Državni prvak v kickboxu: Uroš Žugelj, 22, Grosuplje

Spet boš rekla, da moja služba ni nobena služba: potikanje po dvoranah, kjer trenirajo lepotci z večkrat zlomljenimi (in zaceljenimi) nosovi, je res (zelo pogojno rečeno) naporno.

Državni prvak v kickboxu: Uroš Žugelj, 22, Grosuplje (foto: profimedia) profimedia
5. 10. 2010

A najti pravega bojevnika, zaradi katerega se ne zatresejo kolena le nasprotnikom, ampak tudi tebi  (ker kot pravi Uroš, pravi bojevnik v sebi nosi nežno srce), ni ravno naloga za začetnico … 

Državni prvak v kickboxu trenira v klubu Center, kjer se pod vodstvom Igorja Packa pripravlja na evropsko prvenstvo, ki bo oktobra v Azerbajdžanu. Tekmuje v disciplini low kick, full contact, katerega posledica so trikratno zlomljen nos, vsakodnevno sveže modrice in za silo zaceljeni šivi. Sicer pa Uroš enako vestno kot morilske udarce in brce študira pravo – je ambiciozen študent tretjega letnika pravne fakultete in živ dokaz, da jabolko pade točno pod drevo: njegov dedek je bivši odvetnik Miro Cerar, olimpijski prvak v gimnastiki, babica Zdenka pa državna jugoslovanska prvakinja v gimnastiki in upokojena ministrica za pravosodje.

Letos se najbolj veseli treniranja začetnikov, tako v ringu kot na poligonu – z očetom Martinom v kratkem namreč odpirata šolo varne vožnje na simulatorju. In ker je splošno znano, da ženske od moškega pričakujemo predvsem varnost, se zaradi naštetega Uroš zdi pravi princ na … črnem motorju. Smisel življenja vidi v preseganju samega sebe, ljubezni in spoznavanju sveta. Tipičen levček ima zelo rad otroke in si jih želi še pred 30. letom, seveda pa mora do takrat še poiskati in poročiti pravo punco. In če se zdaj sprašuješ, kje bo našel čas za uresničitev vseh svojih sanj, je odgovor zelo zelo preprost: ne gleda nogometa in ne spremlja drugih športov. Idealen moški? Vsekakor zelo moški.

Napisala novinarka Tina Torelli

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri