Priznam da... #19

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4433
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 19. Jan. 2015 1:15

- Delovni nedeljski vecer, pridna sm bla
- Vecji del vikenda prezivela na dolenjskem, v super druzbi.. ze dolgo ni bilo tako sproscenega vzdusja :)
- Da me ze cel dan boli v predelu pljuc. Pa ne vem, ce so pljuca, ker me pac redko kaj boli... Kot da bi se mi manjsi slon usedel na prsni kos :?
- No, sej bi blo cudno, ce se me ne bi nic prijelo.. Teden je spet minil v duhu piva, pohajkovanj, nocnega dela za racunalnikom in zgodnjega vstajanja.. se dobro, da prihaja izpitno in se bo lahko malo pocivalo :fluffy:
- Ze v januarju nekaj zasluzila z delom, ki me veseli, jupi. :) Zaenkrat se se otepam strezbi pomfrija v meku. It's something.
- Da razmisljam o tem, kako sem kolegici v zadnji polovici leta 'ponesreci' kr malo obrnila zivljenje na glavo.. Spoznala sem jo s precej ljudmi, povabila na precej dogodkov, posledicno pa ima cel kup nove druzbe in hobijev, kul honorarno delo in glej ga zlomka, prvic v zivljenju se je do uses zaljubila..in On vanjo :hearts: :D nocem rect, da sem se morala za karkoli trudit, ampak evo.. ko clovek misli, da je samo se en nepomemben clen v ekosistemu.
- Damn, pricakujem, da me vsaj na pivo pelje :P
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 19. Jan. 2015 16:15

-* je bil Chili con carne velik uspeh, okusno kot sto mater :D. Ta teden še pasulj skuham, prvo torto spečem in prvo govejo juho skuham.

-* po dveh letih še vedno najdem sponke za lase od bivše, kako se ta k***c zavleče povsod mi ni jasno... ene 5x sem že spucal sobo v nulo, prečesal vsak kos sobe...pa se še vedno najdejo .

-* sem vesel za sarijaarvi da lahko služi s tem kar rada počne, upam da bom imel sam tudi kdaj podobno srečo.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 19. Jan. 2015 19:26

- že dva tedna sem bolna. dooooooooooooooooosadnooooooooooooooo.
- še kr mam vročino. teeeeeeeeeeeeečnoooooooooo.
- nikamor ne morem
- smilim se sama sebi
- tipa ni doma že cel mesec (razen, da pride občasno domov kaj pojest in prespat), še dva tedna in več ga ne bo
- js sm že dva tedna bolna (oh, yes, i've already mentioned that).
- nobenga ni, da bi me cartal, mi kuhal čaje, pospravljal in me tolažil.
- smilim se sama sebi. ful. ful ful ful. dolgčas mi je.

- on the bright side. lahko se pohvalim, da delam to kar me veseli in kar sem študirala. emejzing. na čim več takih! pa bog ne daj delat to za reference, ker se tako samo v drek peštamo.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4433
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 19. Jan. 2015 22:26

pa bog ne daj delat to za reference, ker se tako samo v drek peštamo.


kolegialni pinky promise :wink:

- Da sem po slabem mesecu spet malo doma in spet mi ni neki vsec
- Tamali pri 18ih letih kaze alarmne znake za depresijo, jaz pa nimam pojma, kako bi mu pomagala. Samozavest januarskih temperatur, nobenega elana, nobenega veselja do nicesar, to pa se najbolje vidi zdej, ko se je treba odlocit za vpis na fakulteto. Sem bila v srednji soli na neki tocki tudi tam, a nikoli tako ekstremno.. Poleg tega sem si od nekdaj bila sposobna pomagati sama, njemu bi pa strokovna pomoc res koristila.. A mam filing, da bi ljudje s tako (pardon my french) za*ebanim karakterjem umrli od sramu, ce bi morali do psihologa.. Kje sploh zacet?
- Pozabla sem polnilec za laptop, grrrrrrrrrrr :evil: se 35min with my bae
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 20. Jan. 2015 0:04

^^ bom povedal po svoji izkušnji.

Fora depresije je ta, da se začneš zelo udobno počutit v konceptu ki si si ga sam izgradil, aha: spal bom 12 ur, cele dneve bom bil notri, samo jedel bom, in bil žalosten. Izogibaš se vsakega truda da bi spremenil svoje življenje, veš da če boš šel ven tečti, da bo to dobro zate...pa ne greš, veš da si počneš samo slabo, pa si nočeš pomagati.

Mene so poskušali spraviti ven, dajali so mi knjige, vsak mi je govoril da bo vse vredu...pa jim nisem znal povedati, ker sem občutil sram ker sem imel tako globoka čustva do nje, in sram me je bilo priznati da me je to res prizadelo, mislil sem si da me bodo kolegi manj spoštovali ker sem bil žalosten še leto dni po razhodu, nekako sem imel občutek da sem zgradil persono človeka ki lahko racionalizira čustva, je objektiven in čustveno stabilen...

In bolj kot sem tajil v sebi to, hujše je bilo, že moje telo se je začelo odzivati (okvara ledvic, problemi s ščitnico), dokler seveda ni prišlo do točke ko bi se lahko zelo slabo končalo, če se ne bi stvari poklopile kot so se.

Šel sem sam k psihologu, in on mi je dal realno sliko na moje absurdno razmišljanje, ker sem se ujel v trenutek, na katerega so se vezali še drugi problemi, in njemu sem lahko dejansko povedal stvari, ker nisem imel strahu da me obsoja.

Tako da, če bi lahko sam sebi pomagal 2 leti nazaj, bi ga steral ven...delati in športati, samo da se ne ujame v monotonost, in peljal k psihologu, čimprej....2 uri tam ti lahko odpre nove misli. Sam na silo in hitro, da nima časa misliti. ;)
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 20. Jan. 2015 10:18

najbolje, da se iskreno pogovoriš z njim. včasih je treba človeka malo zdramit. težko se je odciklat iz kroga problemov, ki si jih človek naredi v glavi in jih ne zna razrešit.

v končni fazi vpis na faks ni nek bav bav, ampak to spoznaš malce kasneje. faks lahko tudi kako leto počaka, ne bo nič narobe. predstavi mu opcije, ki jih ima, poskusi mu predstavit situacijo tako, da se bo spet počutil kot da drži vse niti v svojih rokah.

in psiholog ni noben bav bav. če te boli zob, greš k zobarju. če fašeš gripo, greš k dohtarju. če se ti svet podira, greš pač k psihologu/ psihiatru.
Uporabniški avatar
cauliflower
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 482
Na forumu od: 26. 12. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a cauliflower » 20. Jan. 2015 20:04

- danes nisem bila tako študijsko produktivna, kot sem mislila, da bom; bom pa jutri malo bolj pridna :)

- sem si oddahnila: 1 down, 4 more to go

- veliko lažje bi bilo, če me zadnje dni ne bi neprestano bolela glava. Upam, da ne bom zbolela, ker res nimam časa.... Vsi okrog mene so bolni, naj mene virusi pustijo pri miru!

- še zdaj mi ni jasno, kako je mogoče, da sem bila v nedeljo tako zmedena; jaz, najbolj organiziran in natančen človek daleč naokoli, naredim toliko napak zaradi površnosti in zmedenosti ... Ne spominm se, da bi bila do zdaj že kdaj tako raztresenena. Vse je enkrat prvič :D Upam samo, da se tak dan ne ponovi več, drugače me ne bodo več klicali za delo.
I'm just ... happy.
I've never felt that before.
I'm just exactly where I want to be.

(Eternal Sunshine of the Spotless Mind )
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 21. Jan. 2015 10:41

- da je imel bradati indijski mistik s turbanom na Kao San Roadu v Bangkoku ocitno vendarle prav. Kdo bi si mislil.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4433
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 21. Jan. 2015 18:10

- Hvala za predloge LZ in floribunda :wink:

- Da sem fasala grd grd prehlad... pa ravno zdej, ko mam miljon planov.. sicer mi pri vecini zadev prehlad se nikoli ni bil ovira, nekaterih stvari bi se pa mogoce vseeno izogibala se nekaj dni.. :oops: hm, maybe i'll pull the Monica..
- Da sem odplacala racune in sem do nadaljnjega totalno broke. Cerkvena-mis-broke.
- Danes na sporedu: cajanka party s kolegicami in kasneje pivo z bff, ki je koncno nazaj v Ljubljani :cheer: pravijo, da je treba vnesti veliko tekocine... :P
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1640
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 23. Jan. 2015 13:41

* življenje se "kruto" poigrava z menoj... prvo sem bla čist boga, ker sem prišla nazaj, komaj sem se čakala vrniti... zdej pa mi bedira, ker sem se vrnila. zakaj se ga morala spoznat?? sej sva bila skupaj za kratek čas, ampak očitno long enough... tako, da se posledično ne veselim vrnitve.
* neke stvari se ti zgodijo, ko res NAAAAJMAAAANJ pričakuješ
* se mi je že drugič zgodilo, da sem spoznala nekoga s katerim kaj več ne bi bilo mogoče oz zelo težko izvedljivo. it sux.
* upam, da kmalu "prebolim", ker se mi res ne da s tem ubadati.
* moram se naučiti postaviti sebe in svoje cilje, ambicije na prvo mesto, ne pa da me take stvari totalno zmešajo in povzročijo, da premišljujem, če sem se dobro odločila itd. nisem si mislila, da sem tak tip ženske. malo sem se razočarala. vedno sem "šimfala" take ženske, pa sem sama ista. hm. sem si vsaj priznala in bom resno delala na tem.
* znova ponavljam, da se lahko človek preseli, stokrat zamenja okolje, sam pred sabo pa ne moreš pobegniti, ne moreš...
* so pa take situacije odlične, če jih znaš izkoristiti, self - improvement etc. običajno me take stvari prisilijo delati na sebi - več telovadbe, več berem, več dokumentarcev pogledam, da si malo povišam samozavest, ki mi jo je nek dogodek zj*.
* skušam se spravit v dobro voljo, pa ne gre.
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1222
Na forumu od: 5. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Mishela » 23. Jan. 2015 22:00

*zdaj, ko je kuža vegi, še mene mika, da bi sprobala, če bi mi uspevala taka prehrana
*sem šla zadnjič ob 22.40 na fitnes in je bila precejšna gneča :eek: sem bila ziher, da bo skoraj prazno
*bi se ful rada s kom učila pa ne upam nobenemu rečt, ker jim nočem težit :(
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3448
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 23. Jan. 2015 23:54

- Da sem lihkar prijadarala iz najbolj awesome housewarminga ever. Dejansko nisem poznala nobenega, in smo se totalno poštekali, pekli smo pico in brownije, pili vino in govorili. Me prav preseneča kako mi pašejo grown-up zadeve. Dobro vino, simpatična družba, in božanska hrana. Does it get better than that?
- Je pred mano kul vikend, upam da bo tudi produktiven :)
- Smo danes s kolegicami slabo uro samo ogovarjale/pizdile/sitnarle in se počutim prav prečiščeno. Vse sranje in razočaranje, ki se ti nabira, moraš včasih prav neproduktivno spravit s sebe, po možnosti v dobri družbi in ob tortici :D
- Sem si končno naložila app za mentrualni koledar - awesome! Sem zabila ene pol ure s tem, da sem ugotavljala, kaj vse si lahko nastaviš/napišeš/daš kot opomnik. Plus ma najbolj kjuti izgled ever.
- Jutri pridejo obiski k nama na kosilo. Mislim da bodo mesne in špinačne empanade.
- Mmmm, čakam samo še tuš in malo polnočne telovadbe, da zaključim dan v slogu :D
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 24. Jan. 2015 0:33

-* me je predstavitev Windows 10 totalno odpihnila....hologramska tehnologija, in prva stvar kot pri vseh teh tehnologijah ki mi je padla na misel, kako bomo to tehnologijo uporabljali za pornografijo :D .

-* se mi lahko čez dva tedna zgodi da izgubim službo, kar je tako no...šiht je šiht, sam potem se bom spet moral začeti premikati...2 leti v isti službi je moj osebni rekord, čutim da je čas da se premaknem..
Sem pa srečal nekoga in v februarju imam potopis, in ona bo tam...tako da, mogoče če izgubim službo in mi vesolje da nekaj v zameno...ne bi bilo švoh. Karkoli se mi bo zgodilo v naslednjem mesecu bo dobro zame.

-*se vedno vprašam kaj je najslabše kar se mi lahko zgodi, v najslabšem primeru bom šel za kake pol leta pomagati kolegu na Norveško, eko kmetija...se naučil obdelovanja zemlja, malo bom tekel, naspal se bom in prebral kako dobro knjigo. Moja hiša bo še stala, pufov nimam, vsa moja lastnina pa se lahko spakira v dva ruzaka. Važno je da sem zdrav, srečen in da sem v harmoniji...vse ostalo vedno pride do tebe.

-* bom jutri lepo spal, šel v Ljubljano na palačinke, šel kupiti regal in star enosed v Center rabljene opreme, in potem šel prebrati knjigo v najljubši kafič. Za večerjo si bom pa spekel lososa s smetanovo omako in pečenim krompirjem z malo mocarele in peteršilja.

-* sem zadnjič res hotel kupiti eno sliko, ampak je bila predraga...škoda.

-* je sedaj pol moje sobe temno vijolične, in počutim se fantastično zaradi tega....vijolična je res lepa.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 25. Jan. 2015 11:00

-* da sem se imel zakon v Ljubljani včeraj, spoznal res nekaj res kul ljudi.

_* smo celo popoldne igrali Cards against humanity: German dungeon porn, approved by moms and suitable fo small children :lol: .

-* da sem našel definitvno vsaj zame najbolj kurčev del Ljubljane, tam naprej od Cukrarne...nič ni tam, sam neka parkirišča, Snaga..hodil sem 15 minut da sem videl prvega človeka, in sem stekel do njega in ga prosil da me odpelje ven iz tega območja....ne, se lažem, oropal sem ga in pretepel...ni bilo nobenega okoli.

-* sem pa prvič opazil tiste zapornice pred Cukrarno, kakšna lepa arhitektura!

-* sem celo življenje trdil da sem introvert in da se na zabavah ne počutim dobro, da me gužva in glasnost zmedeta...ampak sem sedaj ugotovil, da sem kriv sam ker sem se družil z napačnimi ljudmi, z ljudmi s katerimi sem imel le malo skupnega. In sedaj sem končno našel ljudi s katerimi je vse v easy, vsak je malo čuden, noben ne obsoja....resnično sem vesel.

-* danes pride argentinka, in bo kul...pade kak dobra govedina ta teden, danes si bom pa lososa v kremni omaki naredil.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1640
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 25. Jan. 2015 12:17

* očitno res nimam sreče. zdej se tak že smejim sama seb. očitno še en odj* v vrsti odj*. sej mal boli, ampak bom očitno kmalu postala povsem imuna na to, oz me tovrstne stvari kmalu ne bodo več toliko obremenjevale. jbg.
* preživela prvo zabavo, preležala celo soboto - niiič nisem delala. danes pa priprave na izpit...
* upam, da se kmalu vse boljše
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov