Fant v precepu: punca me ljubi, a ji ne zaupam

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
BHawk
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 248
Na forumu od: 9. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a BHawk » 26. Nov. 2015 12:10

S punco sva v vezi od marca, živiva skupaj in sva lahko bi se reklo - samostojna. Ona je stara 26, jaz 29.
Imam problem, katerega ne znam sam rešiti, v skrajnosti pa nočem it.

Pred mano je imela fanta, s katerim sta bila skupaj 2,3 mesece. Njegovi starši njune veze niso odobravali in so jo namerno sabotirali, zato ji je fant rekel da bolje da gresta narazen ker to nima prihodnosti. Fant se je še hotel na skrivaj (pred starši) z njo dobivati, vendar ona ni bila za ker jo je v določenih trenutkih zatajil (ko bi človek pričakoval da ji bo stal ob strani).

Skoraj leto kasneje sva začela najino zvezo midva. Zanj vem že od začetka. In povedal sem ji že na začetku da bo ta fant problem v najini vezi in da bo morala prekint stike z njim, ker mu je bila "rešilna bilka" v smislu, ko mi je hudo pokličem njo, zato sta s tem fantom ostala v stikih preko telefona in FB-ja. Poleti ko sva bila na morju, sem ugotovil, da ko sva zvečer pregledovala maile in ostale zadeve, si je z njim dopisovala. Ok. Ko sva prišla iz morja, mi je šesti čut govoril naj stvar preverim.
In sem. V primerni situaciji sem vzel njen telefon, in preveril kaj sta si pisala. Poleg vsakdanjih stvari me je zmotilo sledeče: napisal ji je da jo pogreša. In ona da pogreša njega. Potem sta si še pošiljala lupčke za lahko noč.

Po morju mi je v določenem trenutku zaradi drugih stvari počil živec in sem ji tudi to vrgel pod nos da se lahko vrne k bivšemu, ker se pogrešata in da več kot očitno imata še obojestranska čustva drug do drugega. Povedala mi je da ne čuti do njega nič, z njim ne želi imeti nič več, da je imel priložnost, pa je ni izkoristil in da ljubi samo mene. Okej, recimo da sem ji verjel, zaupal pa ne.

Potem sem imel gužvo v službi, pred kakšnim mesecem pa mi je šesti čut govoril naj spet kaj preverim njen telefon. Trenutno je ona brez službe in sem jo zjutraj zapeljal k njenim staršem (njena mama je upokojena in je tudi doma) da punca ni bila sama pri nama v hiši. No in ko sem preveril njen telefon, sem videl da sta si dopisovala in da sta se dobila. Prišel je po njo domov, šla na kavo in nazaj k njej domov še na kakav.
Zvečer in naslednje dni sta si pisala različne zadeve. Napisal bom samo kar je ona napisala: "da ne mora verjet da se še tako ljubita", "da si želi da bi imela oba več časa in da bi se lahko večkrat videla", "da ga pogreša", "da bi zaspala skupaj" in seveda pošiljanje lupčkov.

Potem sem zvečer v postelji nekako "preverjal" teren in jo med drugim tudi vprašal če sta se z bivšim kaj slišala ali videla. Rekla je da ne, da se že nekaj časa nista slišala in še manj videla. Tudi vprašala me je če sem kaj gledal njen telefon, pa sem jo vprašal da če bi me moralo kaj skrbeti, kar je zanikala.

Tisto noč sem poskusil prespat. Ni šlo. Seveda mi ni bilo vseeno, logične razlage kot to da ima poleg mene še njega ni bilo. Zjutraj sem šel v službo, brez poljuba in se je zbudila.

Ko me je vprašala kaj je narobe, sem ji povedal da vse vem, da je ni sram kako se mi lahko zlaže v obraz in da se tega ne grem več.

Odšel sem iz hiše, kjer je za mano v solzah tekla ven iz hiše pri 0 stopinjah in me rotila da med njima ni nič da ljubi samo mene in da priseže pri svojih starših da med njima ni nič. Da greva lahko v lokal vprašat natakarico, vprašat mamo in da je bilo vse samo nedolžno srečanje.
Ko sem se peljal v službo me je klicala in mi celo pot v službo jokala in povedala da je želela samo bivšega napeljati na to da bi se zagrel zanjo, potem pa da bi ga odrezala in rekla da ima fanta in z namenom da bi ga prizadela - kakor si po njenem mnenju zasluži glede na to kar slabega ji je storil - za kar tudi vem. Rekla je da je bil njen cilj da to naredi in prekine vse stike z njim še pred najino mesečno obletnico, ker ve da me njen bivši moti in da mi za obletnico "podari" to darilo. Da je iz svojega življenja črtala bivšega.

Rotila me je naj pridem iz službe domov da mi vse razloži. Po službi sva se usedla in pogovorila, vzela je svoj telefon in mi razložila vsa sporočila kaj in kako. Se pravi da je prikazala vse transparentno, brez kakršnega koli prikrivanja.

No, obletnica je mimo, z njim se še vedno piše. Njen načrt se ni izšel zaradi dejavnikov na katere ni imela ona vplivov (za katere vem). Še pred tem je rekla da je on še edini izmed iskrenih oseb (poleg mene) v njenem življenju. Prijateljev ima zelo malo, to je res. Zaradi družinskih zadev, kjer ni imela vpliva in so ljudje celo družino stigmatizirali. Sedaj ko je še brez službe, jo še dodatno ubija ker ni med ljudmi.

Moram povedati še drug aspekt. Preselila sva se v hišo ki sem jo prevzel od babice. 40km stran od njenega doma za nekakšen "reset" okolja in predsodkov ljudi. Punca je pridna. Moram jo pohvalit. Ker je sedaj doma, postori marsikaj in se loti marsičesa. Prekopala je velik vrt, skrbi kaj bo posejala, kje in kako (čeprav tega ni nikoli prej delala). Lotila se je okolice hiše. Prekopala je vse okoli in reorganizirala rože. Naštudirala kaj, kako in kam. V hiši je prekitala stene, jih prebrusila in prebarvala. Opremlja prostore, kuha, pospravlja, lika,... pravzaprav dela vse in s te strani je punca IDEALNA. Vsak dan ko pridem iz službe je veliko narejeno, čeprav ni ona lastnik ničesar in financiram bolj ali manj vse jaz in bi jih lahko rekel kadarkoli spokaj in pojdi od koder si prišla, ker tu nimaš nič.

Sedaj pa ne vem kaj si naj o vsem tem mislim. Izgubil sem že preveč živcev, prevečkrat sem bil jezen, razočaran in prizadet z njene strani.
Kar mi proda, kupim, ker ji dam možnost da mi vse obrazloži. Trenutno mi pa pove vse kaj se dogaja. Čeprav tega od nje nisem zahteval.

Povedal sem ji že nekaj časa nazaj da bo morala izbrat. Ali jaz ali on. Oba ne morava bit. In da naj ne preizkuša meje do kod lahko gre ker če bom imel dovolj, bom imel dovolj in bova šla narazen. Ne glede na to kaj bo takrat obljubila ali naredila,... Zavedam se da sem jo stisnil v kot, samo drugače ne gre. V zvezi sta dva. Ni prostora za tretjega oziroma se jaz tega ne grem.

Sam imam visoke glede zvestobe med mano in dekletom. Ne delam nič, kar bi njo prizadelo, še najmanj da bi v najin odnos vpletal bivšo punco ali čisto eno tretjo.

Kot par drugače funkcionirava; seks je odličen, iskrice med nama kar letijo, vsak večer zaspiva objeta, sva si na razpolago drug drugemu...

Sem pa trenutno ljubosumen in nezaupljiv - ampak menim da upravičeno.

Hvala vsem za vaš čas ki ste si ga vzeli da ste to prebrali. Mnenja dobrodošla
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1972
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 26. Nov. 2015 12:24

Moje mnenje je, da imaš skrajno otročjo punco. To njeno igranje igrice maščevanja s tistim tipom, res kvalitetna ženska, ni kaj.

Meni je iskrenost v zvezi na 1. mestu in jaz bi tipa skenslala že, ko bi mi prvič mirno lagal v obraz, da si ni pisal z bivšo. Tako, da sem že skoraj tam nehala brati, ne vem zakaj se sploh še ukvarjaš z njo.

Če nekomu ne moreš zaupat (sploh partnerju, ki bi naj bla oseba, ki ti je najbližje), kaj ima potem smisel v odnosu? Nič, če mene vprašaš.

Pa po 7 mescih zveze, si že govorite "ljubim te"? Pa bivšemu istočasno to piše. Ja, nekaterim gre pa res zlahka ta beseda z jezika...
celjanar
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 442
Na forumu od: 9. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a celjanar » 26. Nov. 2015 13:40

Haha za darilo ob ne vem kaki obletnici bi ti ona podarila, da se ne bo več z bivšim pogovarjala/dopisovala. Pa u rt bi jo cabnu babo.
Uporabniški avatar
Royštilj
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 46
Na forumu od: 13. 11. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Royštilj » 26. Nov. 2015 13:53

un tip -> jebač, ki ga ljubi
ti -> nekaj med prijateljem in sponzorjem
Zadnjič spremenil Royštilj, dne 26. Nov. 2015 20:34, skupaj popravljeno 5 krat.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1972
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 26. Nov. 2015 14:05

celjanar napisal/-a:Haha za darilo ob ne vem kaki obletnici bi ti ona podarila, da se ne bo več z bivšim pogovarjala/dopisovala.


Ja, ane? Prav disturbing. Avtor a tebi se ne zdi? Bi se vprašala s kakšno osebo imam opravka.

Še nekaj sem pozabila, glede na to kako si jo opisal se mi zdi, da je zelo needy - to pomeni, da gre za osebo, ki ves čas potrebuje pozornost in ne more bit sama. Že to, da pri 26-ih ne more sama preživet dneva in gre k mami, je malo tako-tako. Seveda, takoj, ko taki osebi ne boš namenil 5 minut svoje pozornosti, jo bo iskala pri nekomu drugemu, pa nima veze ali pri bivšem ali pa bo našla nekoga novega. in na koncu boš še ti kriv, ker ji nisi namenjal dovolj pozornosti (čeprav si bil v službi, kar vsaka zrela oseba razume, a ne take tipa kot je tvoja punca).
Poznam take osebe in poznam take zgodbe in vem kako se končajo. Nekdo bo prizadet na koncu. Uganeš kdo?

Mogoče boš, ko ti popustijo metuljčki, situacijo videl bolj racionalno.
Mataio_1
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 180
Na forumu od: 8. 10. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Mataio_1 » 26. Nov. 2015 19:53

BHawk, kaj je ta tvoja po poklicu? S čim se ukvarja?
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 26. Nov. 2015 20:44

sorry avtor, ampak ni videt da ti je zvestoba pomembna.

Punca je zelo otročja in nedorasla svojim letom (26 naj bi jih imela :idea:).
Zgleda da je sex res perfekten da greš prenašat vso to sranje, ki ti ga servira na snevni bazi. Kako se ti da? Se nimaš nič rad?
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5990
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 26. Nov. 2015 20:52

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 7:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1972
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 26. Nov. 2015 23:13

Bunk napisal/-a:Govoriš kot da ne bi bil zmožen tvorit niti platonskega odnosa z žensko. Pred tremi leti ko sem prišel v Ljubljano, je bila ženska družba moja EDINA družba. :) Sem idealen primerek za to, da me ženska vidi kot najboljšega prijatelja, žal pa se nikoli ne razvije kaj več. Mi je pa OK, da imam tudi ženske prijateljice. Razlog, da se mi pa to dogaja je pa jasen - pomanjkanje fizične privlačnosti. Ene nas je pač narava z***** tako kot nas že je in imamo zaradi tega manjše možnosti kot kakšen povprečen tip.


Ja izgled do neke mere šteje, kar nimaš kaj zamerit ženskam, sploh, ker predvidevam, da je tudi tebi pomembno, da ti je ženska luštna. Tako, da so te cinične opazke čez žensko plitkost res brezvezne. Ne bit dvolični. :wink:
Se pa pri primerih kot si ti lahko razvijejo globja čustva ravno tako, da se ženski približaš prijateljsko in se to razvije v nekaj več, ko te bolje spozna. Ja pač, narava ni fer, moraš se sprijaznit, da se boš moral malo bolj potrudit kot nekdo, ki je ženskam všeč že na prvo žogo.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 27. Nov. 2015 1:06

Vidi se da imaš to žensko res rad, in da si si pustil čas da razmisliš in to jezo in negativna čustva pustiš zunaj.

Za to, ti lahko samo čestitam. V vsem kar sem napisal, si ravnal moško in se držal pravil, in bil načelen.

Iskreno, mislim da bi moral iti stran.

1. Kvalitetna ženska, spoštuje svojega moškega, in se ne igra nekih igric.
2. Do njega ima še nezaključena čustva, zato ga tudi hoče "prizadeti".
3. Ne opravičuj nje, ker če tudi ima neko ozadje, to ni razlog, ne opravičilo za dejanje.
4. Ko se v zvezo naseli dvom, in nadzor druge osebe ali obrazlaganje, je to konec. Ker se poseže v dostojanstvo in osebni prostor, in poti nazaj ni več.

In razumem dilemo, tudi jaz sem bil nedavno na podobni situaciji. Obožujem to žensko, je čudovita in prelepa...ampak ni spoštovala mojega časa, energije in prelomila je obljubo. One strike policy, in ona je out za vedno.

Moški ko čutimo iskrena čustva do neke ženske, smo ponavadi pripravljeni požreti drek. In to je napaka, ker si zaslužimo žensko ki nas bo spoštovala in se bomo ob njej počutili kot moški, ne pa kot neki fantki s katerimi se lahko igra.

Jaz osebno, ne bi bil s takšno žensko. Vem da je zajebano, in verjamem da ti tega nočeš, samo dolgoročno se boš izognil drami, že samo indikatorje poglej...tole se ne bo dobro končalo.

Veliko sreče, upam da izbereš kar ti čutiš da je pravilna odločitev.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 27. Nov. 2015 12:14

^^ Samo tako, mimo grede ... tale kljukec Bunk mi je pred časom na ZS poslal svoje fotke. Tip je - če so bile tisto res njegove fotke - videt identično kot en bizgec iz mojega rojstnega kraja, ki bejbe pobira levo in desno. Izgled, ki si ga delita očitno enemu in drugemu prinaša totalno različne reči. :D Hecno, ne? Imamo torej dva loleka, ki sta videt praktično identično, en pobira XX žensk, drugi jokca na forumu. Oba sta nevredna kakršnegakoli odnosa, dejstvo, ampak en ima z istim videzom tisto, po čemer se drugemu tako jeb**o toži.

Avtorju teme: Jezus, 29 let si star, job imaš, pa svojo bajto, a se ne bi še obnašat začel kot odrasla oseba? S to punco imaš "zvezo" sedem mesecev, s tistim bivšim je bila 2,3 meseca (a to je kot dva cela tri ali kot dva do tri?), ker ji mamica pa atek nista "dovolila" več (pri njenih 20+), potem pa ti ona obljubi, da ti bo za obletnico nehala lagat, pa bivšemu pisat, da ga ljubi? (Bivšemu, s katerim se niti poznala ni prav dobro, glede na to, da sta bila skupaj tko ... za ene "tadolge" počitnice) mislim, jezus no, kaka otročad sta oba, pa tudi če ona sama prepleska, pa malo rožic nasadi okoli hiše. Fak. Tebi pa zvestoba veliko pomeni? :mrgreen: Itak. A če bi jo našel, kako se žge s tem bivšim v vajini spalnici bi jima potem eno malico pripravil? Tako, zelo vljudno, pa načilirano?
In bistveno, pod črto: PUNCA TE NE LJUBI!
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1972
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 27. Nov. 2015 12:32

MarijaNana napisal/-a:A če bi jo našel, kako se žge s tem bivšim v vajini spalnici bi jima potem eno malico pripravil?


Ne, a ne razumeš, da bi se ona žrtvovala zato, ker se mu hoče maščevat? :D Njen bi seveda to razumel, ker ima tako super punco, ki hladnokrvno manipulira in laže bivšemu z namenom, da bi ga prizadela. A ne pravimo takim ljudim sociopati?
Ona v bistvu lepo manipulira oba. Bi bilo zanimivo slišat še plat zgodbe od bivšega.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 27. Nov. 2015 16:10

Dajmo se raje skoncentrirati na temo, kot na nekega človeka ki je totalno zakompleksan.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4433
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 30. Nov. 2015 17:30

Temo na prosnjo uporabnika, ki se je zgleda vrnil, ponovno odpiram. :) Solato oftopik postov sem nekako potlacila v smeti. So, where were we?
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 30. Nov. 2015 18:13

Naj avtor napiše, če se je kaj spremenilo, oziroma kako se počuti trenutno.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov