Kontaktne leče

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2605
Na forumu od: 25. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 06. Mar. 2011 22:54

ja kukr kje. pa odvisno je, al greš na pregled za dnar al po napotnici. te drugače obravnavajo in različno časa si vzamejo. da bi se kej razlikovala pregleda za leče in očala... mislim, da se ne. drugače pa meni so po pregledu dali leče in pokazali, kako naj si jih dam notri in potem sem se malo tam igrala in jih poskušala dajat notri. in pol vidiš, če so ti ok, če te kaj dražijo... in di jih dajo za domov... da jih nosiš nekaj časa. potem si pa kupiš svoje. nosiš jih lahko ene 10 ur na dan, z leti pa vedno manj, ker oni postanejo alergične.
jaz sem mela najprej zeisove leče, zdaj pa mam J&J že ful let. v italiji (živim blizu meje, so leče cenejše).
na pregled grem, ko vidim da se mi je dioptrija poslabšala. v 5ih letih se mi je poslabšala z 0,25 na 1,75. minus valda. zdaj pa je že 2 leti mir.
ursekk
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 16
Na forumu od: 2. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ursekk » 06. Mar. 2011 23:24

Pregled ni bistveno drugačen. Znjga sem odštele 30EUR in kontaktne leče dobila takoj nasledni dan. Prišla sem pou urce prej da mi je pokazala kako to funkcionira. Kolegica je dobila leče zdaj v kratkem in je dobila drugačna navodila (nazačetku: 1.dan 1 ura 2.dan 2 uri in tako naprej do 5 dne.). Tega jaz nisem delala in mi ni delalo nobenih problemov.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 07. Mar. 2011 6:50

haley- v Nm je super okulist Pušnik-Novljan. Sedaj nima več samoplačniško, sem pa vedno isto odobravana. Meni so dal le za kake pol ure leče za probat in pregled z njimi. Meni se pregled ni zdel blazno drugačen.

Jih pa nosim že 8 let, večinoma od jutra do večera- cca 16 ur, pa zaenkrat nimam problemov z njimi. Ko sem cel dan doma, pa očala.

Pa ko boš na začetku dajala leče, si vzemi čas. Sama sem najprej porabila tud 1 uro zjutraj.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4999
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 07. Mar. 2011 12:07

^^O super! Sem se pri njih naročila, sedaj pa to preberem. Me je že sedaj manj 'strah'. :wink:
LioraBat
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 64
Na forumu od: 2. 10. 2006
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a LioraBat » 27. Maj. 2011 13:07

mene pa zanima, če je katera na "lastno pest" probaval različne leče?
imam namreč problem..

sicer nosim leče žee okoli 8 let. najprej sem šla seveda k okulistu, mi je use zmerila, dala prve leče..sej se ne spomnem čist točno kako pa kaj (pač 8 let nazaj=)) sam vem da so bile zeissove.
potem mi te po vrsto let niso več odgovarjale. začele so me motit, mislm, da jih celo umes nekej časa niso delal moje krivine, pa sm jih zamenala za focus.

pa tud te niso bile okej. in sm šla najprej k prvi okulistki. tam mi je ponudila dvoje leč, različnih. se prav eno firmo leče mi je dala v en oko in drugo firmo v drug. pol po pol ure naj bi pa povedala katera mi bolj paše. mislm, krneki, men se je zdel d me ube mal žokata, una je rekla, da mi čist paše na uč, da me ne more žokat..js sm pač trdila da me an, če me je!baba zoprna..
pa me je poslala z unimi domov, ki so me manj žokale, kao da se bojo še ulegle po uču. sevede se niso, pridem nazaj, pa prašam, če loh še kkšne probam, pa mi reče da mi ne more dat tle kar 10 različnih leč za probavat..

pol sem to pustila..ker se mi je zdel neumno. a ne greš lih zato k okulistu, da ti najde tapravo lečo, ne pa da jim je škoda odpret par leč?

pa sem šla k drugmu optiku. tam mi je dal saj po par leč enakih naenkat not,kar pol mal lažje oceniš katere so boljše. ampak mi je ravno tako dal samo dvoje različnih za pomerit. je pa saj razložu, da tiste firme, ki oni držijo, da niso taprave krivine za moje oči..okej. sam mi spet ni nobena odgovarjala..

in zdej spet nosim zeissove, ki me začnejo motit po dveh urah, zvečer pa čist meglen vidm pa čist se mi izsušijo..



tko da nevem, kaj drugega nardit, kokr da sama zmečem denar za kar ene leče pa upam, da bojo končno taprave. konec koncu lahko pa hodim od okulista do okulista, pa lih tako vsak pregled stane pa še nič ne uštimajo!

al ma mogoče kakšna uporabnica leč kakšn dobr nasvet, kako nej rešm situacijo?? please help.

tko, pa sm vn dala tole iz sebe..čist so me znerviral teli okulisti! :mad:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 27. Maj. 2011 13:57

Mogoče ti pač leče preprosto ne ustrezajo (material, tesnost, karkoli) in boš morala posečt po očalih. Ali pa, da ti po naročilu delajo, kar pa verjetno konkretno stane.
Sicer pa toliko leč pa spet ni na našem tržišču, verjetno si skor vse že sprobala :D Sicer pa definitivno še 1× zamenjat okulista (če ti ni daleč, pojdi v Nm- Pušnik Novljan, po tanovem ni nič za plačat; meni so super), da al ti najdejo prave leče, al ti pa vsaj predstavijo druge možnosti.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
LioraBat
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 64
Na forumu od: 2. 10. 2006
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a LioraBat » 27. Maj. 2011 22:09

ja sej to. zakaj mi pa tega okulist ne pove, da pač nisem za leče. ne pa da reče mal se pomatrej, pa sej se bojo ulegle leče..

tole glede po meri narejenih pa tudi jst prvič slišm. bi bla vesela, če bi mi kdo ponudil od teh okulistov. ja nm je pa kr delč zame.
pač se mi zdijo nekateri okulisti skrajno nesposobni pri svetovanju za leče in učas ni nič narobe če sam kej probaš.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1633
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 27. Maj. 2011 22:50

poskusi z enodnevnimi. te naj bi bile najtanjše in morda bi imela z njimi manj težav.
Vsak raj ima svojo kačo.
LioraBat
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 64
Na forumu od: 2. 10. 2006
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a LioraBat » 28. Maj. 2011 10:51

tudi jaz imam v mislih enodnevne ja.sam ustrezne morm najt. konc koncu pol sploh ni tolk večji strošek, ker leč tako in tako ne nosim več vsak dan.

če pa katera pozna kakšnega dobrega okulista za leče iz okolice gorenjske ali ljubljane, nej pa sporoči prosm lepo.
Uporabniški avatar
artie
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 127
Na forumu od: 10. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a artie » 01. Jun. 2011 9:03

Jaz hodim v ordinacijo Irman, v Žalcu. Res so skrajno prijazni, imajo koncesijo, pa ful časa si vzamejo zate, na vrsti si pa dost hitro, nazadnje sem bila v dveh dneh.

Dali so mi pa probat par leč, dokler nismo našli pravih. Ko sem dobila leče, pa so mi naročili, da če po kakem tednu ne bo ok, naj pridem nazaj.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 05. Jun. 2011 15:46

Jz sem isto imela kot Liora Bat 100 težav z lečam. Ker imam cilindre nimam ravno neke izbire, vsaj v SLO ne. No, potem mi je prekipelo in sem nenapovedana in nenaročena šla v shopping center Siersberg, v optiko Wutcher, kjer si je en mlad in simpatičen optik vzel čas zame in mi svetoval. Oni so prav mojstri za določanje dioptrij in teh zadev. No, skratka, določil mi je dioptrijo, v SLO sta mi 2 zdravnika določila napačno določila dioptrijo :roll: in mi dal več poskusnih leč (14-dnevne, 1-mesečne, 1-dnevne), rabla nisem plačati nič. Nakar sem doma preizkusila leče in ugotovila katere mi ustrezajo in sedaj hodim 1x-2x v Avstrijo po leče, prej ga pokličem da mi leče naroči.
Govorijo v optiki nemško in angleško in so izredno prijazni!
Uporabniški avatar
Cordy
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 54
Na forumu od: 11. 4. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Cordy » 10. Jul. 2011 21:31

Jaz nosim tele http://wonderlens.de/images/product_ima ... uo_400.jpg in nimam težav z njimi,razen tega da so drage(so pač enodnevne) in nikjer fakin ne piše,katera stran je prava,tako da včasih jemljem ven. Mi je okuslitska sicer rekla,da tako kot so v jajčku(škatlica) tako gre tudi notri,ja itq :?

Nisem preletela vseh 68 strani foruma,ampak ali ima kdo tele?
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 156
Na forumu od: 26. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a medvedka » 11. Jul. 2011 7:20

Cordy, sicer ne uporabljam teh leč ampak glede prave pozicije vstavljanja se da pri vseh lepo videt ali so prav ali narobe obrnjene. Ker ti bom z besedami težko opisala si poglej tale video KLIK.
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 703
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 11. Jul. 2011 8:20

LioraBat napisal/-a:tudi jaz imam v mislih enodnevne ja.sam ustrezne morm najt. konc koncu pol sploh ni tolk večji strošek, ker leč tako in tako ne nosim več vsak dan.

če pa katera pozna kakšnega dobrega okulista za leče iz okolice gorenjske ali ljubljane, nej pa sporoči prosm lepo.


Jaz hodim v Lesce v optiko, kjer so izvemno prijazni. Si vzame čas, ti svetuje. Res so suepr. Tudi za očala in vse . (Za kontakt piši na PM).

Bi ti pa jaz mogoče res predlagala dnevne. Jaz imam sicer od Bausch und Lomb in mi ugajajo zelo. Sem pa imela prej enkrat Zeizz dnevne leče, ki so bile pa še boljše. Poskusi it v kako optiko, kjer imajo te. Meni so bile zelo všeč (so mehle in čisto tanke), jih sploh nisem čutila v očesu.
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Uporabniški avatar
Cordy
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 54
Na forumu od: 11. 4. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Cordy » 11. Jul. 2011 9:10

medvedka napisal/-a:Cordy, sicer ne uporabljam teh leč ampak glede prave pozicije vstavljanja se da pri vseh lepo videt ali so prav ali narobe obrnjene. Ker ti bom z besedami težko opisala si poglej tale video KLIK.



Medvedka,hvala za video,samo kaj,ko so moje leče v 1. poziciji pa če jih obrnem tako ali pa tako. So mogoče tako mehke(nosim namreč mehke),da leča enostavno nima opazne prav/narobe oblike?

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov