Si za eksotičen kulinarični poskus? Potem poskusi čokoladno jabolčno pito, ki te bo zagotovo prepričala, da jo pripraviš še večkrat.
Sestavine za čokoladno jabolčno pito
200 g jabolk
200 g moke
polovica zavitka pecilnega praška
120 g sladkorja v prahu
1 žlico kakava
2 jajci
125 ml mleka
100 ml olja
150 g čokolade
Priprava
1. Jabolko olupi in jih nastrgaj. Moko zmešaj s pecilnim praškom, sladkorjem v prahu in kakavom ter vse skupaj presej v skledo. Dodaj jajci, mleko in olje. Na koncu primešaj še nastrgana jabolka.
2. Tortni model obloži s papirjem za peko in vanj vlij testo. Približno 35 minut ga peci v pečici, segreti na 180-200 stopinj. Po peki torot vzemi iz modela šele, ko se nekoliko ohladi.
3. Polovico čokolade nastrgaj, drugo polovico stopi. Torto oblij s stopljeno čokolado in počakaj, da se strdi. Po želji jo okrasi s čokoladnimi ostružki.
Preprosto, kajne? In ne pozabi nam sporočiti, kako ti je uspelo. Pa dober tek!
Zdaj pa preveri še recept za babičino jabolčno pito in recept za lešnikovo tortico z nutelo.
Novo na Metroplay: Filip Flisar iskreno o obdobju, ko je končal kariero: "Bilo je težko …"