Moraš preizkusiti recept za zdravo, bio in manj sladko nutelo, ki jo pripravljamo brez sladkorja.
Sestavine za domačo nutelo
300 g lešnikov
200 g datljev (predhodno namočeni)
60 g bio kakavovega masla
zvrhana žlica grenkega kakava
žlička bio vanilje v prahu
15 žlic lešnikovega mleka
ščepec soli
Priprava domače nutele:
Lešnike daš v pečico na 180 stopinj (ne na več, ker naj bi se maščobe na višjih temperaturah spremenile v tiste grde trans maščobe) za 10-15 minut, da popoka lupinica. Lešnike potem pregneteš med dlanmi in jih na tak način olupiš. Če imajo lešniki še kakšen košček lupinice gor, nič hudega. V močan mešalnik daš vse sestavine (razen mleka) in vse skupaj mešaš, po žličkah dodajaš lešnikovo mleko. Koliko tekočine? Približno 15 žlic oziroma po občutku, boš videla, kako kremasta oziroma gladka masa bo začela nastajati.
Avtor recepta: Dejan Tiringer
Hvala, Dejan za poslan recept! Zdaj pa si poglej še tri domače hitre namaze, ki so bolj zdravi od kupljenih.