25 let Društva SOS telefon

Društvo SOS telefon v letošnjem letu obeležuje 25. obletnico svojega delovanja.

13. 10. 2014

11. oktobra 1989 je prvič zazvonil SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja, takrat edina tovrstna oblika nevladne pomoči.

V 25. letih se je Društvo SOS telefon razvilo v nevladno organizacijo, ki pomembno sooblikuje preventivno in kurativno delo z ženskami in otroki, ki doživljajo nasilje v Sloveniji, v njegovem okviru pa danes delujeta še dve varni hiši in skupina za samopomoč.

Okrogla miza Nasilje – Tema, ki bi morala zanimati tudi podjetja, ki se je odvila v petek, je eden od številnih dogodkov, ki so jih pripravili za obeležitev te pomembne obletnice. Obširnemu delu Društva SOS telefon smo z njo dodali še pomembno povezavo med slovenskimi podjetji in nevladnimi organizacijami v delovanju proti nasilju nad ženskami in nasilju nad otroki.

Kot je na okrogli mizi ponovno poudarila Špela Veselič, vodja programov Društva SOS telefon: »Podpora podjetij nevladnim organizacijam ne pomeni le podpore storitvam za žrtve nasilja, ampak javnosti obenem sporoča, kakšne vrednote podjetje goji. To so vrednote nenasilja, enakosti med spoloma, solidarnosti in skrbi za druge. Solidarno in spoštljivo družbo, ki bo postavila meje nasilju, lahko gradimo le skupaj.«

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri