Južnjaki

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kakšni se vam zdijo 'južnjaki'?

So čist v redu ljudje
48
42%
Na živce mi grejo
49
43%
Nimam mnenja
18
16%
Skupaj glasov : 115

Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1227
Na forumu od: 4. 2. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Frenkie » 19. Avg. 2006 14:06

Kakšno mnenje imate o južnjakih? S tem mislim na narod iz Srbije, Bosne in Hrvaške. Imate dobre ali slabe izkušnje z njimi?

Jst sm pri vseh dobila vtis, da so dost temperamentni, saj so nekateri zelo prepoznavni po načinu govora, obnašanju in po svoji glasbi. Prav tako imajo zelo zanimive tradicije in svojevrstno kulturo. Men osebno se zdijo zelo v redu narod, prav tako pa nism nikoli mela kšnih konflikov z njimi.

Postavila sem tud par vprašanj, ki se bodo nekaterim uporabnikom mogoče zdela sporna, zato bi že na začetku rada omenila, da ta vprašanja ne izhajajo iz mojega lastnega mnenja! Gre se le za splošno debato.

:arrow: Vam gre na živce če nekateri južnjaki, ne znajo pravilno govorit slovensko, kljub temu da tukaj živijo že več let?

:arrow: Kašna se vam zdi njihova glasba (narodnjaki)? Vam gre na živce če kje (v avtu, stanovanju) 'odmeva' njihova muzka?

:arrow: Bi vas razjezilo, če bi se prijavili na neko delovno mesto in bi nek južnjak (ki ima status slovenskega državljana) dobil službo prej kot vi??

:arrow: Se vam je kdaj zgodilo, da se šli na npr. na Hrvaško in so vas 'čudno' gledal zato ker ste iz Slovenije? Jst sm enkrat slišala, da so hrvati provociral z raznimi "oo lej jih slovenčki" "janezi" ipd.
Zadnjič spremenil Frenkie, dne 28. Nov. 2006 19:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
bella_
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 415
Na forumu od: 26. 5. 2006
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a bella_ » 19. Avg. 2006 14:20

evo najprej bom povedala da sm tut sama juznjakinja. in zdj bom odgovorila na vprasanja:

- zelo mi gre na zivce, ce kdo nezna po nevem kolkih letih govort slovensko. razlog je seveda da se noce naucit. moj oci je srb in ma po 20ih letih se vedno mal naglasa, ampak tega se ne da zboljsat, ker ti materni jezik pac ostane za celo zivljenje. poleg tega mi gre pa ZELO na zivce k slism po ulci "juznjake" govort srbski jezik. na zivce mi gre pa zato, ker se vsi delajo ene vibr srbe, ampak o srbskem jeziku pa nimajo pojma, da ne govorim o slovenscini z njihovim naglasom (ce je ta naglas narjen seveda).

- narodnjaki (novi) mi grejo mocno na zivce, ampak vseen pa mislm da se pr vsaki vrsti glasbe najde ksna dobra pesm, tko pa tut pr narodni. ne gre mi pa na zivce ce kdo nabija to

- ne bi me niti najmn motil, ker ne delam razlik med narodnostmi. sploh me ne zanima iz kje je kdo, ce je bol sposobn bojo pac vzel njega

- na hrvasko grem parkrat na let, ampak nikol nism dozivela tega, da bi me kdo kokrkol ponizvou, na sreco :)
Uporabniški avatar
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 703
Na forumu od: 4. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a buffy-ann » 19. Avg. 2006 14:27

- Meni ne gre na živce če ne znajo. Če skoraj celo žvljenje živiš v eni državi in se kasneje preseliš, se je težko naučit novega jezika. Sploh pa slovenščine. Če ne druga, ostane naglas itd. Imamo sosede iz Bosne. Živijo v Sloveniji že zelo dolgo, pa se trudijo govorit po slovensko. Ampak jim vedno glih ne rata, ostaja naglas in določene besede. Če pa tu živiš od malega, hodiš v slovenske šole itd. je pa malo drugače.
- Njihova glasba mi je čisto ok, če se pa vsiljuje, nabija in s tem moti ostale, pa ni glih fajn ne.
- Če je bolj sposoben, bolj izobražen itd., me ne bi motilo. Se pač delodajalcu zdi primernejši.
- Na Hrvaško hodim na morje itd. že 20 let. še nikoli se mi ni zgodilo, da bi me kdo poniževal, zmerjal ali karkoli drugega. V bistvu so bili vsi prijazni in ok.
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 651
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 19. Avg. 2006 15:16

- Ja, mi gre. Ne moti me naglas in kaka napacna beseda. Ampak da nekdo, ki je toliko intoliko let v Sloveniji ali je po moznosti celo rojen tu, govori z mano hrvasko/srbsko, me pa zelo moti. Pravzaprav, jaz ne govorim z njim, ker 1. ne razumem 2. nocem razumeti in 3. ni mi treba razumeti!

- Tudi to mi gre. Pa ne le narodnjaki. Imam svoj radio in, ce bom hotela poslusati glasbo, jo bom. Tako, kot odgovarja meni. In nikogar ne bom posiljevala z njo.

- Ne bi. Clovek je clovek pa naj bo Slovenec, Hrvat ali Anglez. In, ce je primernejsi kandidat, si zasluzi sluzbo. Bi me pa neizmerno razpalilo, ce ta oseba ne bi znala niti slovensko.

- Ne hodim na hrvasko obalo.
Uporabniški avatar
Latte
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 440
Na forumu od: 29. 11. 2005
Kraj: New York

Neprebrana objavaNapisal/-a Latte » 19. Avg. 2006 15:19

Jst sm tut "južnjakinja", moja starša sta iz Črne Gore.
- Res ne vem kaj ti ma za it na živce pri izgovorjavi, sej ti pa prideš na balkan pa še bolj smešno izgovarjaš srbohrvaško, ker imaš slovenski naglas buhu, pa se ti noben ne smeji v glavo zarad tega.
- Muzika me ne moti, je ravno ne poslušam ampak če ljudem paše zakaj pa ne? A je kaj drugače če kdo nabija punk ali r'n'b kot pa če nabija narodnjake? Glasba je pač glasba.
- Butasto vprašanje zahteva butast odgovor, če je človek bolj kvalificiran in primeren za delo me nima kaj jeziti pri tem.
- Da se pa hrvati in slovenci ne marajo, pa mislim da ni noben newsflash!
Sej meni se tut zdi, ko grem na Hrvaško me vsi postrani gledajo ker govorim srbohrvaško in je pač čist drugačen naglas in precej besed se drugače izgovarja, ampak kaj češ takle pač mamo.
How blind can you get and still have eyes?
Uporabniški avatar
ANSAF
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 460
Na forumu od: 22. 12. 2004
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ANSAF » 19. Avg. 2006 15:34

- ja mi gre malo na zivce, se posebej ko vidim, da se jim je ocitno "zelo tezko" nauciti slovenscine, ki seveda da je tezka, a ce ti zivis v neki drzavi toliko in toliko let, te jezik avtomaticno potegne notr.
Moja sodelavka na primer zivi tukaj ze 30 let (je iz Bosne), govori super slovensko (preverjeno od prej), a po zacetku vojne enostavno kar lapa po svoje, 100 let rabi da pove en normalen stavek, ki ga je prej znala in podobno. Tega ne stekam. Bedno se mi zdi, da se tu slovenscine nocejo nauciti, ce grejo ziveti pa na Svedsko, Nemcijo in podobne drzave, se pa na primer jezika naucijo (pa skandinavscina veretno ni lahka). Tukaj gre verjetno predvsem za pristop: ja , saj smo v Sloveniji, sej ce nakaj povem naprimer po bosansko, sej me bojo razumeli.
Imam pa dosti prijateljev, ki so iz mesanih zakonov, no in hvala bogu vsi govorijo lepo slovenscino.

- glasba mi je OK, sem jo/jo se vedno, ampak v manjsem obsegu tudi sama poslusam, ampak me moti, ker se v parih letih to res res prevec razpaslo. Sploh ni vec aktualno da grem v Beograd zurat na splave, ker grem lahko v center Lj, pa imam tam isto muziko (no skoraj ...).
Sem pa opazila, da se vedno vec te glasbe vrti na Hrvaskem, medtem ko v Srbiji tega nisem toliko slisala, vsaj na ulici, oz. da bi se ta glasba slislala iz avtov.

- delikatno vprasanje. Mislim, da bi mogoce vsakega zmotilo, ce bi ti nekdo prevzel delovno mesto, kdorkoli, iz katere koli drzave. Tko da o tem, predno ne bi bila postavljena resnicno pred dejstvo, ne bi mogla odgovort. samo ce je nekdo pac boljsi od tebe, je pac boljsi od tebe. Kdo pa pravi, da so slovenske sole/faksi najboljsi, da me ne bi mogel kdo iz bivse Yu "premagati"....

- Ne, na Hr me cudno niso gledali, mogoce so bili kaksni komentarji, ki so bili bedni, pa se to predvsem v delu Istre. sem pa od njih samih slisala, da nam pac dolocene stvari zavidajo. Letos na Hr nismo imeli problemov, so pa biti tecni prejsna leta (kao, pejte na svoje slovensko morje, samo so ocitno prisli do zakljucka, kdo jim dela biznis v turizmu).
V srbiji so me sprejeli z odprtimi rokami, nobenih komentarjev, vsi prijazni, pac zavedajo se, da v Beogradu dela veliko tujcev, in da pac jih je treba sprejeti.
A friend is someone who lets you have total freedom to be yourself
- Mr Mojo Risin' -
sunny_
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 120
Na forumu od: 3. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a sunny_ » 19. Avg. 2006 15:54

Hrvati Slovence sploh ne jemljejo za turiste v dobesednem pomenu, čeprav so slovenski turisti tam najmnožnejši...Ste opazili kje napis v slovenščini-restavracije, katalogi... itd. :?: :!:
Uporabniški avatar
bella_
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 415
Na forumu od: 26. 5. 2006
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a bella_ » 19. Avg. 2006 16:38

latte se cist strinjam s tabo pri prvem odgovoru. tut sama sm rekla, da je moj oci v sloveniji ze 20let, ampak svojga naglasa se ne bo znebiu, pa ce bo tuki se 120let. ampak je pa razlika v tem, ce se clovek NOCE naucit slovenscine oziroma je se huj da se dela da ne zna. ce je komu bedn bit v sloveniji naj gre pac drgm, a ne? pa mocno dvomim da se clovk po 20letih neposrednega kontakta z nekim jezikom tega jezika ne bi mogu naucit. drgac pa svaka cast tistim k se trudjo govort slovensk
Uporabniški avatar
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 782
Na forumu od: 12. 5. 2005
Kraj: Litija

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤MiSsY¤ » 19. Avg. 2006 16:50

:!: kar se tiče jezika, me zelo moti, ker se eni mladi zajebani 'južnaki' tako veselo pogovarjajo na javnih mestih v svojem jeziku, ki je seveda zelo oplemeniten z umetnim naglasom. Se mi zdi, da v Bosni ali Srbiji ne govorijo tako popačeno kot tukaj... :? fuj,fej... Razumem kakšne starejše ženske/moške, ki so tukaj že recimo 20-30let in se vsaj potrudijo in z mano govorijo Slovensko, pa čeprav precej polomljeno, od njih očitno nikoli ni bilo zahtevano znanje slovenščine. Drugače, če se med sabo - DOMA - pogovarjajo zaradi mene po hebrejsk mi je čisto vseeno!

:!: glasba, dokler me ne moti in je naprimerni jakosti je kul.Itak so te moderni narodnjaki kr neki, in jih poslušajo samo tisti (saj jaz tako mislim) ki bi se radi posebaj izpostavili. Če jo poslušajo doma je kul, mimoidoči avtomobili z volumnom do 100 mi pa povozjo živc.

:!: ne bi me motilo,če bi bil ta 'južnak' bolj usposobljen od mene, se pravi več izkušenj, primernejša izobrazba itd. V nasprotnem primeru bi me motilo, pa tudi če bi bil SLovenec !!!!

:!: na Hrvaškem je itak kr neki. Istra me ne vidi več nikoli, Dalmacija je še kolikor toliko, ampak sem v zadnjih letih postala zelo nestrpna do Hrvatov, predvsem zaradi lastnih izkušenj tko da se ne bi preveč opredeljevala. Vsekakor pa dam Jugu prednost pred Severno Hrvaško.

:!: :!:
Naj dodam še, da imam kar nekaj prijateljev 'iz dol' in ko so z mano se vedno pogovarjamo slovensko, so prijazni in nasploh zelo prijazni ljudje, to so predvsem bivše sošolke/sošolci iz OŠ s katerimi zelo rada poklepetam ob priliki.
Uporabniški avatar
bella_
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 415
Na forumu od: 26. 5. 2006
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a bella_ » 19. Avg. 2006 17:11

no sj lih o tem js govorim :!: da oni cist drgac govorijo tuki kokr se govori na hrvaskem, v bosni, srbiji. No za hrvasko in bosno nevem, vem pa za srbijo. tuki se neki delajo da so nevem kasni srbi, ko pa zacnejo govort "srbsk" pa umiram od smeha, ker to niti prblizn ni srbscina. ce so taki "veliki" srbi naj se se svojga jezika naucijo. glede muske pa tut ne stekam zakaj se vecinoma ta muska nabija :? sj ne recm, tut js kdaj dam ceco do max :D ampak vseen no! nad tistim k se slis iz avtov se na jugu zgrazajo
Uporabniški avatar
ushergirl
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 763
Na forumu od: 4. 10. 2004
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ushergirl » 19. Avg. 2006 17:20

kakšno mnenje mam o "južnjakih"? Nekateri pravjo: ja čefurji pa nč nočjo delat, pa žvižgajo ženskam po cestah...
Ja se najdejo primeri, ki to počnejo, tako kukr se najdejo tut pr slovencih taki primeri. tako da mi gre to zlo na živce, ko človeka, ki ga sploh ne poznaš ocenjuješ na podlagi nekih 'stereotipov', pa ni važn kjere narodnosti je!
--------------------

:arrow: Vam gre na živce če nekateri južnjaki, ne znajo pravilno govorit slovensko, kljub temu da tukaj živijo že več let?Ne to mi ne na živce da ne znajo pravilno govort, ker je od človeka odvisno koliko je "nadarjen" za jezike, oz. kako hitro se ga nauči. Jst tut ne bi znala pomoje dobr govort nemšk pa tut če bi ne vem kok let tam živela. Sploh pa se mi zdi da je slovenščina eden izmed bolj težjih jezikov.

:arrow: Kašna se vam zdi njihova glasba (narodnjaki)? Vam gre na živce če kje (v avtu, stanovanju) 'odmeva' njihova muzka? Jah v bistvu mi ne gre na živce, samo poslušam jo ne, prav tako kot ne klasike in narodno zabavne. se pa najde kakšen komad ki mi je pa res všeč :razz: .

:arrow: Bi vas razjezilo, če bi se prijavili na neko delovno mesto in bi nek južnjak (ki ima status slovenskega državljana) dobil službo prej kot vi?? Zakaj že? verjetno bi me razjezilo oz. "razžalostilo" da pač nisem dobila službe.

:arrow: Se vam je kdaj zgodilo, da se šli na npr. na Hrvaško in so vas 'čudno' gledal zato ker ste iz Slovenije?v bistvu enkrat ko smo šli na morje ponoč in je bil zastonj na cesti ker se je zgodila prometna nesreča, sta pršla mem endva hrvata (secier nista zgledala prisebna-pomoje sta bla pijana), ki sta se sprehajala med avtomobili in sta pogledala v naš avto potem pa še na registrsko tablico, pa izjavla: ah to so slovenci.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2627
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 19. Avg. 2006 17:35

Frenkie napisal/-a:
:arrow: Vam gre na živce če nekateri južnjaki, ne znajo pravilno govorit slovensko, kljub temu da tukaj živijo že več let?

:arrow: Kašna se vam zdi njihova glasba (narodnjaki)? Vam gre na živce če kje (v avtu, stanovanju) 'odmeva' njihova muzka?

:arrow: Bi vas razjezilo, če bi se prijavili na neko delovno mesto in bi nek južnjak (ki ima status slovenskega državljana) dobil službo prej kot vi??

:arrow: Se vam je kdaj zgodilo, da se šli na npr. na Hrvaško in so vas 'čudno' gledal zato ker ste iz Slovenije? Jst sm enkrat slišala, da so hrvati provociral z raznimi "oo lej jih slovenčki" "janezi" ipd.


1. Nekateri so bolj talentirani, drugi manj. Nekateri se res trudijo, pa se ne morejo znebit naglasa. Me pa moti, če se kdo NOČE naučiti. čeprav mislim, da je tega zdaj dosti manj kot pred 20 leti.
Imam nekaj prijateljev "od dol" in včasih se zgodi, da sem edina Slovenka v družbi in se mi vedno opravičujejo, če med sabo govorijo srbsko. Ampak me ne moti. Se mi ne zdi nevljudno, ker itak razumem.

2. Turbofolk ni ravno moje področje, imam pa rada stare dobre rock bende rajnke Juge (Riblja čorba, Bijelo dugme, Zabranjeno pušenje), pa seveda Balaševića. Moti me vsaka glasba, ki je naglas in nasploh se mi zdijo brezvezni frajerčki, ki pri odprtih oknih v avtu nažigajo Ceco ali karkoli drugega

3. Odvisno. Če je nekdo že stalno tu in pač ni slovenskega porekla, nimam kaj pripomnit. Priznam pa, da me je motilo, ko so ljudje, ki so pribežali sem med vojno takoj dobili službo, neprofitno stanovanje,...

4. Na hrvaškem morju imam vedno dobre izkušnje. Nisem še doživela, da bi bil kdo neprijazen ali da bi imel kaj čez Slovence. V Jugi mi je šlo bolj na živce, če niso razumeli slovensko, ker je bila to moja država in sem imela ustavno pravico govoriti svoj jezik. Zdaj pa- če grem v Anglijo, govorim angleško, na Hrvaškem pa pač hrvaško. Saj po petih besedah slišijo, da sem Slovenka, pa tudi mislim, da niso več tako občutljivi na srbizme. Se pa trudim govoriti ijekavsko.
Uporabniški avatar
allessya
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 702
Na forumu od: 9. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a allessya » 19. Avg. 2006 17:40

:arrow: Vam gre na živce če nekateri južnjaki, ne znajo pravilno govorit slovensko, kljub temu da tukaj živijo že več let?

Jih niti ne srečam veliko, oz. ne posvečam temu veliko pozornosti. Fotr od najboljše kolegice je iz Bosne in je njegova govorica nek mix, ampak me ne moti kjub temu, da živi že več kot 20 let v Sloveniji.

:arrow: Kašna se vam zdi njihova glasba (narodnjaki)? Vam gre na živce če kje (v avtu, stanovanju) 'odmeva' njihova muzka?

Če je glasnost v mejah normale, mi je vseeno. Tudi meni kdaj pa kdaj zapaše malo take muzike in si jo pač zavrtim. Mi pa grejo na živce taki, ki šmekajo v nekih starih kabrioletih, pa muzika do daske. :roll:

:arrow: Bi vas razjezilo, če bi se prijavili na neko delovno mesto in bi nek južnjak (ki ima status slovenskega državljana) dobil službo prej kot vi??

Ne bi se jezila zarad tega. Če je izobražen in sposoben, kar. Nekateri pač to smatrajo kot da nam tujci odžirajo delovna mesta, ampak kaj češ. Človek se preseli v Slovenijo, dobi državljanstvo in ma ravno takšne pravice kot ti.

:arrow: Se vam je kdaj zgodilo, da ste šli na npr. na Hrvaško in so vas 'čudno' gledal zato ker ste iz Slovenije? Jst sm enkrat slišala, da so hrvati provociral z raznimi "oo lej jih slovenčki" "janezi" ipd.

Jaz nimam ravno kakšnih slabih izkušenj, ker že nekaj časa nisem bila na Hrvaškem, jih imajo pa drugi toliko več. Ko so bli ati, mama pa sestra pred kakšnima dvema letoma tam na morju, je en tip kar grdo ozmerjal mamo, ko je parkirala na neko mesto zraven apartmajev, za katerega ni vedla, da je zasedeno - zmerjal jo je z glupo Slovenko in podobnim. :eek: :roll: Tudi v kakšnih restavracijah se godi, da Slovence prav radi pustijo čakati, se raje prilizujejo Nemcem in drugim tujim turistom in jih strežejo od spredaj in zadaj. Dva družinska prijatelja sta bla letos dol, pa sta že v štartu zgubila živce, ko so ju ob prihodu zarad nepričakovanega avtobusa tujih turistov, kar na lastno pest preselili v drug hotel, bolj oddaljen od plaže, na slabši lokaciji... Mislim, privoščijo si res marsikaj!!!

Hrvatov ne maram, ker nas zgleda res tretirajo kot neke drugorazrednike, so mi pa všeč Srbi in Črnogorci, ker si niti približno ne dovolijo takšnih kiksov in so turisti vedno na prvem mestu, lepo sprejeti, lepo postreženi, pa naj so to Slovenci, Nemci, Angleži, kdorkoli. Z njimi mam pa res same dobre izkušnje.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1402
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 19. Avg. 2006 19:32

No, meni beseda "čefur" ne pomeni prebivalca bivše Juge, pač pa način obnašanja. In med čefurji je tudi mnogo slovencev oz. "počefurjencev". Ti mi grejo najbolj na živce. Ko se DELAJO, da majo južnjaški naglas. :roll:

Sicer pa me prebivalci Bosne, Srbije, Hrvaške, Albanije,...ne motijo. Če se oni do mene normalno obnašajo, zakaj se nebi tudi jaz do njih?

Kar se tiče tega, da po dolgih letih življenja v Sloveniji še vedno govorijo svoj jezik...mja. Malo me moti. Predvsem ko pridem na Hrvaško in se ženska dela, da me ne razume, ko ji rečem "Dve osEbi in avto" namesto "Dve osObi in avto". :roll: Zdi se mi pač, da se moraš nekako prilagodit državi, v katero se preseliš. Oni majo pač to "srečo", da imamo podobne jezike, v drugih državah ala Nemčija, Francija, Anglija,...to pač nebi šlo.

Narodnjaki mi osebno niso všeč, me pa ne briga to, da jih poslušajo...Sej mi še marsikej drugega ni všeč. :) Me pa moti pozerstvo, ko pride model s spuščenimi šipami v center, vozi 30 na uro in na ves glas nabija glasbo. Ampak ne sam narodnjake. Karkoli. U bistvu niti ni tok to, da mi gre na živce...patetično se mi zdi.

Razjezilo bi me, če bi delo dobil nekdo, ki bi bil zanj manj kvalificiran kot jaz oz. bi ga dobil preko "vez" ali kaj podobnega, ne glede na to, a bi bil slovenec, bosanec, albanec ali pa francoz.

Na Hrvaškem se mi še ni zgodilo, da bi bili nesramni do mene (razen tistega primera, ki sem ga napisala zgoraj). Letos sem bla po dolgih letih spet na Hrvaškem in morem rečt, da so bli vsi ZELO prijazni. Mi je pa že več ljudi povedalo razne zgodbe, ki niso ravno v ponos Hrvaškemu narodu. ;) Starše od fanta so lih prejšnji teden fajn zajebavali in opeharili.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5791
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 19. Avg. 2006 19:37

uf tema zame :D

:arrow: Vam gre na živce če nekateri južnjaki, ne znajo pravilno govorit slovensko, kljub temu da tukaj živijo že več let? ja! 'bosna-majke moja-ej če jim je tok kul dol, P***a kwa jih zadržuje tle? fak nikol jih nam razumela!!11

:arrow: Kašna se vam zdi njihova glasba (narodnjaki)? Vam gre na živce če kje (v avtu, stanovanju) 'odmeva' njihova muzka? obupno, njihove narodne frulice k misljo kok so kul k majo odprte šipe, 30km/h pa muska do pleha.. ja sure, usem se zdi to ful kul pa usi mislmo da so zdej pa najjači! ah dj no..men se smiljo

:arrow: Bi vas razjezilo, če bi se prijavili na neko delovno mesto in bi nek južnjak (ki ima status slovenskega državljana) dobil službo prej kot vi?? to pomojm ne, če je sposobnejši od mene pač nj bo tm

:arrow: Se vam je kdaj zgodilo, da se šli na npr. na Hrvaško in so vas 'čudno' gledal zato ker ste iz Slovenije? Jst sm enkrat slišala, da so hrvati provociral z raznimi "oo lej jih slovenčki" "janezi" ipd.
na živce mi gre to da hrvati znajo angleško, italjansko, češko, madžarsko, nemško, ma da bi probal razumet slovensko pa ni šans.. slučajno oni nč ne štekajo podobnga jezika.. niti kava z mlekom niso hotel razumet! đabe stari

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov