Dve leti študentske hiše SRCe in vabilo na dan odprtih vrat

Projekt Zavoda Študentska svetovalnica, Študentska hiša SRCe (StudentResource Centre), ki v središču Ljubljane mladim zagotavlja svetovanja, informiranja, delavnice, terapije in – brezplačno - začasno namestitev za socialno najbolj ogrožene, v januarju praznuje svoj drugi rojstni dan.

Dve leti študentske hiše SRCe in vabilo na dan odprtih vrat (foto: shutterstock) shutterstock
17. 1. 2013

Sanja L. Trojar, direktorica:

»Projekt, hiša SRCe, ki se je pred dvema letoma začel z goro podarjenega rabljenega pohištva, številnimi prostovoljci in neskončnimi urami prostovoljnega dela, je v dveh letih prerasel v prepoznavno, strokovno vodeno in predvsem – polno zasedeno hišo, ki najbolj ogroženim na enem mestu ponuja brezplačno namestitev in vso strokovno oskrbo, ki jo posameznik potrebuje, da reši težave, zaradi katerih se v hišo sploh zateče.«

Pomagali mnogim!

V dveh letih delovanja se je na SRCu zamenjalo 35 stanovalcev, tudi 8 malčkov, pomoč pri nas so iskali tuji študenti (bivalo jih je 8), vsem pa je bila skupna – socialna stiska, ki je niso zmogli sami premagati.

Ob tistih, ki so v hiši živeli, je Študentska svetovalnica, v dveh letih delovanja pod streho hiše SRCe zagotovila tudi svetovanja (pravno, socialno, študij v tujini) za 18.000 študentov, približno 9.000 jih je pri nas iskalo pomoč pri najemu sobe ali stanovanja v Ljubljani. Ob tem smo izvajali številne terapije in delavnice, predvsem take, ki bi mladim dale znanja in poguma za boljše spoprijemanje s študijem in kasneje – iskanjem zaposlitve.

Vabilo za mlade!

Svoj drugi rojstni dan želijo praznovati na način, ki jim je najbližje in s tistim, kar najbolje znajo: z delom.

V torek, 22. 1. 2013 med 9.00 in 19.00, vabijo vse mlade, da se jim pridružijo na – brezplačni delavnici 'Sproščajmo se!  - s čuječnostjo', na predstavitvi terapij ali na predavanju, ki ga pripravljajo skupaj s Sindikatom Mladi Plus, kjer bodo predstavili možnosti dela, praks in študija v tujini.

Skozi cel dan bodo obiskovalcem na razpolago tudi njihovi svetovalci, ki bodo z veseljem odgovarjali na vsa vprašanja v zvezi s študijem, štipendijami, bivanjem, delom in dohodnino.

Podrobnejše informacije in predhodne prijave na dogodke:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri