Prva ljubezen

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

BlackLotus
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 28
Na forumu od: 12. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a BlackLotus » 09. Okt. 2015 15:49

Tudi tvoj odgovor mi je prišel prav, ker se mi je pred kratkim zgodila čudna prigoda s svojim 1. fantom (btw, tudi jaz sem bila njegova prva in prva punca). v glavnem - midva sva šla narazen pred prbl 4 leti, skupaj sva bila 2,5), in sicer zato, ker sva imela drugačen pogled na določene reči + komunikacija je res pešala. Po tem sva se še probavala družit, ampak je bilo za oba prveč boleče. Ko je minilo leto od najinega razhoda sva nekako spet stopila v stik in se občasno slišala, si tudi pomagala pri kakšnem problemu. Pač normalno sva se pogovarjala, ampak ni bilo ne z njegove, ne z moje strani, da bi bila spet skupaj al pa kaj podobnega. + To pogovarjanje je bilo zelo redko, mogoče 1x na pol leta, če je šlo za kakšno poslovno stvar.

On je zdaj mislim da že 2 četi v novi zvezi in pred kratkim sem mu pisala, ker sem nujno rabila neko informacijo, ker je pomembna za mojo službo. Updateala sem svoj CV in sem ga kontaktirala le s tem namenom, da dobim to info oz. da se prepričam, da je ta info pravilna. Ta info pa je zadevala mene in njega, ker sem zanj enkrat nekaj prevajala in nisem bila prepričana, če gre za to firmo ali ne, ker je on delal za to firmo, in sicer preko moje napotnice. (Upam da je razumljivo). Mu napišem mail, če mi lahko prosim to potrdi in mi nazaj zelo nesramno napiše, da mi ne more pomagat.
Pustila sem pri miru.

Kasneje pa dobim od njegove zdajšnje punce sporočilo, da naj ga "lepo lepo prosim ne kontaktiram ali prosim za karkoli, nikoli več". Odgovorila sem ji, da naj je ne skrbi, da sem rabila samo neko info in ta info se tiče moje bodoče službe. Dodala sem še, da se mi ne zdi narobe, da sem kontaktirala osebo iz svoje zgodovine, da mi potrdi nek skupen projekt in da ni narobe, da se brigam za svojo prihodnost. V glavnem, z moje strani je šlo le za nedolžno vprašanje.
V istem momentu me pa še on napade, kaj se grem, zakaj njej pišem (pa je ona mene 1. kontaktirala), in zakaj ju napadam.

Vse skupaj sem pustila pri miru, ker preprosto nimam energije, da bi se ubadala s takšnim folkom.

Kakšna se vam zdi ta situacija?
Meni osebno se zdi, da nisem naredila ničesar narobe, ampak mnenje 3. osebe vedno pride prav. Poleg tega bi rada še omenila, da me je njegov odziv tako zelo šokiral, ker nikoli ni bil taka kača. tudi ko sva se razšla je bilo vse normalno, brez prepira.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7523
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 09. Okt. 2015 16:15

Meni se tudi ne zdi da bi ti naredila kaj narobe. Se mi onadva ubistvu zdita malo čudna glede na odziv, mogoče ga je ta tanova kaj 'našuntala' proti tebi,( sama ga verjetno najbolj poznaš) če je tak karakter,da se hitro pusti prepričati v nekaj..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
wasd
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 763
Na forumu od: 10. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 09. Okt. 2015 16:47

@BL: Pac ima glupo zensko, ki ga drzi na strikcu.
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 09. Okt. 2015 17:32

Najprej: če je zgodba natanko taka, kot si jo opisala (če, npr. nisi v sms dodajala raznih ''poljubčke'', ''objemčke'', spraševala tudi česa osebnega itd.), potem ti absolutno nisi nič kriva.

In drugič: verjamem, da je tej novi punci govoril o tebi in da je to najbrž počel na takšen način, da se ona ob njem nikakor ne počuti varno in ljubljeno. Mogoče jo je kdaj primerjal s teboj, ji celo rekel, da si bila ti njegova velika ljubezen ali kaj podobnega in se punca ne počuti okej ... ne verjamem, da bi, če bi bilo med njima vse okej, če bi ji on dal občutek, da je zanj edina, tako reagirala, ker je reakcija res mega neracionalna in očitno je, da jo je nekaj, kar je on rekel o tebi, močno prizadelo.

In on je po mojem enostavno rit, noče se soočit s situacijo, ki je nastala in potem pošilja tebi take smse, da bi pred njo izpadel ''nedolžen'' ... ne bi se čudila, če bi te kdaj kasneje poklical in se celo opravičil za to ravnanje ...

Sicer pa: osebno sem šla narazen s svojim prvim fantom pred šestimi leti in od takrat se tudi nisva več nikoli slišala, nimam te potrebe. Enkrat me je potem kontaktirala njegova bivša (no, naslednja bivša za mano, kakor sem razumela), ki mi je jokala, češ da je pa zdaj prevaral še njo ... potem se mi je oglasil on, češ da sta nazaj skupaj, pa da se mi opravičuje za njen izpad, ampak mu nisem odgovorila, tako da ... je to to od najine ''komunikacije'' ... ne znam si predstavljat, da bi šla z zdajšnjim narazen, ampak ne glede na to, koliko mi v vseh ozirih pomeni in ne glede na to, da je zdaj moj najboljši prijatelj, si ne morem predstavljat, da bi lahko izšla iz tega odnosa in potem še kdaj kaj komunicirala z njim. (Razen take nujne stvari, pa še to bi mi bilo preveč boleče, po mojem.)
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1222
Na forumu od: 5. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Mishela » 09. Okt. 2015 17:52

lol ?! :lach:
pomoje je dobo sporočilo, ko je bla punca zraven pa je hitro moral nekaj grdega napisat, da ga nova ne bi jezno gledala :D pol pa mu je ziher še pridigala sto let pa še htela stvari vzet v svoje roke (in ti zato pisala)


jaz sem svojim šla narazen pred letom pa pol, v tem času sem mu 2x pisala za neko pomoč, ki sem jo res NUJNO rabla, bilo je prek facebooka, pustil je 'seen' in nikol ni odpisal, tak da lahko gladko odjebe, ker to pa se mi zdi tak nizkotno dejanje, da ne znam opisat, in nima veze v kakih odnosih je kdo bil, to se ne dela :rolleyes:
BlackLotus
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 28
Na forumu od: 12. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a BlackLotus » 09. Okt. 2015 18:05

@MarijaNana: Nobenih smejkotov ali poljubčkov nisem pisala. Napisala sem mu takole:
Živjo. Imam samo eno vprašanje. Na svojem seznamu del na ŠS sem zasledila dve firmi, za kateri nisem prepričana, za kaj gre. Firmi se imenujeta XX in YY in me zanima, če gre to za tist projekt, ko sem ga jaz podnaslavljala oz. ko si ti rabil nekonapotnico, ker je ta firma bila registrirana samo na e ŠS in ne na tvojem?
Rabila bi to info, ker gre tu za moj CV in verjetno razumeš, kako je z iskanjem službe.
Hvala in lp.

Tole verjetno "razumeš..." sem dodala zato, ker je tip totalen deloholik in sem 1000% prepričana, da točno ve, za kater projekt gre.
Saj pravim, čist nedolžno vprašanje in potem me je vse skupaj čist šokiral. Nimam razloga, da bi mu kaj drugega pisala, ker nimam nikakršnih čustev več do njega. Samo spomin je in v zg sva mela tudi par skupnih projektov. Samo iz tega razloga bi mu še pisala, ampak po tem kar je pa bilo pa never again.

@Mishela:Res zanimivo, da potem spoznaš tisti čist pravi obraz nekoga.
Če bo pa tvoj bivši kdaj kaj potreboval pa najbolje da narediš isto.
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 09. Okt. 2015 18:25

^^ A si drugi del mojega sporočila kar spregledala? :D
Uporabniški avatar
capo di banda
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 362
Na forumu od: 29. 1. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a capo di banda » 09. Okt. 2015 18:45

wasd napisal/-a:@BL: Pac ima glupo zensko, ki ga drzi na strikcu.


Ni glupa ona, glup je fant ki se to pusti. Če greš v zvezo brez svobodnega prostora si pač bedak.

Mishela napisal/-a:lol ?! :lach:
pomoje je dobo sporočilo, ko je bla punca zraven pa je hitro moral nekaj grdega napisat, da ga nova ne bi jezno gledala :D pol pa mu je ziher še pridigala sto let pa še htela stvari vzet v svoje roke (in ti zato pisala)


Ja pač copata brez hrbtenice, kot piše uporabnica je deloholik in je zato verjetno še toliko bolj vesel da ima ob vsem tem delu sploh luknjo na meniju, pa verjetno je tudi punca malo previsok rang za njega verjetno pol ljubezen pol pa tošelj katerega z delom pridno polni. In zato pač more kimat da mu žemlja ne uide...
Poznam kar nekaj takih kimačev in res prav smilijo se mi jao res enkrat živiš življenje in najbolje da kimaš partnerici skos in je njena beseda vedno zadnja. Škoda res eni so res za za hlapce rojeni za hlapce vzgojeni ! :mad:
Če se pa z ženskim spolom še pisat ne smeš ko imaš partnerico in tudi kako dobro na ulici malo pogledati potem pa tudi ...
BlackLotus
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 28
Na forumu od: 12. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a BlackLotus » 09. Okt. 2015 19:07

MarijaNana napisal/-a:^^ A si drugi del mojega sporočila kar spregledala? :D


Sem ga prebrala, oprosti ^^"



Ah, men ta njegva ni ne grda ne oh in sploh. Cist normalna, lusna punca izgleda, pa starejsa od mene kaki dve leti in mi je zato res smesno, da je na nek nacin tok insecure, da mi gre potem take pisat. *-*

Drgac pa ja.. tud ko je bil z mano je bil copata. Se ni nikoli zame postavil in je bil to tud en izmed razlogov, zakaj sva sla narazen.
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 09. Okt. 2015 20:01

^^ Ja, potem pa čisto mogoče, da si mu šla nenehno, že prej na živce, da ni hotel nobenega stika s tabo več in da je zdaj naletel na eno, ob kateri so to tudi upa povedat. In tako v bistvu ni več copata. :mrgreen:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7523
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 09. Okt. 2015 20:10

^^ Ma kaj, a ti to resno? Meni se sliši ta teorija ful karneki. Če se je odloču bit z njo mu verjetno ni šla na živce plus za moje pojme, če je nekdo copata je copata vedno, ne glede s katero žensko je.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 09. Okt. 2015 20:25

^^ Mogoče mu je začela it sčasoma na živce, ne? Če ne bi šel nikoli nihče nikomur na živce in bi ostali pri tem, da bi bili radi skupaj, potem najbrž tudi narazen ne bi hodili, ne? Mogoče je pa BL tako pritiskala na tega tipa med zvezo, da mu ni bilo več za prepirat se z njo? In je ta nova v bistvu načilirana in kul punca?

V bistvu je to malo sarkastičen odgovor na to, da je bil z njo kao strašna copata ... očitno je zdaj sposoben tudi sam nazaj povedat, če mu kaj ne paše, ne? In mogoče ni šlo samo za ta en sms, BL je pisala o tem, da sta se prej slišala in tako naprej ... mogoče pa on tega ni razumel kot ''normalno'', mogoče je pa hotel povsem pretrgat stike? Nimam pojma ... na pamet govorim. Hecen mi je tudi ton, v katerem je BL napisala svoje sporočilo, ker skoz malo deluje, da se opravičuje ... zakaj že, če sta pa itak bila zdaj že tri leta v prijateljskem odnosu?

Se mi zdi pa še vedno najbolj verjetno, da je to novo punco napsihiral in nadrkal glede BL (torej svoje bivše), da ju je primerjal in podobno in da je punci pač boleč vsak stik BL z njenim, pa če je ta stik še tako banalen. In mogoče se je on pač zaplezal v en tak čustveni vrtiljak, kjer je ona ljubosumna, ker je on pač izrazil nekaj takega glede BL, da je nesigurna.

Nekaj je gotovo v ozadju cele situacije. Kot sem že napisala: če bi šlo za en normalen par, kjer bi bilo punci od začetka jasno, da je ona svojemu tipu prva in edina, potem pač ne bi popizdila, če bi bivša tega tipa vprašala neko totalno banalnost glede nekih službenih referenc, kar je res najbolj možno sterilna tema na svetu.

Vsako ljubosumje, zlasti pa takole bolno, kot ga je izrazila ta nova on BL bivšega, ima nek razlog. In ne, faking ni razlog ta,da je tip pač copata, ki je ne zna usekat, ko se počuti nesamozavestno. :lol:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7523
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 09. Okt. 2015 20:51

Zakaj mam filing,da ti nekam zavzeto zagovarjaš copate? In kot, da je edina druga možnost od copate,da jo 'useka' -OMG!
Js ne bi imela nič ne s fantom, ki bi me bil sposoben udarit, ne s copato. Raje kakšno nesoglasje/prepir več, kot da mi v vsem kima.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 09. Okt. 2015 21:08

Prvič se mi zdi izraz ''copata'' totalno neustrezen, ker se opira na to, kakšen bi ''moški'' moral biti in kakšen ne, kar mi je totalno zgrešeno. Drugič, izraz ''copata'' pomeni samo to, da je oseba nesamozavestna, kar pač kaže na ta način, da se ne zna postavit zase. Glede na to, da je zdravo samozavestnih oseb izredno malo, se mi ne zdi, da je blazno narobe bit strpen do oseb, ki so nesamozavestne, ne glede na spol. Seveda je pa vprašanje ali so te osebe sposobne pripoznat, da so nesamozavestne ali ne in/ali kaj naredit s svojo nesamozavestjo.

In sicer ne verjamem, da je problem v tem primeru v tem, da je tip copata, problem je v tem, da je ta punca iz nekega razloga (ne kar ''iz lufta'') zelo ljubosumna. Ali se je on v tem primeru postavil zase ali pa ravnal ''copatasto'' je pa stvar perspektive. ;)
Uporabniški avatar
capo di banda
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 362
Na forumu od: 29. 1. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a capo di banda » 10. Okt. 2015 1:28

Joj Marija ti pa spet s temi kačami neke svoje trditve dviguješ, kot delaš v vsaki temi ne vem če se še komu da te tvoje dolge stavke brat ko pa na koncu prebranega ne izveš nič oz. same neumnosti, tako kot naši politiki veliko govora pa nič povedanega...In bi bilo fajn če bi se tega odvadila ker roko na srce samo mašiš pregled nad temo.

Glede definicije copate pa je preveč raztegljiva zadeva da bi jo posploševali v nesamozavest. Maš nekatere ki so copate zato ker uživajo v njenih stvareh ki jih naredi (nosi denar, kuha, pospravlja ...) in pač potrpijo kar je treba da bodo lahko naprej užival, to so ponavadi starejši pari. Maš pa copate ker so zato copate, da lahko sploh obdržijo punco (vsaj oni mislijo da jo s tem bodo). Pa še različnih vrst copat imaš, moje mnenje da je pa to to totalno sfaljeno vsaj drugi primer, ker ženska hitro to opazi in potem si pač fizikalac,čistilka,kuhar,taxi ...
To je tako kot pri pokru, če ne opaziš v 10 min kdo je največji bedak za mizo, si to verjetno ti :wink:.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]