Cene smučarskih vozovnic evropskih smučišč

Mreža Evropskih potrošniških centrov (ECC-Net), katere del je tudi Evropski potrošniški center v Sloveniji,  je ponovno pripravila pregled cen smučarskih vozovnic za skorajda 400 smučišč iz 29 držav, članic EU, Švice, Islandije ter Norveške.

Cene smučarskih vozovnic evropskih smučišč (foto: shutterstock) shutterstock
20. 11. 2012

Na Evropskem potrošniškem centru  svetujejo, da potrošniki izberejo smučarski center glede na potrebe in pričakovanja, saj so razlike v cenah ogromne.

Če boš za 6 dnevno vozovnico za odrasle v Ski areál Troják na Češkem odštela 45 evrov, boš v Matterhorn ski paradise v Švici 309 evrov, seveda imaš pri prvem na razpolago 2,4 km smučarskih prog, pri drugem pa kar 309 km prog.

V poročilu tudi slovenska smučišča

Na vprašalnik so se odzvala tudi 4 slovenska smučišča, in sicer Vogel, Kranjska gora, Krvavec ter Cerkno.

V spodnji tabeli boš našla cene dnevnih vozovnic nekaterih najbolj priljubljenih smučišč slovenskih smučarjev (slovenskih in tujih), ki so zajeti v raziskavi "Ski Resorts in Europe 2012/13".

Tiste, ki pa zanimajo cene sezonskih vozovnic na slovenskih smučiščih pa najdeš aktualne podatke na spletni strani ZPS.

 tabela

Ker te očitno zanima smučarija (saj bereš dotični prispevek), te vabimo tudi na povezavo:

Ta največji test smuči na svetu Worldskitest je letos potekal od 27. do 30. marca 2012 na tirolskem smučišču SkiWelt Wilder Kaiser v dolini Brixen. Približno 250 smučarjev, od profesionalnih in rekreativnih, znanih ljudi iz industrije in trženja do novinarjev, je preizkusilo okoli 200 parov smuči za prihajajočo smučarsko sezono 2012/13. Na zgornji povezavi si lahko v celoti ogledaš rezultate testiranja!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri