| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
iuventus Sramežljivka

Pridružen/-a: 6. Dec 2010 1:17 Prispevkov: 26
|
Objavljeno: 21 Jun 21, 2011 22:04 Naslov sporočila: |
|
|
hvala!
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tamala_mrha Cosmopsiho

Pridružen/-a: 21. Okt 2006 20:23 Prispevkov: 3488
|
Objavljeno: 22 Jun 22, 2011 7:00 Naslov sporočila: |
|
|
| ronyka je napisal/a: | | iuventus je napisal/a: | A ima katera kak nasvet??
Pobarvala sem se z to Lorealovo musse peno barvo in mi je narastek prišel ven rumen. Pozna katera kak trik, kako bi omilila to barvo, kako bi se sprala ali karkoli??  |
baje da obstajajo neki šamponi al neki tazga ki ti izničijo ta rumen ton da rata bl blond...to sm neki slišala enkrat sam nevem pa če je to res...mogoče najboljš da greš do kkšnega salona pa tm povprašaš |
Ti t.i. vijolični šamponi ne pomagajo kaj dosti, če že od frizerja ne prideš kolikor toliko spodobno pobarvana. To je samo za po pranju las, da se obdrži barva, pa še to po nekaj začetnih barvanjih. Meni osebno takrat, ko sem imela kanarčkasto rumen narastek, ni pomagal noben tak šampon, pa četudi je stal celo marijo v raznoraznih frizerskih salonih. Dokler ne dosežeš željene barve, je to le slaba tolažba, ki jo ponavadi slišiš od frizerjev, ker jim ni ratalo pobarvat na lepo blond barvo, ampak tega ne upajo priznat. Lahko pa da nekateri pač ne želijo v prvem ali drugem šusu preveč peroksida uporabit in se s tem pač izognejo skurjenim lasem. (za domače barvanje na blond pa bi ti itak moralo biti jasno, da ne moreš ratat drugega kot rumena)
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
candy. Kofetarica

Pridružen/-a: 21. Sep 2008 18:42 Prispevkov: 620
|
Objavljeno: 22 Jun 22, 2011 8:08 Naslov sporočila: |
|
|
|
Nisem še prečekirala cele teme, ampak imam eno vprašanje glede prelivov.. Tiste, ki ste že imele lase barvane s prelivom, se vam je spiral dokaj enakomerno ali je bila katera bolj "flekasta"? Razmišljam namreč o prelivu, ampak se bojim, da bi čez nekaj časa spran preliv zgledal precej grozno.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alissy Sramežljivka

Pridružen/-a: 20. Jun 2011 17:09 Prispevkov: 38
|
Objavljeno: 22 Jun 22, 2011 8:39 Naslov sporočila: |
|
|
Mene je frizerka na začetku barvala s prelivi in se sploh ni opazla razlika, spiralo se mi je enakomerno, tudi flekov nisem imela. Je pa res, da nisem imela neke drastično različne barve od moje naravne. _________________ 'Women have a relationship with shoes that men will never understand.' -Audrey Hepburn
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
iuventus Sramežljivka

Pridružen/-a: 6. Dec 2010 1:17 Prispevkov: 26
|
Objavljeno: 22 Jun 22, 2011 17:12 Naslov sporočila: |
|
|
|
ne, sej itak sem že od prej blont. Mam isto barvo kot to zdaj.. ampak sem hotla malo osvežit in se mi zdi da mam malo rumenkaste, čeprav zdaj po dveh tednih več ne tok.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
White_Widow Cosmopolitanka

Pridružen/-a: 8. Maj 2010 17:14 Prispevkov: 1181 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 23 Jun 23, 2011 0:24 Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: | | za domače barvanje na blond pa bi ti itak moralo biti jasno, da ne moreš ratat drugega kot rumena) |
ja? barvam se ze celo vecnost na blond, pa sem bila samo 2x rumena (pa se to sem odstranila s silver samponom)
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
eclipse. Komunikatorka

Pridružen/-a: 29. Jun 2010 14:43 Prispevkov: 114
|
Objavljeno: 19 Jul 19, 2011 18:13 Naslov sporočila: |
|
|
|
Moja naravna barva je temno blond in se že prb. 2 leti barvam na rdečo. Zdaj pa sem se odločila, da bi šla spet rada na naravno. Odločila sem se, da se bom razbarvala, ker oranžna res ne bi bila rada. Ko sem se menila s frizerko, mi je rekla da ker mam tanke lase sploh ne pride v poštev in me skoraj ni hotela pobarvat. Rekla se, da bom še malo razmislila. Zanima me kakšne so vaše izkušnje z razbarvanjem. Ja, sama vem da ti uniči lase (logično). Zanima me, če so lase res tako katastrofalni? Se vam zdi, da se splača?
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sončk Cosmopsiho

Pridružen/-a: 27. Dec 2005 2:53 Prispevkov: 2562
|
Objavljeno: 22 Jul 22, 2011 13:19 Naslov sporočila: |
|
|
|
Jaz imam pa probleme z izpadanjem po barvanju las, tko da me zanima če bi se dal pri frizerju pobarvat lase z unimi folijami, ampak po celi glavi? Pač da se barva ne dotika lasišča? Moja naravna barva je temno rjava, ampak bi se pobarvala na še temnejšo in toplejšo. Je kera že bla tko pobarvana, a pride ful draži?
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nivea9 Kofetarica

Pridružen/-a: 5. Jun 2009 6:19 Prispevkov: 544
|
Objavljeno: 23 Jul 23, 2011 16:45 Naslov sporočila: |
|
|
Na folijo ni nič dražje. Je pa res, da meni barva na folijo samo od kar imam daljše lase. _________________ Nivea
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Lilah Debatorica

Pridružen/-a: 14. Okt 2007 15:17 Prispevkov: 398
|
Objavljeno: 23 Jul 23, 2011 18:31 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem trenutno sicer črnolaska (cca pol leta), pred tem pa sem bila blond. Naravno sem rjavolaska in sem se zato morala barvati na blond, seveda s peroksidom, da je lepo prijelo. Dolžino kasneje nisva s frizerko več nič barvali (1x na leto recimo), narastek je blo pa treba vsak mesec s peroksidom (9%), sicer ne bi ok prijelo. To je tudi razlog, zakaj sem šla z blond barve nazaj na temno, izmed drugim pa tudi to, da kljub temu, da sem mela lepo barvo (nič rumeno ali sivo blond, kot sta največji skrajnosti pri barvanju na blond), a še vedno ne take lepe barve kot imata punci na tej sliki. Težko razložim, a je bila moja barva nekako "mrtva", nič sijoča in ne tako zelo svetla. Kako priti na tako barvo, glede na to, da sem v času barvanja na blond zamenjala res precej salonov, od taboljših v Lj do cenejših. (za tisto barvo so me še najbolj "zadeli" z željenim odtenkom v ne tako znanem salonu, tako da vsaka jim čast )
http://24ur.com/ekskluziv/tuja-scena/foto-razvpiti-dvojcici-na-pedikuro-prinesli-svoja-dva-kosmatinca.html
No, če katera ve za kakšen res dober salon, kjer obvladajo barvanje na blond, let me know punce! Nekega dne se morda vrnem k blond barvi, ker so mi najbolj pristajali k svetlejši polti (tako po mojem okusu kot mi je tudi večina drugih reklo)
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CaliLove* Kofetarica

Pridružen/-a: 31. Jan 2011 2:39 Prispevkov: 954
|
Objavljeno: 24 Jul 24, 2011 0:48 Naslov sporočila: |
|
|
Noben frizer ti ne more zagotovit koncne barve, ker je zelo odvisno od las, kako bo barva prijela. Ista barva lahko na dveh razlicnih laseh izpade popolnoma drugace. Odvisno je pa tudi od tega, ali so bili lasje ze prej kemicno obdelani, ali pa se barva na naravne lase.
Mrtva barva je bila pa zato, ker peroksid "ubije" barvo in las razbarva, ne pobarva. Sicer pa, a ni lepsa recimo taka ali pa taka blond, kot pa peroksidna? Punci na tvojem linku meni osebno nimata lepe barve, peroksidna blond mi je bila od nekdaj cheap.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Feist. Debatorica

Pridružen/-a: 10. Jan 2009 22:45 Prispevkov: 460
|
Objavljeno: 24 Jul 24, 2011 14:16 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem naravno rjavolaska, mam temnejši odtenek in se barvam cca. pol leta že na črno. Problem je v tem, da mi nobena barva ne prime. Kaj naj naredim, da mi bo? _________________
And then she'd say, it's Ok, I got lost on the way but I'm a supergirl, and supergirls don't cry.
And then she'd say, it's alright, I got home late last night, but I'm a supergirl, and supergirls just fly.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Feminim Sramežljivka

Pridružen/-a: 30. Jun 2011 13:24 Prispevkov: 85
|
Objavljeno: 24 Jul 24, 2011 16:34 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem naravno bolj temno rjava, od decembra pa se barvam na črno. Sicer mi barva prime, le na nekaterih pramenih se opazi temno rjava barva, ker se barva sčasoma spere. Ko sem barvala narastek nekje na mesec in pol, sem do maja barvala tudi celotno dolžino, a črna še vedno ni v celoti prijela. Zadnja dva meseca se barvam s Syoss, in sicer običajno črno (ne modro črno). Ta mesec pa sem kupila Schwarzkopf običajno črno (neki gozdni sadeži so na škatlici), s katero sem se barvala na začetku. Morda katera priporoča kakšno drugo barvo?
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kika. Sramežljivka

Pridružen/-a: 20. Jul 2011 10:23 Prispevkov: 10
|
Objavljeno: 26 Jul 26, 2011 13:12 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam podoben problem, le da sem naravno bolj svetla rjavolaska in se barvam na temnejšo rjavo. Kar nekajkrat sem se pobarvala s Syoss, a sem ugotovila, da se mi barva spere in hitro (cca 1 mesec) postanem takšna kot prej. Nazadnje sem poskusila z barvo Schwarzkopf - palette 10 min, zdaj pa ugotavljam, da se mi barva spet spira, a tokrat po posameznih pramenih. Je morda res takšnega pomena, da ne uporabljam posebnega šampona za ohranjanje barve? Trenutno uporabljam Syoss volume. Naj uporabim kakšno drugo znamko barve, ali je res potreben šampon za barvane lase?
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Aciom Sramežljivka

Pridružen/-a: 31. Jul 2010 16:00 Prispevkov: 18 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 3 Avg 03, 2011 11:12 Naslov sporočila: |
|
|
| iuventus je napisal/a: | A ima katera kak nasvet??
Pobarvala sem se z to Lorealovo musse peno barvo in mi je narastek prišel ven rumen. Pozna katera kak trik, kako bi omilila to barvo, kako bi se sprala ali karkoli??  |
za to pomaga, da si lase spiraš z limoninim sokom
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|