoski peki, da bi kupcem zagotovili, da je njihov kruh res izdelan ročno. O zaščiti besede restaurant bodo v kratkem odločali v francoskem parlamentu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri