Bosanci želijo zaščititi sarajevske čevapčiče

V BiH in Sarajevu skoraj morate poskusiti odlične čevapčiče, ki se običajno jedo s kajmakom, ajvarjem in čebulo.

5. 4. 2014

Kulinarični strokovnjaki v BiH pa so se zdaj odločili, da je skrajni čas, da čevapčiče zaščitijo kot poseben proizvod in znamko za to okolje.

Čevapčiči se izdelujejo na Balkanu in imajo povsod neke svoje specifičnosti ter se kot taki lahko tudi zaščitijo. Najpomembneje je določiti geografski vpis, da se čevapčiči proizvajajo na določenem prostoru po tradicionalni metodi, potem pa ni več nevarnosti, da bi zaščito lahko dobil kdo drug.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri