Nezaupanje, prizadetost in posledično razhod

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Pikec81
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 10
Na forumu od: 29. 3. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Pikec81 » 29. Mar. 2015 8:19

Po dveh letih zveze sva se z dekletom razšla.
Živela sva skupaj.
Če sem odkrit sem naredil par napak, vsaj očitano mi je bilo tako. Moje življenje ni bilo postlano z rožicami, izguba obeh staršev ( nesreča / bolezen ) v rosno mladih letih ( sedaj jih štejem 33 - ona pod 29 ), oskrba sebe, hiše itd. In me to tudi definiralo v življenju. V poslovnem svetu sem uspel, tako da v zvezi ni primanjkovalo denarja, ljubezni, pogovora - torej je bilo skoraj vse popolno.

Malokdo ima takšno razmerje kot sva ga imela midva - vse sva naredila eden za drugega, rade volje sva uživala, pomagal sem ji pri nakupu avtomobila - kar sploh ni pomembno. Hočem le pojasniti, da sem poskrbel zanjo - tako čustveno kot materialno. Tu ne mislim sponzorsko - tega ni bilo.

Sedaj pa problemi :
a) sam sem se v preteklosti veliko ukvarjal s športom a sem se zadnje dve leti zapustil - pridobil kar nekaj kg - cca 20kg, ona pa ravno nasprotno - vedno fit športnica, še študira, občasno zaposlena - brez rednih prihodkov.. Vsekakor ni bilo takšne želje po fitnesu, teku itd. Seveda, hodila sva v hribe, sprehode, ampak kaj več ne. To mi očita ob razhodu in ji dam prav.
b) Očita, da ji nisem povedal o svojih starših, da je morala določene zadeve vleči iz mene, da je vprašala pa nisem povedal... Zaradi svoje preteklosti nisem odprt človek - namreč hudo mi je bilo in vsi pogovori bi prinesli spomine nazaj, katerih nočem.
c) Srž problema je bil ta, da sem po začetku zveze - par tednov, odpotoval na morje v družbi, kjer je bila prijateljica ( sicer starejša od mene ), katera ima dandanes "čuden" sloves. Kakšnega si lahko mislite sami. Takrat ga še ni imela. Vsekakor nisem imel ničesar intimnega z njo, saj sem jo obravnaval kot eno izmed prijateljic, ki mi je bila v čustveno oporo po razhodu prejšnje zveze ( družili smo se, pogovarjali in med tem časom sem spoznal mojo "partnerko" ) v kateri sem bil prevaran. Zakaj sem šel - niti ne vem - malček sem čutil obvezo, saj mi je pomagala prebroditi krizo, hkrati je pa ona tudi malček izsiljevala, da bo v novo zvezo vnesla prepir - torej iz strahu. Vso to zadevo sem partnerki prekril - pač z izjavo da sem na morju z družbo.

Vse to je prišlo na dan in se partnerka čez noč odloči da pobere svoje stvari ( pobrala je čisto vse ) na dan ko sem bil v službi. Ob pogovoru je dejala, da mi ne zaupa več, je zelo prizadeta, je pa res da me ima še rada. Seveda sem ji vse povedal in se ji iz srca opravičil.
Od tega je slab mesec - vmes sva se pogovarjala po telefonu, 3x sem jo obiskal a je neomajna. Zadnje čase se tudi ne javlja na telefon - trdi da ji je težko...
Rad bi poudaril, da je bila najina zveza resnično polna doživetij, morja, toplic, večerij, kino predstav, medsebojnega crkljanja, poljubov, seksa itd.
Zanima me vaše mnenje, zakaj se lahko oseba na podlagi ene stvari, ki se je zgodila na začetku - navkljub super razmerju kasneje odloči za odhod?
Je smiselno počakati?
Medtem sem spoznal svojo zmoto glede športa - hodim v fitnes in na plavanje.

Prosil bi za kakršenkoli nasvet, pomoč, pogovor - lahko na ZS...

Temo sem odprl tudi na drugem forumu a nekako nisem prejel feedbacka, ki sem ga čakal.

Hvala.

Pikec 81
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Prispevkov: 3231
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 29. Mar. 2015 9:45

ti tu nič kaj ne moreš več. Nikakor je ne kontaktiraj več. Ko te ona kontaktira pa si ne piši sem pa tja za brezveze ampak naredi zmenek, kjer ti more bit cilj se fajn imet pa mogoče prit do tega, da bota seksala. Torej tvoja naloga je le, da narediš en zmenek, po možnosti pri nekomu doma in zvečer, ob katerem se ne bota pogovarjala o preteklosti ampak se probala imet čimlepše in kjer jo boš probal zapeljat. Nobenih pogovor o zvezi, prihodnosti, preteklosti. More se imet čimlepše. In tako dalje. Čimvečkrat te more ona kontaktirat (vsaj 80% primerov) in ko te: zmenek, kjer se bota imela lepo in se bo končal s seksom. Če boš naredil več stvari prav kot narobe bo pa že sama začela o tem, da bi rada prišla nazaj ampak to je njena naloga, ne tvoja.
Medtem pa se ti koncentriraj na sebe, začni intenzivno telovadit da izgubiš kilograme, idi na zmenek s katero žensko (to zelo deluje pri ženskah, če maš druge opcije), če se pa ona oglasi pa zrihtaj zmenek, ki bo pripeljal k seksu. :)
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 29. Mar. 2015 12:59

Mah, model...poznam tole tvojo zgodbo,lahko si vesel da si se je rešil.

Danes bom pil na tvojo srečo :wink: .


A. Telovadba, ja lahko bi več telovadil in vse...ampak delaš in skrbel si zanjo, ona je bila veselo doma in skakala okoli. Ne branim če si len, samo poglej objektivno, ti delaš, ona se ima fajn in potem ona tebi prodaja kako si len.

Strike one.

B. Če človek noče govoriti o preteklosti, in mu to zbuja bolečino, zakaj bi kdo drug silil v to? In zakaj bi imel slabo vest glede tega? Če čutiš da preteklost ne vpliva na sedanjost, je to tvoja stvar...zagotovo bi ji vse povedal ščasoma, ne more pa ona siliti vate in pričakovati da ji poveš vse. Ene stvari so samo naše.

Strike two.

C. Tukaj so te pa ženske peljale scat...narobe je da si skrival pred bivšo, razumem zakaj si poskušal zadeve skriti, ampak takole med brati...med ženskami nič ne ostane skrito, one bi si porezale vratove če bi imele to možnost. Moški se izogibamo drami, mislimo da bodo zadeve minile, kasneje pa postanemo zmaj v hurikanu... Pač bil si naiven, tudi jaz sem bil...se naučiš in ko pride naslednjič do takšne situacije, boš znal urediti zadeve.

Strike zate.

---------------

Kar se tiče tistega, kako lahko ženska na podlagi ene zadeve zapusti partnerja...

Z lahkoto, ker lahko si najboljši fukač, fant, dober poslušalec...ko narediš nekaj kar njim ne sede, ali se čutijo da jim je ego ponižala druga ženska, je to za njih konec.

Tako da, se ne sekiraj preveč...naredil si eno napako, imel si malo dramatično dekle...ne izgubljaj energije, bolj kot se boš trudil, bolj se bo odmikala, če pa spet prideta skupaj boš pa njena bitch in bo samo še huje.

Na temu svetu je toliko neverjetnih žensk, zagotovo boš spet srečal kakšno neverjetno...
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Zan91
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 20
Na forumu od: 24. 3. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Zan91 » 29. Mar. 2015 18:47

zanimivo, kako se niti ena ženska ni oglasila. če bi post identične narave napisal ženski osebek, bi temu sledilo kup odzivov, tako pač ni niti enega. enaka zgodba je v sosednji temi, ko je nek jumfr prišel jamrat na ženski forum, kar je velika napaka...ženske sovražijo jumfre in pa tipe, ki imajo probleme z ženskami. lol.
Slika
Pikec81
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 10
Na forumu od: 29. 3. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Pikec81 » 29. Mar. 2015 19:23

Dioniz :

Vesel sem tvojega odgovora, ampak mislim, da je malo mimo mojega razmišljanja. Zakaj bi jo vozil na zmenke in seks?
Oglasi se ne, torej je ne morem kontaktirati, siliti pa ni najbolje.
Sicer pa ni takšen tip, bolj nežna dušica ( upam, da sem jo prav prebral ). :( Res je, na fitnes in plavanje sem se vpisal - tako da kg kar kopnijo.

Če sem iskren nimam težav z spoznavanjem deklet - sem direkten, preskrbljen, pa tudi ušesa za ženske težave imam. Mogoče preveč pomagam ( 1 partnerki, drugim ) in mi je to prineslo točke.
Ampak bistvo je, da če grem na pijačo z žensko se počutim neprijetno, misli mi uhajajo k bivši, počutim se slabo. To je težava.
Menite, da je permanentne narave? Upajmo da ne.

Led Zepelin :

Kar na zdravje. :)

A: Nikoli ni dejala, da sem len, to ne. Hotela je pa v fitnes, tek itd. Nikoli ji nisem branil, ampak povsod šel pa tudi nisem. Sedaj pa hodim in to jo jezi. Ampak to kar sedaj počnem ni namensko - res bi rad kaj naredil na sebi.
Res je, ni bila zaposlena ampak ji tega nikoli nisem očital. Hotel sem, da doštudira - mag. in nato bi ji pomagal poiskati primerno službo.
Resnično ji nikoli nisem očital ničesar, tudi avtomobil sem ji pomagal kupiti, da o drugih malenkostih ne govorim. Ampak vse to sem vzel v zakup, kot nekaj "partnerskega". Očitno sem se motil.

B:Svoje življenje ji nisem opisoval, povedal sem ji vse ampak ne v detajle. Vsekakor nisem želel ničesar prikrivati ampak samo prihraniti svoje boleče otroštvo, itd.

C: Moral bi ji povedati, ampak zaradi strahu najbrž nisem. Na začetku sem bil tako zaljubljen, da bi kopal nafto zanjo z motiko. Ni bilo pa ničesar - ne prevare, ničesar.

Vsekakor me najbolj moti to, da sem vse naredil zanjo, v 2 letih sva počela toliko stvari kot drugi v 10. In navkljub vsemu se je odločila za odhod.?.?
Še bolj zanimivo je, da sva se še 3 dni pred odhodom crtala v postelji, pogovarjala, vikend prej sva šla na večerjo - bilo je vse popolnoma OK. Kako lahko čez 3 dni pobereš vse in odideš?

Zan91

Najbrž se bodo oglasile kasneje. Sigurno ima katera kaj zanimivega za povedati - mogoče podobno izkušnjo in mi bo zaupala zakaj bi/je tako naredila.


Hvala vsem.

Pikec81
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 30. Mar. 2015 10:54

Če čutiš, da stvari iz tvojega bolečega otroštva, vplivajo na tvojo zvezo/sedanje življenje na negativen način, jih moreš razrešit. Ne nujno z njo, ampak sam pri sebi.

To z laganjem si zajebal, lahko ti bo odpustila, lahko pa tudi ne. Pač podrl si zaupanje, ki sta gradila. In enkrat ko podreš zaupanje, more prekleto delat, da ga ponovno vzpostaviš.

Glede skupnih hobijev in obiskov podobnih zadev je pa pač odvisno od para do para. Nekateri stvari radi počnejo sami oz. s prijatelji, drugi radi stvari počnejo s partnerjem. Če je dečva bolj outgoing narave in sta sedela doma pred TVjem in se cartala je najbrž pogrešala kake drugačne aktivnosti.

To, da si v dveh letih vse naredil zanjo. Lej, pač si. Sej nisi mogel vedet, da se bosta razšla. Če v razmerju ne daš od sebe, tega kar imaš trenutno na voljo in lahko daš (tako čustveno kot materialno) je to bolj kilavo razmerje.
Pikec81
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 10
Na forumu od: 29. 3. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Pikec81 » 30. Mar. 2015 14:07

Floribunda :

Popolnoma se strinjam s teboj, da določene zadeve iz preteklosti mogoče vplivajo name. Ampak iskreno povem, da me to ni motilo oziroma bolje - jih nisem zaznal. Seveda nisem hotel brskati po spominih o preteklosti, saj te nehote spravijo v slabo voljo. Vsekakor sem se odločil, da poizkusim te zadeve razumeti, jih upoštevati ter sploh zaznati.

Zaupanja nisem prekršil, saj nisem naredil ničesar narobe. Nisem je prevaral, nisem ciljal na druga dekleta itd. Res je, zamolčal sem kdo vse je bil v družbi, itd. Ampak resna človeka se usedeta, pogovorita in razjasnita zadeve. Ženske očitno vedno razmišljate o najslabši varianti - torej kaj je najslabše možno v zvezi. Vsekakor "po njeno" sem varal, prikrival in počel neumnosti. Dajmo no, bodimo realni.
Vem, da se čuti prizadeto in trpi. Ampak razhod ni prava odločitev.

Ker je bila nora na šport sva si opremila mini fitnes - torej so bile vse naprave pri naju doma. Poleg tega sva veliko tudi skupaj prehodila, tekla, kolesarila. Pa tudi kakšen film sva skupaj pogledala. Vsekakor pa mi služba in delo okrog hiše nista omogočila vsakodneven obisk fitnesa itd. Po službi sem kdaj pa kdaj prišel utrujen - a sem rad odšel na sprehod ali kolo.

Da dal sem vse v najino razmerje. Čustva, čas, dom, ljubezen, hobije, avto... itd. Vse kar je bilo potrebno. Ne razumem pa, kako lahko ima človek polno razmerje, ljubezen in se čez noč odloči za odhod, kar tako.
Očitno je bolje malček bolj premisliti preden se odločiš za skupno pot - ampak kaj ko sem delal vse po in samo po srčku.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4999
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 30. Mar. 2015 14:24

Mene je v oči zbodlo tisto, da si se v 2 letih zredil 20 kg. Meni se to zdi ogromno. Pa na splošno nimam nič proti, če ima fant kakšno kilo več oz. na splošno me preveč suhi moški niti ne privlačijo, samo se mi zdi ta cifra res ogromna.
Verjetno to ni glavni razlog za razhod, samo je pa pomoje tudi eden izmed razlogov, da greš z nekom narazen. Še posebej, če si bil prej športno zelo aktiven.
Pikec81
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 10
Na forumu od: 29. 3. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Pikec81 » 30. Mar. 2015 18:50

Haley

Če sem odkrit sem kar visok. Predhodno - sem redno treniral kolesarstvo - ampak še pred zvezo. Priznam, na začetku sem bil izredno suh - presuh. Po 10-12kg sem postal običajen - nato še 8kg gor. V preteklosti sem vedno dosti športal, oziroma bil eden tistih, ki se je soočal z izjemnimi napori v športu ( npr. zelo dolge ture s kolesom, kolesarjenje 8h hkrati itd. ).

Ampak če je koga motila moj videz se pove, kaj človeka moti in se komot zadeve popravi. Res je zredil sem se in kriv sem bil sam. Ne boš me pa prepričala, da nisem bil pripravljen shujšati - le beseda ali dve bi bile potrebne.

Bi mi verjela, da sem v enem mesecu shujšal skoraj 10kg, zamenjal vso prehrano, hodim 3x tedensko na fitnes ( ampak ne gledat naprav ), 2x tedensko na plavanje?

Mogoče sem preveč ekstremist - to mi je napaka. Ker vsako stvar za katero se odločim 100% delam, tudi če zahteva nečloveške napore.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4999
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 30. Mar. 2015 20:23

^^Razumem. :)

Te je v teh dneh še kaj kontaktirala?
Pikec81
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 10
Na forumu od: 29. 3. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Pikec81 » 31. Mar. 2015 7:24

Haley

Jutro,

Ne ni me kontaktirala. V zadnjem pogovoru sva se nekako "dogovorila" da bova na vezi, ampak očitno od tega ne bo nišesar.

Škoda, ker bi najina zgodba lahko imela srečen, zelo srečen konec.

Tako bo očitno ostalo še eno izmed razmerij, ki je odšlo v franže navkljub ljubezni.

Opažam - dekleta brez zamere - da si dandanes ženske ( recimo do 30ih ) ne želite več družine, partnerstva in topline. Mogoče vam največ pomeni druženje, hobiji. lastni interesi itd. Seveda vam to omogoča življenje pri starših itd. Mogoče nekakšna čustvena otopelost. No, verjamem da niste vse takšne.
Bi lahko katera punca kaj rekla na to temo?

Hvala.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4999
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 31. Mar. 2015 11:57

Pikec81 napisal/-a:Opažam - dekleta brez zamere - da si dandanes ženske ( recimo do 30ih ) ne želite več družine, partnerstva in topline. Mogoče vam največ pomeni druženje, hobiji. lastni interesi itd. Seveda vam to omogoča življenje pri starših itd. Mogoče nekakšna čustvena otopelost. No, verjamem da niste vse takšne.
Bi lahko katera punca kaj rekla na to temo?


Hm zakaj pa misliš, da se to dvoje ne da združiti? Jaz mislim, da je lahko ženska dobra partnerka in mama, hkrati pa si še vedno vzame čas za druženje s prijatelji, svoje hobije...

Očitno se pa ti giblješ v napačnem krogu, saj v moji bližini (ženske med 20-30 let) si večina vse želijo resnega partnerja in/ali družine. Večina mojih prijateljic in znank je v resnih zvezah/poročenih/imajo otroke. Tiste, ki pa tega še nimajo, si pa tega želijo in jih npr. avanture ne zanimajo.
Pikec81
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 10
Na forumu od: 29. 3. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Pikec81 » 31. Mar. 2015 12:55

Dvomim, da se gibljem v takšnem krogu.

Priznam pa, da se po zvezi nisem kaj preveč ukvarjal s tem, saj se mi v času "žalovanja" ne zdi prav, da se družim z nekom, ob katerem se ne počutim dobro.

Resnično rad bi v prihodnosti spoznal takšen tip ženske.

Če smem, iz katerega dela Slovenije si?
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4999
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 31. Mar. 2015 13:13

^^Sem iz Dolenjske, zadnjih par let pa večina živim v Lj. :wink:
butterfly87
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 13. 11. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a butterfly87 » 31. Mar. 2015 14:03

Se strinjam s Haley, da si večina žensk želi resno zvezo in otroke, so pa itak izjeme, kot pri moških.

Mene je tud bivši pustil in sva se imela zelo lepo. En večer sva se šestiskala v postelji, še načrtovala dopust poleti, naslednji dan me je pa pustil z besedami, da me ne vidi čez 10 let v svojem življenju in da mu je kar en klik naredil- KLIK!? Tako da po tej izkušnji bi tud jst zdej lahko vse vrgla v isti koš in si mislila da si noben ne želi resne veze in družine.

Nočem bit preveč direktna, ker vem da boli. Ampak mislim da njej ne pomeni vse tok kot tebi, ker če bi ji, bi skupaj delala na tem in se zdej pogovarjala o problemih- ne da te pusti. Jst bi pred 1 mesecem naredila vse, če bi mi bivši dal možnost, ker mi je pač veliko pomenil.. Ona pa očitno nima neke želje rešit to in ji ni tok hudo. Vemo da se nekateri vračajo nazaj v zvezo samo zato ker so osamljeni in mislijo da ne bo več nobenga novega, njen pa očitno niti to ne manjka.. A razumeš kaj mislim?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]