Bivša me ne sprejme

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Amazonka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 38
Na forumu od: 15. 4. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Amazonka » 15. Apr. 2014 11:17

Pozdravljeni!
Imam težave z moževo bivšo - enostavno ne mara me. Je res, sa sem ji nekako "speljala" partnerja, ampak krivda je predvsem na njiju dveh, jaz sem samo vmes prišla.

Stvar pa je taka....moj mož ima z bivšo 10 let staro hčerko, ki me naravnost obožuje. Problem pa se pojavi po vikendu pri nas, ko punca z navdušenjem govori, kje smo bili,kaj smo počeli.....sledi klic in kričanje. Je bila zunaj namesto da bi se učila, si je nalakirala nohte zaradi mene, jaz jo nagovarjam, da se hoče postrič itd. Prepovedala mi je celo, da se z njo učim. ČE sliši, da sem ji pri nalogi pomagala jaz namesto mož,je takoj ogenj v strehi.

Stvari so enake že 2 leti in prišlo je do tega, da mala doma več ne govori, kaj je počela na vikendu, mama jo zaslišuje, otrok skopo odgovarja, nato telefonski klic in histerični jok bivše da otrok noče govorit z njo....no kidding

Mala trenira ples in imeli so nastop. Povabila je naju oba, mama pa obesila nos in ni hotela prit na nastop, ker bom tam jaz (the Kura).

V glavnem, histeriji ne konca ne kraja, kar pa kvari družinsko vzdušje :(Družino smo še povečali, imava sina (pol leta). Hčer se približuje puberteti in opaziti je, kako trpi. Počuti se odrinjena (nov otrok),hkrati pa ji mati preprečuje stike z nami kot družino.

Obstaja upanje, da se bo s časoma ohladila ali bo taka negativna energija še nadaljna desetletja?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 15. Apr. 2014 11:21

Mislim, kle omenjaš samo tebe, njo in otroke. Kaj pa mož? (karkoli že je) Kaj je pa on naredu, da se stanje izboljša?

Naj se on mal pogovori z njo, al pa naredite eno srečanje, sami 3, da si zmečete vse v obraz, kar vam gre. Verjetno pa se mama počuti odrinjeno in pozabljeno.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Amazonka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 38
Na forumu od: 15. 4. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Amazonka » 15. Apr. 2014 11:30

Mož je parkrat načel pogovor, ampak se ne da. Je res zelo "labilna" ženska in hitro privleče na dan stare zamere. Moj pa hitro odneha oziroma kar ostane brez besed, kose pogovor spremeni v plaz žaljivk in jokanja.

Npr pove, da se trudim, zakaj naj ne bi npr jst pomagala mali pri nalogi, ko ima on delo. Ona pa: a jaz sem pa slaba mama, seveda, tvoja Draga je boljša, vedno kriviš mene, solze, jok......ne da se speljat pogovora z repom in glavo. In potem nazaj na temo da ona je itak najslabša, da je nikol ni imel rad, da je samo "ena k mu je rodila otroka", da mu nič ne pomeni itd.

Je pa res, da je mož malo "copatast" in da ponavadi reče: pusti jo no, da bo mir. In potem se raje zlažemo, da je hlače mali kupil on (potem so lepe in fajn), kot da sem jih zbrala jaz (potem pač priromajo nazaj, ker mala tega NE BO nosila). Nekako se izmika in se trudi ji čim bolj "ugajati" v njenih absurdnih zadevah.
Amazonka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 38
Na forumu od: 15. 4. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Amazonka » 15. Apr. 2014 11:34

No, verjetno imaš prav.....o tem, da se počuti odrinjeno. Ampak težko jo je vključit, če ne sprejme nove strukture družine. Z mojim kar dosti govorita, tud ko malo pripelje, obvezno ostane še kako uro pri njih na kavi. Mene pa v živo še ni srečala oziroma noče. Če smo slučajno skupaj ko gremo po otroka, jst in dojenček stopiva iz avta kak km pred hišo in počakava v parku pred šolo. Moj pravi, da si ne upa naju pripeljat, ker se boji, kakšni izpadi bodo. Jaz pa ne vztrajam, je lažje iti iz avta :nein:

Mogoče bi morala bolj vztrajati....kaj pa vem
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1222
Na forumu od: 5. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Mishela » 15. Apr. 2014 12:04

men je zelo žal, ampak jaz bi na njenem mestu enako naredila.
itak, da te je strah, se počutiš nemočno, ko vidiš kak se lasten otrok oddaljuje od tebe, ker ima novo, 'bolj kul' mamico. sej ni nujno, da se to dejansko dogaja, sej otrok tega itak ne načrtuje, ampak vsaki mami bo hudo, ko bo pomislila, da se to dejansko lahko zgodi
pač ljubosumna je, nesamozavestna.
gledano z njenega stališča, bi blo najboljše, če se vidve s punco ne bi več družle oz. ne bi skupaj počele nič zabavnega, ampak to seveda ni izvedljivo, ker se brezveze prilagajat nekomu, ki je ljubosumen, če (kot praviš) maš punco zelo rada.

tak da pametnega odgovora nimam.
edino, če bi mogoče ona svoji mami večkrat rekla, da jo ma najrajše pa da je najboljša itd.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 15. Apr. 2014 12:20

Mislim, da se morata nujno spoznati! Mogoče bo potem drugače, če ne, pa tud prov, nimaš več kaj. Malce hecno je, da se družiš z njeno hčerko, ona te pa še pozna ne. Še posebno, ker imata otroka, torej očitno nisi samo ena "umesna", za popestritev.

Spoznavanje, totalno! Da hodiš ti z tamalim prej iz avta, da vaju ne vidi. Ker bullshit. Tvojmu naj pa mal jajca zrastejo :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Amazonka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 38
Na forumu od: 15. 4. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Amazonka » 15. Apr. 2014 13:33

Hvala obema za odgovore. Zdej pa sam se recept za rast jajc :) bo tud tezka, se je skoz vn vleku, sam zdej bom pa po mizi udarla. Nic vec izgovorov like je se prekmalu, se ne pocuti dobro, je v depri... Boli me k.... Grem na vrata, cez vse, ki mi bodo poskusal stat na poti. Sam upam da neu posoda vame letela :? Hvala se enkrat.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 15. Apr. 2014 13:48

Dobro odnosi med starši so pomembni za dobro počutje otroka. Najbrž je vsem trem v interesu, da bo hčeri kar najlepše in najbolj komot in da ne bo nosila posledic ločitve. Kreg in napetost med starši je za otroka blazno neprijetna stvar, ker je potem 'med dvema ognjema'.

Zato morete situacijo rešit čim prej in čim bolj razumsko. Valda vam je jasno, da bo deklica najbolj nastradala, če bo situacija taka. Bo pač moral vsak malo ponosa požret.
Uporabniški avatar
Ewyx
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 197
Na forumu od: 15. 12. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ewyx » 15. Apr. 2014 22:33

Se strinjam, da je taprva in najbolj nujna zadeva, da se spoznata! Na tem pa le vztrajaj. Ampak najprej se morata s partnerjem pomenit, razčistit in se odločit kako bosta postopala. Ne pometat zadev pod preprogo!! Morata bit skupaj korektna, ti pa brez zamer (pa tudi brez lezenja v rit).

Ker (kot je Mishela napisala) nje res ni lahko gledat nastale situacije, ko se počuti, kot da za nič ni dobra (ne za bivšega, zdaj zgleda da še za otroka ne...), pa verjetno ima še najmanj nizko samopodobo, če ne še kakšnih drugih psihičnih problemov.
Vem kako že js avtomatsko mejčkeno grdo gledam vse nove punce od bivših, pa nimam nič z njimi (in so te bivši že davna davna preteklost), kaj šele če bi mi 'poskušale otroka speljat' oziroma bi otrok vsakič čist navdušen prišel domov od njih :/

Je pa res, da morate to obvezno poštimat in se obnašat zrelo kot se le lahko. Takratko bo tu potegnil otrok, in punci se bo v podzavest vtisnila še tako majhna napetost med vami. Če se mati tega noče zavedat, mogoče nebi bilo slabo it na kakšen skupinski pogovor s terapevtom (in upam, da to nima kakšnega negativnega prizvoka :P )
See I'm so far off the map the sun is shining... :fluffy:
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7042
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 15. Apr. 2014 23:00

Moje mnenje je, da mora to bivšo tvoj mož postaviti na svoje mesto. Brez pregovarjanja. Če je njej prav, da preko hčerke vzganja ljubosumje in trmo, potem res rabi en reality check.
Navsezadnje ima zdaj zraven tebe tudi sina in vaju dobesedno skriva pred ljubosumno bivšo. Ne govorim zdaj, da bi moral zmanjšati njeno vlogo, ker tega se ne da, niti se ne sme. Kot odrasli ženski pa bi se ji moralo povsem normalno dopovedati, da ji ti hčerke ne boš ukradla in da je ona še vedno mama in da s tem obnašanjem samo škoduje otroku.
Tvoj mož pa... če ima čas za kofetkanje, ima čas tudi za to, da se postavi zate. Navsezadnje nisi neka postranska, ampak ženska, s katero je v zvezi in ima otroka.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4434
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 16. Apr. 2014 1:03

^ :zustimm:
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1813
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 16. Apr. 2014 6:26

ne moreš pričakovati da te bo bivša od moža, ki si ji ga speljala imela rada.

Če bi bila sama na tvojem mestu bi se je definitivno na veliko izogibala. To da vrže posodo vate je še najmanjša nevarnost. :D

Naj tvoj pač zrihta z njo, če se pa začne nate dret pa vrži slušalko dol. Če pa bo začela omejevati stike, je pa hčerka tako ali tako najstnica in zna sama pridet do vas. V skrajnem primeru pa ji zagrozita da če bo omejevala stike da bosta zahtevala skrbništvo nad hčerko in da naj se umiri ker ji nihče nič noče.
Ferbc002
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 42
Na forumu od: 3. 4. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Ferbc002 » 16. Apr. 2014 6:57

Jst bom sam reku, da so slabši ljudje vedno fouš bolšim. pač si supr ženska in bivša ti je fouš ;)
Dec bi pa loh tut red naredu^^
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1813
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 16. Apr. 2014 7:01

pozabljaš da je v drugi temi dve tipovi kolegici skenslala zaradi hotk.
Amazonka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 38
Na forumu od: 15. 4. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Amazonka » 16. Apr. 2014 7:48

Nisem super ženska, sem ženska. skupaj z veliko plusi in minusi.

Nesanica- tega s hotkami ne razumem. Kaj ma to, da opazim (oziroma dobim občutek,resnica je itak relativna), da ne greza prijateljevanje ampak nastavljanje veze s temo?

Mogoče bi pa tudto speljanje morala pojasnit - nisem ji ga prevzela. Ona ga je zapustila. Mela sta tako čudno navado, da je predhodnica vsake toliko (6krat v zadnjih pol leta njune veze) odšla od doma in se z otrokom vrnila k staršem. V bistvu zapustila ga je, ampak tako, za teden, dva, potem pa jo je on "sprosil" in jo pripeljal domov. Oziroma je sama prišla. No, ob zadnjem njenem odhodu pa je 2 dni kasneje spoznal mene, 10 dni nista imela stikov, v tem času se je pa dec zaljubil. In ji ni več omogočil vrnitve. In za to je jezna. Ni ga hotla zapustit, hotla ga je ohladit, pa sem ji prekrižala načrte. Ampak to bi se zgodilo slej kot prej, če mene vprašaš.

Kej zlo stabilna pa ni bila nikoli, če vprašaš mene, ker spakirat in otroka selt ker mož zamuja 1 uro iz službe in se ne oglasi na telefon....nekako furjasto. Drug dan pa selitev nazaj, ker ti pojasni zakaj in kako :rolleyes:

Drug žulj v peti pa je, ker sta imela 8 letno vezo (začela se je z otrokom), ni se pa hotel poročiti. Midva sva se pa po 6 mesecih poznanstva dogovorila za poroko, in to brez pričakujočega naraščaja. To mu največkrat očita :/ Pozablja pa, da je takrat bil mulo, zdej pa zrel moški, ne zato, ker sem jst "boljša". Enostavno ujela sva se.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov